מתכון לקציצות טונה
22.07.19 / 17:37
במסגרת תשעת הימים ישנם מקפידים לא לאכול בשר, אך על דגים אין כל איסור ולכן, זוהי הזדמנות ליהנות ממתכון לקציצות טונה מזינות, טעימות ופשוטות יחסית להכנה, וכנראה תשתמשו בו גם במהלך כל השנה...
מרכיבים:
1 כוס שמן קנולה לטיגון
תערובת לקציצות:
4 קופסאות שימורי נתחי טונה בהירה פילטונה בשמן קנולה
3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
3 כפות שמן זית
1/2 חבילת עלי פטרוזיליה קצוצים
1/2 חבילת עלי כוסברה קצוצים
2 כפות פפריקה
1/2 כפית מלח
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם לבן
1 תפוח אדמה בינוני מגורד וסחוט מנוזלים
1 כף רסק עגבניות
1 כפית סחוג
1/2 לימון סחוט
1 עגבנייה בשלה מגורדת
3 שיני שום כתושות
רוטב לקציצות:
4 כפות שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
2.5 כפות רסק עגבניות
1 בצל לבן יבש גדול קצוץ
1/2 כוס מים פושרים
2 עגבניות בשלות מגורדות
1 כפית רוטב פסטו
3 שיני שום כתושות
1/4 חבילת עלי פטרוזיליה קצוצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם והצורך
הערה: המרכיבים עבור כ-20 קציצות
הוראות הכנה
קציצות: מערבבים בקערה גדולה את כל המצרכים של התערובת ויוצרים קציצות. מחממים שמן קנולה לטיגון במחבת, מטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד ומעבירים לנייר סופג.
רוטב לקציצות: מטגנים בשמן זית בצל קצוץ ושום כתוש עד שמזהיבים, מוסיפים בהדרגה את יתר המצרכים עד לקבלת מרקם אחיד ומעט סמיך. מגישים את הקציצות בתוך הרוטב שהוכן ושיהיה בתיאבון!
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]