נלחמים ברשתות: יותר ויותר באר-שבעים עוברים לגידול ירקות
25.10.17 / 09:45
חשבתם שגידול ירקות אורגניים מתאים רק למושבניקים? תחשבו שוב. בשנים האחרונות מנסה שמעון קרוט להביא את בשורת הפרמקלצ'ר לבאר שבע ומסביר למה כולכם יכולים וצריכים לעשות את זה.
כמעט ואין בנמצא ישראלי שלא סובל יום יום מיוקר המחייה הגבוה במדינה. בדיוק בגלל זה גידול עצמי של תבלינים וירקות אורגניים עשוי להיות פתרון מצוין בשביל מי שמעוניין לחסוך כמה שקלים, לטפח גינה יפה ועל הדרך ליהנות מתוצרים בריאים יותר: "אנשים חושבים שירקות ופירות אורגניים זה קטע של היפים או מושבניקים וחקלאים, אבל זה ממש לא ככה" מספר שמעון קרוט, שעובד במרץ בשנים האחרונות על הפצת הבשורה האקולוגית. רובינו נתקלים במוצרים האורגניים ברשתות השיווק ובחנויות הטבע השונות שמחירם אינו זול כלל לרוב, אך מסתבר שבגידול עצמי על חלקת אדמה קטנה יחסית ניתן לגדל סוגים רבים של ירקות ותבלינים בכמויות גדולות ולאורך כל חודשי השנה.
-
שמעון קרוט (34) בכלל החל את דרכו המקצועית כסטודנט לסוציולוגיה. כשהמשיך לתואר שני החליט לכתוב את התזה שלו בנושא גידולים אורגניים- פרמקלצ'ר, ומאז התאהב בתחום. הוא הקים חווה אקולוגית מאחורי בית הוריו ובהמשך ניהל חווה אורגנית במושב נועם עם מתנדבים מרחבי העולם. "ככל שהעמקתי בנושא, זה היה נראה לי אבסורדי שאנשים לא עושים את בעצמם. זה כל כך פשוט ונגיש. אפשר לעשות את זה בכל מקום, גם בבאר שבע, אז החלטתי להביא את זה לפה."
כך החל קרוט להציע את שירותיו בהקמת גינות ירק אורגניות ועירוניות ברחבי העיר לאנשים פרטיים והדרכה לכל המעוניין לעשות זאת בעצמו. לפני כמה שנים הקים גינה עירונית ציבורית באיזור רינגלבלום יחד עם סטודנטים מבן גוריון, ובקרוב מתחיל פרויקט חדש במרכז הקליטה בקלישר שמלבד גינה אורגנית יכלול בית בוץ, חממה ירוקה וטאבון מחומרים ממוחזרים: "גינה אורגנית זה רק קצה הקרחון. אנחנו חיים בעולם שבו אנחנו רגילים לקבל הכל מוכן ועד הבית. אנשים שכחו שעם קצת חשיבה ועבודת כפיים אנחנו יכולים לספק את כל הצרכים שלנו באופן כמעט טוטאלי"
-
"כשאנחנו משלמים על חסה בסופר אנחנו משלמים לעובדים, ליבואנים, לחקלאי ולעוד לא מעט גורמים שגוזרים קופון בדרך. בהשוואה לכך, את אותה החסה נוכל לגדל בעצמינו, לקטוף בכל פעם כמה שנרצה ולהמשיך לתת לה לגדול. על חלקת אדמה של מטר על שניים אפשר לגדל כשלושים חסות, כרובים או ברוקולי, כמעט כל ירק או תבלין שתרצו בעצם." בעתיד מקווה קרוט כי נוכל לראות את החזון שלו בדמותן של ערוגות אורגניות במסעדות בבאר שבע שיוכלו להציע ללקוחות מנות טריות במיוחד עם מרכיבים שגידלו בעצמן. בינתיים הוא פונה לכל הבאר שבעיים באמירה ברורה :"אל תהיו פריארים, עשו זאת בעצמכם".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]