רוביק, שומע? אפשר גם אחרת: ראש העיר מהדרום שהחליט - הארנונה לא תעודכן רטרואקטיבית
16.12.24 / 12:40
בעוד תושבי באר שבע מתמודדים עם תוספת רטרואקטיבית של מאות שקלים לארנונה בגין "הפרשי תשלומים", עיריית אשדוד מוכיחה שניהול תקציב מקצועי ואחראי יכול למנוע מהלכים דומים. למרות הוצאות כבדות בעקבות המצב הביטחוני, ראש עיריית אשדוד, יחיאל לסרי, לא הכביד על התושבים. האם הפער נובע מהבדלים בניהול או מהחלטות שגויות בבאר שבע? התושבים דורשים תשובות, וההשוואה לעיר הנמל מחדדת את השאלות הקשות
בעוד תושבי באר שבע מגלים בתדהמה תוספת של עד 200 שקלים לחשבון הארנונה תחת סעיף לא מוכר של "תוספת הפרשי ארנונה", בעיריית אשדוד הוכיחו שאפשר להתמודד עם מצבים כלכליים לא פשוטים – מבלי להכביד על התושבים.
כזכור, בתחילת החודש תושבי העיר הופתעו לגלות את התוספת לחשבון הארנונה, שמגיעה באיחור של חודשים ומהווה גבייה רטרואקטיבית על שנת 2024. בעיריית באר שבע הסבירו שהגבייה מתבצעת לאחר אישור משרד הפנים, ובשל אירועים כלכליים וביטחוניים משמעותיים כמו מגפת הקורונה, מבצעי שומר החומות ומלחמת חרבות ברזל. "אנו מבינים את הקושי שנוצר בעקבות האישור המאוחר ולכן נאפשר באופן חריג חלוקה לתשלומים למבקשים", נמסר מהעירייה.
הכספים שייגבו, לטענת העירייה, ינותבו לשדרוג שירותים כמו חינוך, רווחה, ניקיון ותרבות. אך ההסבר הזה מתקשה לנחם את התושבים, שחשים שהם אלו שמשלמים על טעויות בניהול התקציב.
אשדוד: ניהול אחראי, בלי גבייה רטרואקטיבית
לעומת זאת, עיריית אשדוד והעומד בראשה, יחיאל לסרי, הצליחה להתמודד עם אתגרים דומים ואף קשים מבלי להפעיל גבייה רטרואקטיבית. העירייה נדרשה לממן פרויקטים גדולים כמו הקמת 100 ממ"דים חדשים במוסדות חינוך בתקציב של 50 מיליון שקלים – ועדיין לא ביקשה תוספות חריגות מהתושבים.
איך זה קרה? "ניהול כלכלי מקצועי", לדברי העירייה, איפשר לה להתמודד עם ההוצאות הביטחוניות של מלחמת חרבות ברזל, תוך שמירה על תקציב אחראי ושקוף. תושבי אשדוד, בניגוד לבאר שבעים, לא קיבלו הפתעות בתיבת הדואר – לפחות לא השנה.
אז למה בבאר שבע לא?
השאלה הבוערת היא איך אשדוד, עם אתגרים דומים ואפילו גדולים יותר, הצליחה להימנע מהעמסת עלויות על התושבים, בעוד שבאר שבע בחרה להטיל תוספת ארנונה רטרואקטיבית? חשוב לציין, כי הארנונה לשנת 2025 באשדוד צפויה לזנק ב-7%, ובשנים הבאות צפויה הארנונה בעיר לזנק גם כן בכ-5% בכל שנה.
התשובות אינן פשוטות, אך הפער בין שתי הערים מעלה תהיות נוקבות: האם הניהול הכלכלי בבאר שבע באמת עושה את המקסימום כדי למנוע נטל נוסף על התושבים? אם בעיר כמו אשדוד אפשר להתמודד עם משברים מבלי לדרוש גבייה רטרואקטיבית, למה בבאר שבע התושבים הם אלו שמוצאים את עצמם משלמים את המחיר? ובכן, כך או כך, ייתכן מאד שמנהיגי העיר באר שבע יכולים ללמוד משהו מהשכנים מעיר הנמל.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]