לא רק חביתה או מקושקשת: מתכון לפריטטה עם ירקות!
09.06.20 / 11:06
מחפשים איך לגוון את הארוחות שלכם? נמאס לכם מחביתה וביצה מקושקשת? קבלו מתכון טעים ובריא לפריטטה עם ירקות שכיף להכין
לא עוד חביתה, ביצת מקושקשת או ביצת עין בארוחת שלנו. הגיע הזמן לגוון את אופן הכנת הביצים לארוחה עם מתכון מנצח לפריטטה היישר מהמטבח הספרדי! הפריטטה דומה לפשטידה כשהיא משלבת גם ירקות וגבינות. את הפריטטה מכינים תחילת באמצעות טיגון ואז מכניסים אותה לבישול נוסף בתנור.
הפעם במתכון נכין פריטטה עם בצל, פטריות, גמבה וגבינות, אך כמובן ניתן לשלב ירקות נוספים בהתאם להעדפה האישית. שמרו על הטכניקה הבסיסית והפריטטה תצא טעימה!
מצרכים (2-3 סועדים)
4 ביצים
רבע כוס חלב
בצל סגול קצוץ
1 גמבה קצוצה לקוביות
5 פטריות שמפניון חתוכות גס
מלח ופלפל לפי הטעם
גבינות קשות מפוררות (צהובה, מנצ'גו, צ'דר)
שתי כפות שמן
אופן הכנה
- חממו תנור ל-180 מעלות
- השתמשו במחבת ברזל עם מוט מחומר שניתן להכניס לתנור (חשוב לוודא שזה לא פלסטיק שאינו יכול לעמוד בטמפרטורה גבוה)
- קצצו את הירקות: הבצל, הפטריות והגמבה
- חממו במחבת שמן, הוסיפו את הבצל וטגנו קלות עד להזהבה
- לאחר מכן הוסיפו את שאר הירקות והמשיכו לטגן 2 דקות עד לריכוך
- בקערה ערבבו את הביצים והחלב והוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם
- הנמיכו את האש ללהבה נמוכה והוסיפו את תערובת הביצים והחלב למחבת עם הירקות
- הוסיפו לבלילה את הגבינות שתרצו
- טגנו על אש נמוכה עד שהבלילה מתחילה להתייצב, בערך 4 דקות
- הכניסו את המחבת לתנור שחומם מראש (פונקציה של גריל עליון) ואפו את הפריטטה כ-4-5 דקות עד להזהבה
- הוציאו את הפריטטה ותנו לה לנוח כדקה. לאחר מכן קחו צלחת הגשה, כסו איתה את המחבת והפכו כך שהפריטטה תרד לצלחת
ניתן להגיש לצד סלט וגבינות, בתיאבון!
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]