32 שנה של סבל: תושבי רחובות שבטה וממשית דורשים פתרון
15.12.24 / 15:20
תושבי השכונה מתארים סבל יומיומי מאז פתיחת בית הספר "יובלים" בשנת 1992, עם חסימות צירים פרטיים, בעיות חניה והפרעות קבועות לתנועת הרכב. פניות רבות לעירייה וראש העיר לא צלחו, והשכונה נשארה ללא מענה בשירותים בסיסיים. התושבים מבקשים סוף לסבל המתמשך ומצפים שיפנו אליהם תשומת לב מהירה ויעילה לפתרון הבעיה.
במשך 32 שנה, מאז שנפתח בית הספר "יובלים" ברחובות שבטה/ממשית, תושבים באזור מדווחים על סבל מתמשך כתוצאה מהשפעתו של המוסד החינוכי על השכונה. בשנת 1992 הוקם בית הספר "יובלים", שהפך לסיוט יום-יומי עבור תושבי השכונה, במיוחד עבור משפחות המתגוררות באזור.
לפי עדויות של תושבים, בית הספר לא משרת את התושבים המקומיים אלא מביא תלמידים משכונות מרוחקות. כל בוקר, החל משעה 7:30, מתחיל זרם התנועה הכבד, שמוביל לחסימות צירים מרכזיים ושטחים פרטיים. תושבים מספרים על חסימות חניות פרטיות, כשאחד המקרים המטרידים ביותר היה כאשר תושבת השכונה, קשישה כבת 80, נאלצה להתמודד עם רכב חונה על המדרכה צמוד לשער ביתה, למרות שהיו שם שלטים ברורים על חניה פרטית.
"לאימי יש טקס כל בוקר להתקשר למשטרה שיסייעו לה לאתר את רכבי ההורים שחוסמים את הדרך. היא לא מצליחה לנוע בלי בעיות, כל יום אותו סיפור," אומר בנה של אותה תושבת בשיחה עם באר שבע נט.
בנוסף לכך, תושבים אחרים טוענים שפנו לא אחת אל ראש העיר רוביק דנילוביץ' אך לא זכו למענה משמעותי. "לפני מספר שנים, אימי ואני נפגשנו עם ראש העיר, והוא פשוט לא עשה כלום. הוא הבטיח שיהיה פיקוח, אבל אין כאן שום פיקוח. מדובר במצב בלתי נסבל," אומרת אחת הדוברות.
התחושות כלפי העירייה לא משתפרות גם כשמדובר בתחומים אחרים של תחום השירותים העירוניים. "השכונה הוקמה בשנת 1983 ועד היום לא קיבלה שום שיפוץ. הכבישים והמדרכות כאן נמצאים במצב גרוע, וכל מה שאנחנו מקבלים זה עוד פשלות של העירייה," אומר תושב נוסף.
"לאורך כל השנים מאז הקמת בית הספר, ההורים המשתלטים על השכונה לא מתחשבים בכלל בתושבים. לא פעם הם מקללים אותנו ומשפילים אותנו," מוסיף אחד הדיירים. בשכונה ישנו זעם הולך ומתרקם על כך שבכל פעם שמתקיימת אסיפת הורים או פעילות בבית הספר, כל השכונה מוצאת את עצמה במצור. חסימות חניות, חניות על מדרכות, וחסימות בשטחי ציבור – כל אלו הפכו לנורמה.
תושבים מאוכזבים גם מהמענה העירוני, ומעידים לכאורה על חוסר אכפתיות מצד העירייה. "העיר הזאת נהפכה למקום של תסכול. לא משנה כמה ננסה לפנות, תמיד הכל ייגמר באכזבה. אני לא יודע כמה זמן עוד נוכל להמשיך כך," אומר אחד התושבים.
באמצעות כתבה זו, תושבי רחובות שבטה וממשית מבקשים לתפוס תשומת לב ולהזכיר לעירייה את הצורך המיידי בשיפור המצב. "מאין תבוא עזרי?", שואל אחד מהם בסיום, ומביע את תחושת הייאוש הרבה שמלווה את התושבים במשך שנים רבות.
במהלך השנים, דיברנו גם על סכסוכים דומים ברחובות אחרים בעיר, בהם התעוררו התנגשויות בין תושבים למוסדות ציבוריים כמו גני ילדים, בתי כנסת ומרכזים מסחריים. נראה כי יש צורך דחוף בשיתוף פעולה עם העירייה למציאת פתרונות שיביאו לסיום הסבל המתמשך.
מעיריית באר שבע נמסר בתגובה לטענות שהועלו בכתבה: ''כידוע, לעיתים בסמוך לאזורי האיסוף והפיזור של הילדים על ידי ההורים ממוסדות חינוך בארץ, נוצרים בשעות הבוקר והצהרים עומסי תנועה קצרי מועד. לצורך כך פועל בית הספר לקדם גם השנה בשיתוף פעולה עם הורי התלמידים את מיזם 'נשק וסע' במוסד החינוכי. באמצעות המיזם יוצרים מרחב שבו ניתן להגיע למפרץ חנייה מוגן בו הורה תורן פותח את דלת הרכב, מוריד את הילד והרכב נוסע לשלום, כך מתאפשרת כניסת רכב נוסף למפרץ החנייה ויימנע עומס של רכבים שמגיעים יחד באותה שעה''.
עוד טוענים בעירייה: ''בכל מקרה של הפרעה לתנועה ו/או חסימת צירים פרטיים וחניה בניגוד לחוק יש לפנות למוקד העירוני ו/או למשטרה. יש לציין כי בשנת 2024 התקבלה במוקד העירוני פנייה אחת בנושא''.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]