מרכז החדשנות, שמתכננים להקים ברובע החדשנות החדש, אמור לכלול מעבדות ייעודיות עם ציוד מתקדם שיאפשר ליזמים וחברות הייטק - התנסות מעשית, חללי עבודה ייעודיים ותכניות האצה (אקסלרטורים) שייתנו מענה ליזמים שונים ומגוונים מהדרום. מי שיבחר לפעול בבאר שבע כחלק מהתוכנית, ייזכה להטבות שונות - מגישה למנטורים ויועצים מתחומים שונים, השקעות ומענקים ייעודיים, הכשרה של כוח אדם, אירועים בהשתתפות שחקני מפתח במערכת החדשנות וכן תמיכה בהשתתפות בכנסים ואירועים בארץ ובחו"ל. התכנית גם מיועדת ליצור תשתית למשיכת חברות הייטק גדולות שיפתחו פעילות בעיר באר שבע שיגידלו את היצע משרות ההייטק בבאר שבע וככל הנראה זאת המטרה העיקרית שלה.
הקמת מרכז החדשנות אמורה להתחיל בשנה הקרובה ולהימשך כ-4 שנים.
רובע החדשנות היום (שמאל) וההדמיה. באדיבות- עיריית באר שבע
"מדובר בבשורה חשובה שתחזק את באר שבע כמרכז בינלאומי של חדשנות, ידע וטכנולוגיה" אמר רוביק דנילוביץ', ראש העיר באר שבע, "אני מבקש לברך את כל השותפים ב"סינרג'י 7", שנבחרו להוביל את המיזם, שמוכיחים שוב את הצלחת האקוסיסטם הייחודי שמתקיים בבאר שבע בין מוסדות, ארגונים וחברות. אני מודה לרשות החדשנות וקורא ליזום פלטפורמות ומיזמים נוספים שיחזקו את רובע החדשנות הראשון במדינת ישראל בבאר שבע, יחזקו ויעצימו את הנגב ואת כלכלת ישראל."
"בבאר שבע קיים פוטנציאל לביסוס מערכת חדשנות משמעותית של יזמות טכנולוגית", אמר הראל רום, מנכ"ל סינרג'י 7. "פיתוח היזמות הטכנולוגית בתחומי הבריאות, הגנת הסייבר והרובוטיקה האוטונומית, בשיתוף פעולה עם עוגנים מקומיים, יתרום להרחבת היצע התעסוקה האיכותית, אווירה צעירה ופיתוח סביבתי, כחלק מרובע החדשנות, ומרכז המטרופולין הדרומי. מרבית עוגני הצמיחה כבר קיימים בבאר שבע, כגון: בית חולים מוביל, אקדמיה מצוינת ותאגידים רב-לאומיים וכמו כן, אוכלוסייה משכילה, חינוך איכותי, סביבה עירונית, ותחבורה. חיבור הגורמים יחד, בד בבד עם התמיכה בחיזוק התשתיות וביזמות טכנולוגית מקומית תמנף אותם ואת הערך המוסף של העיר וכל אזור הנגב ".