שבוע אחרון לחופש הגדול: "אצבעות טעמי" שתוכלו להכין עם הילדים!

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('95cd3cc9-7c07-4b52-a037-d5dc5eb03a17','/dyncontent/2024/11/19/14a5e5fe-3cf1-446d-9997-4119afaf9b5b.jpg',18723,'פיצה ק 1124 אייטם',525,78,true,43241,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('95cd3cc9-7c07-4b52-a037-d5dc5eb03a17','/dyncontent/2024/11/21/a958bcda-98b6-4123-9c72-c37d94dfc83d.jpg',18730,'טנא 1124 מעברון עליון',525,78,true,43241,'Image','');},12],[function() {setImageBanner('95cd3cc9-7c07-4b52-a037-d5dc5eb03a17','/dyncontent/2024/11/6/254bd038-88a9-40b2-a1b6-279fd196209f.jpg',18667,'צרפתי אייטם כתבה 2',525,78,true,43241,'Image','');},15]]);})

בעוד שבוע ייגמר החופש הגדול והילדים יחזרו לבתי הספר עם פתיחת שנת הלימודים. רגע לפני שהחופש נגמר קבלו מתכון פשוט וטעים ל"אצבעות טעמי" שתוכלו להכין עם הילדים בבית!

הילדים הרכיבו כבר את כל הפאזלים? ראו את כל הסרטים? סיימו את פעילויות היצירה? בשבוע האחרון לחופש הגדול הורים רבים מחפשים איך להעסיק את הילדים בדרכים יצירתיות. הפעם נביא לכם רעיון לפעילות שוקולד כיפית וטעימה שתוכלו לעשות יחד עם הילדים בבית!

שוש איתמר מבאר שבע, בעלת  "שושקולד" קייטרינג חלבי לאירועים ושוקולטיירית שמייצרת פרלינים וקינוחים בעבודת יד, מביאה לכם מתכון פשוט וטעים ל"אצבעות טעמי" שתוכלו להפוך לשעת יצירה עם הילדים ולהכין קינוח טעים יחד.

"אם מתחשק לכם להכין קינוח שיזכיר להורים את ימי נעוריהם וישמח את הילדים, גם בשלב ההכנה וגם בשלב האכילה, תוכלו לעשות זאת במטבח הביתי בקלות רבה!", סיפרה שוש ל'באר שבע נט', "המתכון עשוי מחומרים פשוטים שקל להשיג וחלקם אפילו נמצאים בדרך כלל בבית, תיהנו!".

 קרדיט שוש איתמר

מתכון ל"אצבעות טעמי" ביתיות בקלי קלות

החומרים:                                 

2 חבילות (200 גרם) שוקולד חלב

2 כפות טחינה גולמית

כף גדושה דבש

כף גדושה ממרח שוקולד ואגוזים (בסגנון "נוטלה")

כוס וחצי (375 סמ"ק) פצפוצי אורז

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים לחתיכות קטנות        

 

אופן ההכנה:                          

  1. שמים בקערה מתאימה למיקרוגל את 4 המרכיבים הראשונים (שוקולד, טחינה גולמית, דבש, ממרח שוקולד) וממיסים במשך דקה. מערבבים, מכניסים שוב למיקרו ומערבבים, עד קבלת עיסה אחידה.
  2. מוסיפים את פצפוצי האורז ואת האגוזים הקצוצים ומערבבים היטב.
  3. אם יש לכם תבנית "אצבעות", כדאי לקחת בעזרת כף כמויות קטנות של העיסה ולדחוס אותן לתבנית (יוצאות כ 40 - 30 "אצבעות" מכמות אחת של עיסה) ולהכניס למקרר לכשעתיים. אם אין תבנית מחולקת לאצבעות, אפשר לשטח את העיסה בתוך תבנית מלבנית / מרובעת, לקרר אותה כמה דקות, להוציא מהמקרר ולסמן בעזרת סכין אצבעות בגודל הרצוי לכם, להכניס שוב למקרר לכשעתיים ואז להשלים את החיתוך ולהוציא את האצבעות מהתבנית.       
  4. השלב הבא - ציפוי בשוקולד: ממיסים כמות נוספת של שוקולד + 2 כפות שמן בקערה, במיקרוגל. (הוספת השמן מדללת את השוקולד, כדי שהציפוי יהיה דק ומוסיפה לו ברק) וטובלים את האצבעות שהוצאו מהתבנית בשוקולד. מניחים על גבי רשת מעל תבנית, כדי שעודפי השוקולד יטפטפו (ניתן להמיס אותם מחדש ולהשתמש להמשך הציפוי).
  5. כשהציפוי מתקשה מגישים לבני הבית ולאורחים, או אורזים במארז מתנה ומביאים למי שאתם אוהבים. הם יודו לכם.
  6. ניתן להכין גירסת פרווה משוקולד מריר. ניתן לשמור את האצבעות בקופסה סגורה במקרר למשך תקופה ארוכה.

קרדיט שוש איתמר

קרדיט שוש איתמר

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('68cd250c-c10e-4710-9729-65ce8cce615f','/dyncontent/2024/11/21/a958bcda-98b6-4123-9c72-c37d94dfc83d.jpg',18730,'טנא 1124 מעברון עליון',525,78,true,43243,'Image','');},12],[function() {setImageBanner('68cd250c-c10e-4710-9729-65ce8cce615f','/dyncontent/2024/11/6/daddbb05-61ab-48fc-86e2-4a2e9775ed76.jpg',18665,'צרפתי אייטם כתבה ',525,78,true,43243,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('68cd250c-c10e-4710-9729-65ce8cce615f','/dyncontent/2024/11/10/a49f1879-d056-42f8-9e00-419d14036c36.gif',18685,'סמי 1124 אייטם',525,78,true,43243,'Image','');},7]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה