לזניה ללא גלוטן
16.04.24 / 07:52
הלזניה (Lasagna) היא מנה חגיגית שיכולה לשדרג כל ארוחה במהלך פסח, וניתן להתאים אותה לכל אירוח. זוהי מנה הכוללת עשרות סוגים ואפשרויות: מלזניה בשרית ועד לזנייה חלבית עם גבינות, או לזניה חצילים, לזניה צמחונית ועוד.
לרגל חג האביב, המותג ברילה מציע לזניה ללא גלוטן, כשרה לפסח, (דפי לזניה שאין צורך בבישול מקדים). במסגרת זו ארז סנה, שף קולינרי ויוצר תוכן חולק מתכון קל להכנה בבית, טעים וחגיגי.
מצרכים:
- 2 חבילות רוטב ברילה בזיליקום
- 1.5-2 חבילות דפי לזניה ברילה
- 300 גרם ריקוטה
- שמן זית
- חופן קטן פטרוזיליה קצוצה
- כפית וחצי גרידת לימון
- ביצה אחת
- 200 גרם מוצרלה מגורדת
- 50 גרם פרמזן מגורדת
- מלח, פלפל,אורגנו,וצילי גרוס אם רוצים
- פרוסות של ירקות אפויים/מטוגנים(לא חובה אבל מומלץ)
המלצה: הכנסה של שכבות ירקות אפויים בין לבין יביאו טעמים ומרקמים נוספים, וגם נפח ללזניה. ניתן להשתמש ב-חצילים /קישואים/תרד/פטריות/גמבות קלויות וכו'.
אופן הכנה:
- בקערה מערבבים את הריקוטה, הביצה, הפטרוזיליה, גרידת הלימון, כף שמן זית, מלח פלפל, ואורגנו.
- משמנים תבנית עמוקה לתנור בשמן זית ומרפדים את התחתית בשכבה נדיבה של רוטב העגבניות בזיליקום של ברילה.
- מניחים שכבת דפי לזניה ומוודאים שבמידה ויש בינהם חפיפה שגם החלק של החפיפה לא ישאר יבש.
- על הדפים מניחים שכבה נדיבה של רוטב העגבניות, שכבה של תערובת הריקוטה, ירקות אפויים אם רוצים (מומלץ), מוצרלה מגורדת, מעט פרמזן ומעט תיבול (מלח,פלפל,אורגנו,צ'ילי אם רוצים).
- ממשיכים באופן זה כ 4-5 שכבות של דפי לזניה (יש לשים מעט יותר רוטב בשכבה האחרונה), סוגרים היטב עם נייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ 45 דקות.
לאחר האפייה מורידים את הנייר, מוספים עוד מעט רוטב, מוצרלה ופרמז'ן ואופים לעוד כמה דקות בתנור במצב גריל עליון על 220 מעלות להשחמה.
בתיאבון וחג שמח!
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]