זהירות, ממכר: כבר ביקרתם בפסטיבל פיצה במסעדת קפאסה שמשגע את העיר?
04.12.24 / 15:05
תעצרו את העיר, הפיצה הכי טעימה הגיעה לעיר, ומאות תושבים כבר צעקו 'פרפקטו' (מושלם באיטלקית) בפסטיבל פיצה הכי אמיתי והכי מבוקש בימים אלה, שהפיקה קבוצת 'קמפאי' הבאר שבעית, שהפכה את הבירה הדרומית למעוז קולינארי מגוון, והצליחה גם הפעם להזרים מאות לקוחות מידי יום למסעדת 'קפאסה', להתענג בארוחה איטלקית משובחת, מנחמת, מפצפצת בפה ובעיקר טעימה.
מיום שני האחרון (2.12), החלו ארבעה ימים של שכרון חושים איטלקי בפסטיבל פיצה עם ניחוחות ממכרים שמשאירים בפה טעם של עוד. דרור שושן, שף קבוצת קמפאי, מארח הפכם בפסטיבל את הקולגה האיטלקי, השף פיצאיולו חיים בר, שכבר הפך שם דבר בעולם האיטלקי - במחווה לבצקים של איטליה, עם רשימת מנות מגרות ופותחות תיאבון באווירה מותאמת לצבעי דגל איטליה ומוזיקה שמעניקה הרגשה שאתם בטיול קולינרי מפירנצה ועד טוסקנה.
בתחילת הערב הזמנו בקבוק יין מרלו אדום שהולך טוב עם אוכל איטלקי. אתם יכולים גם להזמין כוס יין משובח ב28 שקל - מחיר שווה לכל כיס. הזמנו לפתיחה מנה עם שם מבטיח לכל חובבי האוכל האיטלקי: 'סקוניצ'י נאפוליטני' – אצבעות בצק פיצה מטוגן, רוטב עגבניות שרי צלויות מעל, שום ואורגנו, גבינת סטרטיצ'לה, רוקולה, שמן בזיל ופארמג'אנו. כבר בביס הראשון הבנו מיד שאנחנו מחכים בעונג רב לקחת את האצבע השנייה והמנחמת לב אנוש, ומתמזגת נפלא עם גבינת הסטרטיצ'לה.
ואז מתחיל מרתון הזמנת הפיצות שיוצאות אחר כבוד מהטבון המוקם בכניסה למסעדה, שבה עומל השף חיים בר ושאר הסו שפים שלידו, להריץ מגוון פיצות חמות ומגרות כל ילד ועד מבוגר. מפיצה נאפוליטנית קלאסית, לפיצה 'מרינרה' על בסיס רוטב עגבניות סאן מרזנו, שום פרוס ואורגנו יבש ועד לפיצה 'פולנטה' משכרת חושים, שכולה על טהרת קרם פולנטה נאפוליטני, עגבניות שמש, ארטישוק, פארמג'אנו ושמת זית. ועם כל זה לא מפסיק, יש גם אפשרות להזמין פיצה 'פטאטה' עם תפוחי אדמה מדורה, מוצרלה, גראנה פדאנו, בצל ירוק ושמן זית. והטעם? אלוהי.
אבל רגע, אם כל אלה נראות לכן מיוחדות, חכו להזמין גם מהמיוחדות של קפאסה הכוללות פיצה 'וורדה' עם זוקיני טרי, מוצרלה פרסקה, קרם זוקיני ועשבים, או/גם פיצה 'טארטופו' עם קרם פארמג'יאנו ופקורינו כמהין שחורות, פטריות פורטובלו, בזיליקום, בצל מקורם בבלסמי. ושוב, טעם אלוהי לפניכם.
אחרי שליטפתם את הבטן מרוב נחת, מגיע הזמן לקינוח שהכי מותאם לספציאליטה של איטליה: טירמיסו 2024. תדמיינו בישקוטים טבולים באספרסו, קרם מסקרפונה עם יין מרסלה ועליו נשפך בקצב אחיד ומעורר חושים: רוטב שוקולד חם משגע. כפית אחת ואתם מתחננים לכף.
אז לפני שאתם מפנימים שאסור לפספס רגעים שעושים לנו טוב בנפש, כאלה שלא מתחרטים מהם ורק אחרי שאוכלים מבינים שהיה שווה את זה, תתחילו להתעורר: הפסטיבל עד יום חמישי (5.2)
לשמור לכם מקום?
הזמינו מקומות עוד היום: https://kepasa.co.il/
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]