באר שבע עיר חכמה

$(function(){setImageBanner('fd745525-c487-4a95-badf-f006f03ec7cc','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,32653,'Image','');})

לפני כארבעה חודשים אישר מנכ"ל משרד התקשרות בפועל מימון שמילה לרשויות המוניציפליות הקצאת תדרים לצורך הקמת קווים אלחוטיים בטכנולוגיית הגלים המילימטריים זאת במטרה לקדם ולייעל תהליכים במסגרת פרויקטים של עיר חכמה. מה זה אומר? בכתבה הבאה

כיום בכל עיר קיים שימוש בטכנולוגיה כלשהי לניהול הקשר עם התושב, בין אם מדובר באתר אינטרנט או אפליקציה, המסייעים לתושב להיות מעורב בפעילות הציבורית ולהשפיע על המתרחש בעירו. עיר חכמה נועדה לשלב בין טכנולוגיות, מידע ותקשורת בכדי למצוא פתרונות יעילים ומתקדמים לצרכי התושבים בעיר בתחומים השונים: חינוך, בריאות, תחבורה, רווחה, ביטחון ועוד.   

-

מהם גלים מילימטריים ?

מדובר ברשת קווים אלחוטית המשמשת להעברת נתונים מנקודה לנקודה בקצב מהיר של בין 1 ג'יגה-ביט לשנייה ועד 10 ג'יגה-ביט לשנייה. לגלים המילימטריים יתרונות רבים: לא נדרש ציוד רב מדי לפריסתם וזה הנדרש איננו גדול ממדים, העלויות הכרוכות זולות יחסית לחלופות הקיימות וההתקנה פשוטה וקלה מאוד. הטכנולוגיה הזו באה להחליף ולשדרג את הטכנולוגיה של סיבים אופטיים אשר דורשת עבודות הנדסיות סבוכות ומורכבות בעלויות יחסית גבוהות מאלו של הגלים המילימטריים.

איך זה עובד ?

אופן ביצוע הפרויקט כולל חיבור אלחוטי מנקודה מרכזית ושולטת בעיר למספר עמודי רחוב ומהם לעמודים נוספים ברחובות אחרים וכן הלאה, מה שיוצר רשת תקשורת רחבת היקף בעלות יחסית נמוכה ותוך זמן קצר, טווח קו יכול להגיע לשלושה ק"מ. השליטה והשימוש בטכנולוגיה המתקדמת יוכלו להתבצע דרך חדרי בקרה, אשר יקבלו התראות בזמן אמת לגבי התרחשויות שונות ברחבי העיר, דבר שיפתח אופציה לטיפול יעיל ומהיר מצד הרשות.

למה זה טוב לנו ?

עיר חכמה משמעותה הנגשת השירות מהרשות המוניציפלית לתושב, כמו כן השימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים חיוני והכרחי בימינו שהכל הופך למקוון ופועל על בסיס טכנולוגיות מתקדמות. את התועלת מן הטכנולוגיות השונות אנו יכולים לראות גם היום כאשר הרשויות מאפשרות פניות דרך אתרים ואפליקציות ותשלומים שונים באופן מקוון.

על כן באמצעות טכנולוגיות מתקדמת בעתיד צפוי לנו מציאת חנייה באופן מקוון, התראת חיישנים לאיסוף אשפה המועברת ישירות לחדר הבקרה של הרשות ועוד מגוון שיפורים. לפי כך הטכנולוגיה המתקדמת של גלים מילימטריים בשילוב פרויקטים של עיר חכמה מהווה שיפור משמעותי בשירות לתושב מצד הרשות.

-

הפרויקט בבאר שבע

נכון להיום הפרויקט כבר מיושם במספר ערים בניהם העיר באר שבע, כיום רוב העיר מרושתת מצלמות המאפשרות פיקוח רציף על כבישים ראשיים, גנים, פארקים ועוד. ובזאת מאפשרים למוקד העירוני להיות חשוף וערני למפגעים וסיטואציות המצריכות התערבות. בנוסף ישנו פרויקט "עיר ללא אלימות" ובמסגרתו "מוקד רואה" במסגרתו מפעילה העירייה חדר בקרה הדואג לפיקוח על הסדר ומניעת ונדליזם ברחבי העיר. יחד עם זאת נציין כי באר שבע נבחרה על ידי ממשלת ישראל להוביל את פרויקט "עיר דיגיטלית" בתחומים הבאים: חינוך, רווחה ובריאות. זאת באמצעות הטמעת לימודים וירטואליים וכיתות חכמות.  

"בשנים הקרובות נקדם פרויקטים של ערים חכמות בפריפריה, נפנה תקציבים ומשאבים ונכשיר מובילים דיגיטליים שיוכלו לסייע לראשי הרשויות לממש את התוכניות". אמרה השרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל בראיון ל"אנשים ומחשבים" בסוף השנה שעברה.

היא הוסיפה וציינה כי: "שילוב בין בתי ספר במרכז הארץ לבין בתי ספר בפריפריה הוא הדוגמה הטובה ביותר לסיכוי לצמצום פערים. אין שום סיבה שילד שרוצה ללמוד רובוטיקה לא יוכל לעשות זאת רק בגלל ריחוק פיזי. הטכנולוגיה מגשרת על הפערים וזו מהות המושג עיר חכמה."



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('4ff84cb9-7560-452a-8bc3-1d0a361d37a0','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,32654,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה