פרויקט ליום העצמאות: ממנגלים ונהנים!

$(function(){setImageBanner('7e68e591-4b88-4185-8465-aa14f9f1f106','/dyncontent/2024/11/6/254bd038-88a9-40b2-a1b6-279fd196209f.jpg',18667,'צרפתי אייטם כתבה 2',525,78,false,33920,'Image','');})

צילום: פרטי

חולים על האש: יום העצמאות ה-74 נכנס לחיינו וכמו מסורת רבת השנים של נהרות מנגלים בכל הארץ, ריחות של אסאדו או אנטריקוט מפוזרים בשמי הארץ – חיים בינינו אנשים שפשוט ראויים לתואר "חולים" על 'על האש', שבכל הזדמנות פותחים את המנגל ומתחילים לנפנף בקול תרועה. כאלה שכבר יודעים לבחור את הבשר הנכון, איך לתבל במידה, לבחורגחלים מתאימים לבערה, מבינים איזה חום צריך לחמם את הגריל וגם לתת את הטיפ המושלם שישדרג לכם את הבשר לעוד יותר נימוח וטעים. מצאנו את האנשים שישמחו לשתף על האהבה שלהם לחלבונים  - ולא רק ביום העצמאות.

 צילום: פרטי

אסף ממן (40) איש אחזקה במפעל ברום, באר שבע

סטטוס: נשוי ואבא לשלושה ילדים

מה זה בשבילי על האש: "בשבילי זה מקצוע ואהבה שזורמת. אני עושה אותו באהבה מגיל 20"

מה אתה אוהב לנפנף: "בעיקר נתחי בשר אנטריקוט ופילה, סינטה ועוד".

תלמדו כלל: "מי שעושה על האש תמיד אוכל הכי הרבה"

הסוד בתיבול הנכון: "אסור לשרוף את הבשר יותר מידי, שייצא ורוד עסיסי, עם תבלון של מלח גס ופלפל שחור בלבד".

הטיפ לסטייק הכי שווה: "כשמניחים סטייק על מנגל, צריך לחכות שייצא דם ואז להפוך לעוד שלוש דקות ולהוציא להגשה. אסור להפוך סטייק פעמיים, תיבלון רק בסוף אחרי הצלייה".

 משה קורין

משה קורין, מהנדס חשמל ואלקטרוניקה, באר שבע

סטטוס: נשוי ואבא לשני ילדים

מה זה בשבילי על האש: "אושר רגעי, חוויה שתמיד חוזרת ומתחילה מבחירת הבשר, התבלון, הגחלים ועד שהבשר יוצא הכי טעים, ובעיקר שכולם נהנים."

מה אתה אוהב לנפנף: "סטייקים משובחים, כנפיים שאשתי טל מתבלת, נקניקיות לילדים ולבבות  שהם הכי אוהבים לאכול בשיפוד, וכמובן פרגיות, שגם אותם אשתי מתבלת".

הסוד בתיבול הנכון: "מלח גס, פלפל שחור ובעיקר לא לשרוף את הבשר, להפוך פעם אחת ואפשר לטעום לפני ההגשה".

הטיפ לסטייק הכי שווה: "שיהיה טרי ואדום, שהסאונד שלו על המנגל כבר יהיה נעים לאוזן, קצת מלח ופלפל שחור והרבה אהבה ומוזיקת רקע".

 אורן כהן

אורן כהן, שחקן, במאי ושדרן רדיו

סטטוס: נשוי ואבא לשלושה ילדים

מה זה בשבילי על האש: "על האש עבורי זה ריגוש, הנאה ותרפיה. חובה לטעום תוך כדי"

מה אתה אוהב לנפנף: "שם לי מגש עץ גדול לידי בעמדה ועליו טעימות, יחד עם מלח ופלפל גס"

הסוד בתיבול הנכון: "הסוד הוא פרודוקטים מעולים, נתחים מצוינים ולטפל בבשר באהבה".

טיפ לסטייק הכי שווה: "כ300 גר סטייק טרי איכותי, מלח גס פלפל משני הצדדים ,לשים כמה גבעולי רוזמרין במנגל שיתנו את הארומה, לוודא שאין אש במנגל - רק חום ולשים את הסטייק 5-7 דק מכל צד ולבריאות".

 תומר עמירה

תומר עמירה (38) עובד בחברת 'טבע', באר שבע

סטטוס: נשוי לאבא לשלושה ילדים

מה זה בשבילי על האש: "חגיגה גדולה, חבר'ה ואווירה של סטייקים".

מה אתה אוהב לנפנף: סטייקים, וחייב לטעום במהלך".

הסוד בתיבול נכון: "מצב רוח, בירה קרה ומוזיקה טובה".

טיפ לסטייק הכי שווה: "איך שמופיע הדם בסטייק הופכים ישר, שמים מלח גס ופלפל שחור, דקה וחצי ולשולחן".

 

צ'ומפי דלריוס

צילום: פרטי

צ'ומפי (45) דיג'יי ויוצר מוזיקה אלקטרונית, דימונה

סטטוס: נשוי ואבא לשלושה ילדים

מה זה בשבילי על האש: "על האש בשבילי זו סיבה טובה למסיבה, סיבה טובה לפגוש את כל החברים/משפחה ולהתנתק לכמה שעות מכל מרוץ החיים, וכמובן על האש זה הכי ישראלי שיש - במיוחד שאנחנו בפתחו של יום העצמאות ה74 למדינת ישראל"

 מה אתה הכי אוהב לנפנף: "הכי אני אוהב לנפנף קציצות קבב במתכון מיוחד שלי וסטייק אנגוס".

"אין מנגליסט/ או מנפנף שלא טועם  - ברור שזה החלק מהחוויה בלנפנף"

הסוד בתיבול הנכון: "הסוד בלעשות על האש הכי טעים מתחיל בקניית הבשר ובחירת הנתחים. לאחר מכן זה בתיבול של הבשר ולבסוף זה לראות שכל הגחלים במנגל אדומים, להוציא את הבשרים בזמן ואם עושים את זה כל הזמן - אין שום סיבה שהעל האש לא ייצא טעים ועסיסי".

טיפ לסטייק הכי שווה: "סטיק הכי טעים יוצא רק אם עושים את כל השלבים הבאים: סטייק קונים רק טרי בעובי אצבע וחצי, שמים את הסטייק לפחות 24 שעות במקרר לנוח (לא במקפיא) עושים אותו במנגל במידה הרצויה, ורק לאחר שמוציאים את הסטייק מהמנגל  -מתבלים בפלפל שחור ומלח גרוס. התיבול אחרי חשוב מאוד, כי שמתבלים אותו תוך כדי שהוא על המנגל הסטייק מתייבש".

 

  

 

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('01c70996-72f9-4e7c-9921-6f9ad23d4eb5','/dyncontent/2024/11/10/a49f1879-d056-42f8-9e00-419d14036c36.gif',18685,'סמי 1124 אייטם',525,78,true,33922,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('01c70996-72f9-4e7c-9921-6f9ad23d4eb5','/dyncontent/2024/11/6/daddbb05-61ab-48fc-86e2-4a2e9775ed76.jpg',18665,'צרפתי אייטם כתבה ',525,78,true,33922,'Image','');},15]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה