פאי פטריות, עדשים ותפוח אדמה
04.03.24 / 10:07
שני מתכוני פאי טעימים וקלים להכנה: פאי פטריות, עדשים ותפוח אדמה ופאי לימון ללא אפייה.
פאי פטריות, עדשים ותפוח אדמה
מרכיבים:
100 גר' עדשים חומות
250 גר' פטריות מגוונות קצוצות
פרוסת דלעת אחת חתוכה לקוביות קטנות
1 בצל גדול קצוץ
2 מקלות סלרי
1 תפוח אדמה גדול
1 כוס יין לבן
½ כוס רוטב סויה
1 כוס רוטב עגבניות ביתי
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית
1 כף אבקת שום
1 כפית כמון
½ כפית אגוז מוסקט
1 כף שמן כמהין
לקישוט:
עירית קצוצה
הוראות הכנה:
מבשלים את העדשים אל דנטה (כ-25 דקות), עם קורט מלח וכמון, מסננים ושמים בצד.
במחבת גדולה מטגנים את הבצל והסלרי שנקצץ, עם כף נדיבה של שמן של זית, כשהם מזהיבים מוסיפים את הפטריות הקצוצות, את הדלעת בקוביות קטנות
ומבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות.
מוסיפים את היין הלבן וממשיכים בבישול עד שהאלכוהול מצטמצם. מוסיפים את העדשים ורוטב העגבניות, מערבבים היטב ומניחים ל-15 דקות.
יוצקים לתבנית פאי אפייה, ופורסים את תפוח האדמה לפרוסות דקות מאוד (עדיף במנדולינה). את הפרוסות מתבלים בצורה אחידה בשמן כמהין, בפלפל, אגוז מוסקט ומעט מלח.
מכסים את המנה עם פרוסות תפוח אדמה עד לכיסוי מלא.
אופים בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות או עד שתפוחי האדמה מזהיבים.
מוציאים מהתנור ומקשטים בעירית קצוצה לפני ההגשה.
פאי לימון ללא אפייה
מרכיבים:
לקלתית:
250 גר' גרנולה
חצי כפית מלח
70 גר' מרגרינה מומסת
למלית:
400 מ"ל חלב קוקוס
40 גרם סירופ אגבה
60 גרם מיץ לימון
2 גרם אגר אגר
קורט אבקת וניל
גרידת לימון
להגשה (אופציונלי):
תותים
פטל
אוכמניות
הוראות הכנה:
במעבד מזון, מרסקים את הגרנולה. מוסיפים מלח ומרגרינה. מערבבים היטב ויוצקים לתבנית פאי בקוטר 20 ס"מ. מהדקים לתחתית התבנית.
בסיר, מערבבים את כל מרכיבי המלית למעט מיץ הלימון ומביאים לרתיחה במשך כמה דקות, תוך כדי ערבוב.
מסירים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון. מערבבים. יוצקים את המלית מעל תחתית הגרנולה ומוודאים שהיא מכסה את כל תחתית הגרנולה בצורה שווה.
מקררים במשך כמה שעות במקרר. לפני ההגשה, מעטרים בפירות.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]