מנסיעה שגרתית בדרום לאוניברסיטת הרווארד
20.03.19 / 20:38
מיכאל בן שטרית לא ידע שנסיעה שגרתית על משאית בכביש 3 עתידה לשנות את חייו מהקצה אל הקצה. בדיוק כמו שצופית גרנט לא תיארה לעצמה שמסלול חייה יהפוך אותה למנטורית להצלחה. שניהם יפגשו ביום הפתוח במכללה האקדמית אחוה
כשבאמתחתו תשע שנות לימוד החליט מיכאל בן שטרית לשנות את הגורל שייעדו לו כולם. הוא השלים בגרות מאפס, סיים בהצלחה תואר ראשון, למד קורס מנהיגות בהרווארד, הקים וניהל בית ספר לנוער בסיכון, ניהל את אגף החינוך בקריית מלאכי, סיים בהצלחה את תחרות האיירונמן (איש הברזל) בגרמניה, יזם פרויקטים חינוכיים וחזר למכללה האקדמית אחוה, היכן שהכל התחיל, כסטודנט לתואר שני. ביום הפתוח שיתקיים במכללה ב-27.3.19 הוא ינחה פאנל מנהלי בתי ספר פורצי דרך. ויסגור בעצמו מעגל. "סיפור חייך לא נועד להצדיק את הכישלונות, הוא נועד למנף אותך להצלחות", מצהיר בן שטרית.
בן שטרית נולד וגדל בבית שמש במשפחה מרובת ילדים. עד גיל 15 הוא למד בישיבה חרדית, עזב לתיכון ושם הצליח להישאר לא יותר מארבעה חודשים. באחד הימים קרא מנהל בית הספר לאימו ואמר לה שהוא מבזבז את הזמן של כולם. הוא המליץ לה שכדאי שמיכאל ילך לעבוד, כמו שעושים רבים אחרים, ובהיעדר אמונה שתוכיח לו שאפשר אחרת - זה בדיוק מה שקרה. היום, בדיעבד, יכול בן שטרית לומר בגאווה לאותו מנהל, כי כמחנך וכמי שניהל בית ספר לילדים בסיכון הוא הפך להיות אחד מהטובים, ובטח יותר טוב ממנו.
בגיל 25 נסע בן שטרית, אז נהג משאית, מבאר שבע לאזור המרכז. בדרך הוא עבר במכללה האקדמית אחוה והחליט שהפעם הוא לא מפספס את ההזדמנות. מבלי לחשוב פעמיים, בהחלטה של רגע שיש שיגידו אמיצה, הוא נכנס למשרדים ושאל האם אפשר להירשם למכינה לבגרויות? זה כל מה שהוא רצה - בגרות. אלא שמעבר לתמיכה ולליווי האישי, הוא בעיקר קיבל את ההזדמנות להאמין שהוא יכול.
את הבגרות סיים בן שטרית בהצטיינות והמשיך באוניברסיטת בן גוריון לתואר ראשון. ארבע שנים וחצי אחרי שנכנס בשערי המכללה עם המשאית, הוא חזר כמרצה לתואר ראשון במכללת אחוה ובאוניברסיטת בן-גוריון וכמורה להיסטוריה במכינה שבה למד, "גדלתי בתנאים פחות טובים, אבל זאת לא סיבה שבגללה אני צריך להיות פחות טוב מבחינת הישגים", מספר בן שטרית. "החיים שלי השתנו ביום שהפסקתי לרחם על עצמי. ידעתי שאני עושה משהו יוצא דופן. זו הייתה מבחינתי לקיחת אחריות על החיים, החלטה לעשות משהו אחר. במכללת אחוה התחיל המהפך שלי. זה המקום שבו צמחתי וזה הרבה מעבר לתואר כזה או אחר שעשיתי, זה שייכות. בית. המוטיבציה הפנימית הזו נתנה לי את היכולת להתמודד, ואני ממליץ לכל אחד ללמוד, להשקיע, להתגבר על הקשיים ולקטוף הצלחות".
בזכות האמונה באדם
הדרך שאותה עשה בן שטרית הובילה אותו להאמין שבכל אדם קיים פוטנציאל אדיר להגשים את עצמו. כל מה שהוא צריך זה אדם אחד שיאמין בו. להרבה נערים בסיכון, מיכאל היה האדם הזה. הוא הקים במודיעין כיתות ראשונות לנערים שמתמודדים עם קשיים והיו זקוקים להזדמנות, בדיוק כפי שהיה בילדותו. בהמשך, הקים בית ספר שהתמחה בחינוך ילדים ונוער בסיכון, ועם השנים הגיע גם לתפקיד מנהל אגף החינוך בקריית-מלאכי. בין לבין הוא הספיק גם להתקבל לקורס מנהיגות באוניברסיטת הרווארד ולסיים אותו בהצלחה, והשנה הוא קיבל החלטה חשובה לא פחות כשנרשם לתואר שני במינהל מערכות חינוך במכללה האקדמית אחוה, היכן שהכל התחיל. כיום, הוא עצמאי ויזם חינוכי המרצה על מנהיגות, מצויינות וניהול, על בחירות שמשנות חיים ועל האמונה באדם ורץ עם סיפורו האישי בארץ ובחו"ל.
"השאיפה שלי היא לעזור לאנשים להוביל שינויים. אני חושב שמערכת החינוך לא צריכה מורים רגילים, היא צריכה אנשים מהפכניים שיבואו וישנו אותה מבפנים. הגישה כעת מכוונת תוצאות ובעיני יש צורך בגישה מכוונת כישורים. ברגע שבונים אצל התלמידים תחושת מסוגלות, מחזקים את הערך העצמי שלהם, מסייעים להם לפתח מיומנויות למידה, מפרקים אתגר לאתגרים קטנים ומבצעים משימה אחר משימה בדרך ליעד - הם יצליחו ברוב ההתמודדויות בחיים. ההישגים האקדמיים צריכים להיות תוצאה, לא מטרה."
בדיוק כמו מיכאל בן שטרית, גם נקודת ההתחלה של צופית גרנט לא הייתה מזהירה. מגיל צעיר היא נאלצה לבחור את דרך ההישרדות שלה. יום אחד, משום מקום, היא נשארה לבד ומעליה ריחף איום שאם תפריע תמצא את עצמה בכביש. היא זוכרת את היום הזה כרגע מכונן בחייה, כזה שהפגיש אותה עם שתי אופציות: הכרת הטוב או הכרת הרע. גרנט בחרה להיצמד לאנשים הטובים שפגשה ולראות את דרכה באור שהם הציפו.
כך גילתה את כוחה של הקהילה ועשייה למען האחר. במסגרת הרצאתה 'דלתות מסתובבות' שתתקיים ביום הפתוח במכללת אחוה, היא תספר על ילדותה, תגולל את סיפור צמיחתה מכישלון להצלחה ותאפשר לקהל להישיר מבט אל חייה ולראות את החיים בזוויות שונות של ניצחון ומנהיגות.
ביום הפתוח במכללה האקדמית אחוה, שיתקיים בתאריך 27.3.19 החל מהשעה 15:00, תוכלו לפגוש את מיכאל בן שטרית - שינחה פאנל יזמים פורצי דרך המהווים מודל והשראה ליזמות חברתית וחינוכית, וכן לשמוע את הרצאתה מעוררת ההשראה של צופית גרנט.
יום פתוח במכללה האקדמית אחוה - כשיזמות מעוררת השראה וצופית גרנט נפגשים
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]