מתכון טעים של פסטה כשרה לפסח

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('1c288379-d263-47c9-a9c4-89cc6cf74f11','/dyncontent/2024/11/4/aecd05a0-16c9-4fec-aca7-e7d716289eef.jpg',18646,'גם וגן אייטם כתבה ',525,78,true,43241,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('1c288379-d263-47c9-a9c4-89cc6cf74f11','/dyncontent/2024/11/6/254bd038-88a9-40b2-a1b6-279fd196209f.jpg',18667,'צרפתי אייטם כתבה 2',525,78,true,43241,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('1c288379-d263-47c9-a9c4-89cc6cf74f11','/dyncontent/2024/11/3/3700b707-4cc7-4fe9-b095-b1a84375c5f3.jpg',18606,'משען 1124 אייטם',525,78,true,43241,'Image','');},7]]);})

למי שמחפש/ת מנה מיוחדת וטעימה שתכבוש את האורחים בשולחן חלבי, במהלך חול המועד פסח, מותג הפסטה האיטלקי ברילה מציע מתכון ייחודי, כשר לפסח: פנה עם פטריות וערמונים בשמנת ויין לבן. שפע של ניחוחות וטעמים אופפים את המנה המפנקת הזאת. אפשר להסתפק רק בסוג אחד של פטריות, לוותר על הכרישה, התימין והמוסקט – אבל בינינו הם אלה שהופכים את הרוטב מרוטב פטריות בשמנת לעילוי ממש.

צילום נמרוד סנדרס

חומרים ל-4-6 מנות:

1 חבילה ברילה פנה כשר לפסח

1 סלסלת פטריות פורטבלו פרוסות

1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות

2-3 פטריות פורצ׳יני יבשות (לא חובה), מושרות במים וקצוצות

מלח ופלפל שחור טחון טרי

2 כפות חמאה או שמן זית

1 שקית ערמונים בוואקום חצויים או קצוצים גס

1 גבעול כרישה קצוץ דק-דק

3 שיני שום פרוסות או קצוצות (לטעם מודגש יותר)

1 עלה דפנה (לא חובה)

צרור קטן של תימין

1/2 כוס (120 מ״ל) יין לבן

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה לבישול 38%

מעט אגוז מוסקט טחון טרי

פרמזן מגוררת, להגשה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת בלי שומן. כשהיא ממש חמה מוסיפים את הפטריות ונותנים להן 5 דקות או יותר כדי לאבד נוזלים והתכווץ. מוסיפים פורצ׳יני ומתבלים במלח ופלפל.
  2. מוסיפים חמאה או שמן זית ומערבבים לציפוי הפטריות. מוסיפים גם ערמונים, כרישה, שום, עלי דפנה ותימין. כשהכל זהוב ומעלה ריח מוסיפים יין ונותנים לו להתאדות.

 

 

  1. יוצקים את השמנת, מביאים לרתיחה, טועמים, מתקנים תיבול ומתבלים במוסקט טרי. מכבים את האש ושומרים חם.
  2. לפני ההגשה מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח ומבשלים את הפסטה דקה-שתיים פחות ממה שכתוב בהוראות על האריזה.
  3. מוסיפים את הפסטה המסוננת לסיר הרוטב, יחד עם חצי כוס ממי הבישול, מערבבים יחד במשך 1-2 דקות ומגישים מיד עם פרמזן מגוררת מעל.

המתכון באדיבות "ברילה"

חג פסח טעים וכשר

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('14a8f9a9-f3d9-4b58-a958-1f2e709d2d38','/dyncontent/2024/11/3/ac81ec96-25dd-4f87-aa99-8d29304535b3.jpg',18614,'קותאי 1124 אייטם',525,78,true,43243,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('14a8f9a9-f3d9-4b58-a958-1f2e709d2d38','/dyncontent/2024/11/3/3700b707-4cc7-4fe9-b095-b1a84375c5f3.jpg',18606,'משען 1124 אייטם',525,78,true,43243,'Image','');},7]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה