חוגגים שבועות: מתכון למנת ״קריספי גבינות״

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('7ff973d8-f8ed-467c-a18a-d8a100cd3ea6','/dyncontent/2024/11/4/aecd05a0-16c9-4fec-aca7-e7d716289eef.jpg',18646,'גם וגן אייטם כתבה ',525,78,true,43241,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('7ff973d8-f8ed-467c-a18a-d8a100cd3ea6','/dyncontent/2024/11/6/254bd038-88a9-40b2-a1b6-279fd196209f.jpg',18667,'צרפתי אייטם כתבה 2',525,78,true,43241,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('7ff973d8-f8ed-467c-a18a-d8a100cd3ea6','/dyncontent/2024/11/3/3700b707-4cc7-4fe9-b095-b1a84375c5f3.jpg',18606,'משען 1124 אייטם',525,78,true,43241,'Image','');},7]]);})

חג שבועות בפתח וזו ההזדמנות להכין ממיטב מאכלי הגבינות. לכבוד החג, שף עדי אליהו מ'הסכין והקרש' בבאר שבע, משתף אותנו במתכון המנצח שלו לחג!

מחפשים מה להכין לארוחת ערב חג השבועות? עדי אליהו מבאר שבע, שף לאירועים פרטיים 'הסכין והקרש' והשף של מיזם mingleat אנשי הנגב מתחברים, דאג לכם למתכון מנצח של "קריספי גבינות".

מדובר בשילוב של בצק פילו וגבינות שירים לכם את החג! "הסכין והקרש חזרו לשיגרה מלאים באנרגיות וברצון לשמח את הלקוחות שלנו. שיהיה חג שמח לכולם!", אמר שף עדי אליהו ל'באר שבע נט'.

רשימת מצרכים (מיועד ל4-6 סועדים):

  • 400 גרם לאבנה של חברת ״גד״.
  • 400 גרם גבינת צפתית של חברת ״גד״.
  • 400 גרם גבינת גאודה מגורדת.
  • 250 גרם גבינת שמנת 25% למריחה.
  • קרעי בזיליקום לפי הטעם.
  • זיתי טאסוס או טבעות זיתים שחורים (למי שמעוניין בשידרוג).
  • חופן רוקט או עלי בייבי טריים.
  • חצי חבילת בצק פילו של חברת ״מעדנות״ (קיימת אפשרות להשתמש גם בעלי סיגרים).
  • חופן פטריות טריות.
  • שמן זית ״כתית״.

 קרדיט צילום פיק צ'אק

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הפטריות לרבעים ומתבלים אותן במלח, פלפל, שמן זית וטימין.
  2. מכניסים את הפטריות לתנור שחומם על 180 מעלות (יש אפשרות גם לצלייה על מחבת טפלון שחוממה על אש נמוכה) לרבע שעה. תוך כדי מערבבים את הפטריות.
  3. מניחים את כלל הגבינות הרשומות ברשימת המצרכים בקערה ומערבבים אותן היטב (יש אפשרות להוסיף את הזיתים לתערובת).
  4. אחרי שהפטריות התקררו, יש להוסיף אותן לתערובת הגבינות.
  5. מכדררים כדורים מתערובת הגבינות והפטריות.
  6. לחמם תנור על 180 מעלות למשך כעשר דקות.
  7. לוקחים תבנית או כלי הגשה על חרס גדול שאתם אוהבים ומעוניינים להגיש בו את המנה.
  8. משמנים את דפי הפילו בשמן זית ומכווצים אותם לצורת כדור המשומן היטב.
  9. מניחים על התבנית או כלי ההגשה את בצקי הפילו המכווצים ואת כדורי הגבינות מפוזרים אחד ליד השני.
  10. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות או עד השחמה של בצק הפילו.
  11. לפזר עלי רוקט או עלי בייבי מלמעלה ולהגיש.

בתאבון!

קרדיט צילום פיק צ'אק

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('8160c08a-e7ec-4740-b8bd-04c4263c811e','/dyncontent/2024/11/3/3700b707-4cc7-4fe9-b095-b1a84375c5f3.jpg',18606,'משען 1124 אייטם',525,78,true,43243,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('8160c08a-e7ec-4740-b8bd-04c4263c811e','/dyncontent/2024/11/3/ac81ec96-25dd-4f87-aa99-8d29304535b3.jpg',18614,'קותאי 1124 אייטם',525,78,true,43243,'Image','');},7]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה