האגם הנסתר במישור החוף הדרומי
09.05.20 / 09:24
את האגם הנסתר בין הדיונות בשמורת זיקים לא הרבה מכירים וגם רבים לא יודעים להגיע אליו, כשתגיעו למקום תופתעו בגדול כי תמצאו מקום שהוא שילוב מנצח בין מאגר מים מרשים, תצפית על ציפורים, שמורת טבע חולית וחוף ים שנחשב לאחד היפים בארץ
האגם הנסתר בשמורת זיקים
חוף זיקים, החוף הדרומי ביותר ברצועת החוף הישראלית, הוא אחד החופים הבתוליים האחרונים שנותרו בארץ, זהו חוף רחב ידיים, באורך 4.2 ק"מ, עם חול זהוב ורך, צמחיית חולות ומקבצי דקלים. בסמוך נמצאת שמורת החולות של זיקים עם דיונות חול רחבות ובוסתנים מבודדים.
בסמוך לצומת הפונה לעבר בסיס זיקים, נמצא שביל המסומן בסימון שבילים כחול.
בנקודת החניה תמצאו מסלול מעל נחל שקמה, ובו השביל המסומן בכחול. המסלול הזה יוביל אתכם בסופו אל לחוף זיקים. באזור שבין מישור החוף לנגב המערבי, מכין את עצמו נחל שקמה להישפך אל הים הגדול.
שביל זה עובר בסמוך לנתיב הנחל הזורם אל הים ועובר בין רצועות החול והכורכר הרכות.
במהלך הסיור בשביל תוכלו לפגוש עקבות ומני צמחים היודעים לשרוד את רסס מי הים המלוחים. סיור מומלץ לשעות השקיעה, בה התפאורה מרשימה במיוחד.
כקילומטר משם, לפני הגשרון הנטוי על נחל עובד, פונה דרך עפר קצרצרה שמאלה. לאחר כ-300 מ', במקום שמוצב בו שלט הסבר, אפשר לחצות ברגל את הערוץ הרדוד של נחל שקמה ולטפס לדיונה יפהפייה. מראש הדיונה יש תצפית יפה על מרחבי החולות המשתרעים עד אשקלון. בתום התצפית אפשר להתגלגל במורד המדרון בחזרה לנחל.
מדובר בטיול רגלי בתוך השמורה של זיקים, כאשר צועדים על השביל החולי הרחב צפונה, תבחינו בארובות תחנת הכוח "רוטנברג" שבאשקלון ישמשו לכם כסימן דרך לכיוון הנכון, כמה צעדים ותופתעו לגלות אגם כחול וקסום במיוחד .
כחצי קילומטר מנקודת ההתחלה, מגיעים לצומת T ופונים בה שמאלה (מערבה), לכיוון הים שכבר נראה במרחק. בשולי השביל משגשגים שיחי סירה קוצנית, קידה שעירה, וגם דקלים ושקמים .
איך מגיעים?
ניסע על כביש 4 דרומה עד לצומת זיקים. ניפנה מערבה לכביש 3411. נעבור על פני הפנייה לכרמיה והפנייה לזיקים וניסע לעבר חוף הים. בצומת פונים שמאלה וחונים בחניה ליד הסוללה המקיפה את המאגר.
מאגר שקמה
במרחק של 5 דק' משם תמצאו את מאגר שקמה
ב-1958 הקימה מקורות את מפעל ״נחל שקמה״ לאספקת מים אזורית.המאגר, המנקז שטח בן 750 קמ"ר, היה מפעל החלוץ לתפיסת מי שיטפונות ולהחדרתם לאקוויפר החוף, ומסוגל לאגור מים בנפח שישה מיליון מ"ק. המאגר מעשיר את מי התהום בכמות של שלושה מיליון מ"ק בשנה בממוצע. לכל אורך ההליכה הרגלית הקצרה, ניתן לראות את המאגר מצד שמאל.
להמלצות נוספות לבילוי באזור הדרום לחצו כאן
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]