מאפינס תפוגזר ופירות יבשים
13.09.23 / 07:43
חברת "פרימור", יצרנית המיצים הסחוטים הטבעיים המובילה בישראל, מגישה לרגל ראש השנה וחג תשרי, מתכון למאפינס תפוזים וגזר, עם פירות יבשים, בטעם ונינוח נפלאים. המתכון קל להכנה, בשימוש מיץ תפוזים וגזר סחוט טבעי של פרימור, מתאים לשילוב בארוחות החג כקינוח או לאירוח לצד שתייה חמה או קרה.
מצרכים (לכ-15 יחידות):
4 ביצים (גודל L)
280 גרם סוכר חום
220 גרם שמן
150 מ"ל מיץ תפוזים וגזר של "פרימור"
250 גרם קמח
1 כפית קינמון טחון
1 כף אבקת אפיה
3 גזרים מגורדים דק
50 גרם צימוקים קטנים מושרים במיץ תפוזים וגזר
50 גרם תפוחים מיובשים קצוצים ומושרים במיץ תפוזים וגזר
לקישוט: "אייסינג" – קרם מ-2-3 כפות אבקת סוכר וכף מים וחופן פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו מקצף טורפים את הביצים והסוכר עד קבלת בלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את מיץ התפוזים וגזר בזרזוף תוך הקצפה מהירה. מוסיפים את השמן בזירזוף תוך הקצפה מהירה.
- בקערה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפיה והקינמון. מוציאים את קערת המיקסר ומנפים פנימה שליש מהיבשים ומקציפים עד איחוד. מנפים פנימה עוד שליש, מקפלים וחוזר חלילה.
- לאחר קבלת מסה אחידה מוסיפים את הגזר המגורד. מסננים את הפירות היבשים ומוסיפים למסה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות (ללא טורבו). ממלאים שלוש רבעי כלי למאפין חד פעמי או תבניות שקעים משומנות ואופים כ-25 דקות. ניתן לבדוק אם המרכז יבש בעזרת קיסם.
- מצננים ומורחים את האייסינג: בקערית קטנה שמים 2-3 כפות גדושות של אבקת סוכר. מוסיפים בהדרגה 1 כף של מים ומערבבים ליצירת עיסה אחידה. מורחים על העוגה בעזרת כפית. מפזרים מעל שקדים או פיסטוקים קצוצים.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]