עוגת גבינה שוקולד
19.11.21 / 10:21
חברת הרבלייף מציעה את הגרסה המשופרת והבריאה להכנת עוגת גבינה שוקולד מפנקת ועשירה בחלבון , מתוך ספר מתכוני הבריאות של הרבלייף: "מבשלים דרך חיים", הכולל כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים.
עוגת גבינה ושוקולד ללא אפיה
10 מנות
תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ
רכיבים
לבסיס:
240 גרם פתיתי שיבולת שועל טחונים
5 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל עוגיות
100 מ"ל מים
לשכבה הראשונה:
1 כף (10 גרם) ג'לטין
100 גרם חלב דל שומן
250 גרם גבינה לבנה 3%
125 גרם יוגורט
4 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל
לשכבה השנייה:
1 שקית (15 גרם) ג'לטין
350 מ"ל מים
9 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם שוקולד
15 גרם קקאו
אופן הכנה
- להכנת הבסיס: מרפדים את הבסיס והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ בנייר אפיה.
- מערבבים את פתיתי שיבולת השועל, אבקת הפורמולה 1 והמים. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקפיא כשעה.
- להכנת השכבה הראשונה: משרים את הג'לטין בחלב 10-15 דקות. מחממים את החלב במיקרוגל 20-30 שניות כדי להמיס את הג׳לטין. מוסיפים את היוגורט והגבינה הלבנה ומערבבים לקרם חלק. יוצקים מעל בסיס הקוואקר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקרר כשעה.
- להכנת השכבה השנייה: משרים את הג'לטין ב 150- מ"ל מים בסיר קטן ומשרים 10-15 דקות. מחממים מעל להבה בינונית עד להמסה. מעבירים את התערובת לבלנדר, מוסיפים את 200 מ"ל המים הנותרים, אבקת הפורמולה 1 והקקאו ומערבלים לקרם חלק ואחיד. יוצקים מעל השכבה הראשונה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקרר כשעה.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]