הזדמנות להשקעה בבירת הנגב: מעל 500 מגרשים ייפתחו למכרז בשכונה החדשה בעיר
14.07.22 / 12:06
רשות מקרקעי ישראל ומשרד הבינוי והשיכון מודיעות השבוע על פתיחתם של שני מכרזים, אשר התקיימו בשכונה החדשה בעיר - רקפות. אז איך נרשמים ומהן ההגבלות? הנה כל הפרטים
הפיתוח המרחבי בבאר שבע כבר מזמן פרץ את גבולות העיר, זאת בשל הבנייה הנרחבת לכיוון דרום (שכונת הפארק) ובאזור היציאה מהעיר לכיוון אופקים (סיגליות וכלניות). והשבוע, בצעד משמעותי שישפיע על תחום הנדל"ן בעיר - מודיעה רשות מקרקעי ישראל ומשרד הבינוי והשיכון על פתיחתם של שני מכרזים חדשים בעיר, שניהם בשכונה העתידית שצפוייה להיבנות בצפון העיר - רקפות.
כחלק מהמכרז, יינתנו לנרשמים קבלת זכויות חכירה ב-576 מגרשים לבניה עצמית של 576 יח"ד בבנייה נמוכה/צמודת קרקע למגרש בלתי מסוים בשכונה החדשה. המועד האחרון להגשת הצעות הינו בתאריך 03/10/2022 בשעה 12:00 בצהריים בדיוק. על המציעים להתעדכן באתר רמ"י בגין כל שינוי במכרז עד למועד סגירתו.
כאמור, השכונה החדשה שעל בנייתה הכריזה עיריית באר שבע עוד בשנת 2017 - צפויה להתפרש עלשטח של כ-4,520 דונם. השכונה תכלול שטחי מגורים של כ-6,844 יח"ד בתמהיל וצפיפויות מגוון, מגורים מדורגים, בנייה רוויה, מגורים בשיפועים בינוניים, מגורים לאורך רחובות ראשיים, ומגורים צמודי קרקע במגרשים בודדים או סביב חניה פנימית (כ-1,464 דונם), מסחר ומוסדות חינוך וציבור (כ-75 דונם), מסחר ומשרדים (כ-11 דונם), דרכים (כ-1,159 דונם), תיירות ונופש (כ-14 דנם) ושטחים ציבוריים פתוחים בהיקף של כ-1,643 דונם.
בזמנו, בנייתה של השכונה החדשה גררה לא מעט תגובות זועמות מצד פעילי איכות הסביבה בעיר ומצד החברה להגנת הטבע. בחברה הופתעו לשמוע כי ייבנו רק כ-4,100 יחידות דיור כשבתכנית המקורית דובר על 13,835 יחידות דיור, "לבנייה נמוכה יש השפעות ציבוריות שליליות רבות. יש לרכז מאמצים בבנייה רווייה, אשר יתרונותיה הציבוריים רבים", אמרו בחברה להגנת הטבע. "התכנית מנוגדת למגמות ולמדיניות התכנון שהתקבעו בעשור האחרון. היא מקדמת בנייה פרברית, המאופיינת בבנייה נמוכה ובריבוי שטחים לא בנויים. פיתוח שכזה בערים עשוי להביא לניצול לא יעיל של הקרקע ולהשפעות ציבוריות שליליות בכמה היבטים".
"לבנייה רווייה יש יתרונות רבים", הוסיפו בחברה להגנת הטבע, "אשר התכנון צריך לכוון אליהם. החברה להגנת הטבע סבורה כי יש לרכז את מאמצי הפיתוח העתידיים בליבת העיר, ליצירת מרכז עירוני מגובש ומגוון ולפעול לפיתוח אזור מגורים חדש בדרום העיר".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]