סכנה בטחונית: התופעה המטרידה בערד עוד תסתיים באסון



מטריד ביותר: תושבי ערד מלינים על תופעה שבמסגרתה תושבים מותירים במכוון חבילות באוטובוסים במטרה שייאספו ע"י אחרים, בעוד הנהגים נותרים חסרי אונים לנוכח המצב; ג'וליה תושבת העיר: "התופעה עלולה להוות סיכון ביטחוני, מה אם מישהו יחליט להניח פצצה באחת החבילות?"

תמונה להמחשה, צילום: מטרופולין
תמונה להמחשה, צילום: מטרופולין

ג'וליה רזניצקי, תושבת ערד, ביקרה לאחרונה אצל הוריה המתגוררים בבית שמש. בכדי לחזור לערד עלתה ג'וליה על קו 559, קו בית שמש-ערד של חברת מטרופולין "שהקהילה החרדית השתלטה עליו מזמן" לדבריה.

במהלך הנסיעה נחשפה ג'וליה למחזה מקומם במיוחד: "כשהאוטובוס הגיע לערד אנשים שעלו לקו העמיסו עליו חפצים וחבילות, תחנה אחר תחנה, כאילו היה מדובר בחברת משלוחים פרטית. כלומר, במקום לעלות על האוטובוס, לשלם ולקחת את הדברים שלהם איתם, אנשים העמיסו עליו חפצים וחבילות והותירו אותן שם במטרה שאחרים יאספו אותן".

ג'וליה שוחחה עם הנהג בקו האוטובוס בו נסעה ולדבריו מדובר על תופעה רחבה: "האוטובוס נאלץ להתעכב בכל תחנה בה מעלים הנוסעים חבילות. אין לי מושג מה נמצא בתוכן אך הנהג טוען שאנשים מעבירים באמצעותן רהיטים, קרטונים שנועדו למעבר דירה ועוד. התופעה מתרחשת אך ורק בקווים העוברים בשכונות החרדיות". 

לדבריה של ג'וליה הנהג ניסה בעבר להילחם בתופעה אך בתגובה ספג תלונות שיקריות ואיומי פיטורים כנגדו ולכן הפסיק להתערב: "נהגים שלא משתפים פעולה מאויימים, וכך אלה שמעלים חבילות לאוטובוס הציבורי ממשיכים לעשות ככל העולה על רוחם. מכיוון שהנהגים לא מקבלים גיבוי מחברת האוטובוסים, הם נותרים חסרי אונים אל מול התופעה". 

המומה לנוכח המצב, התקשרה ג'וליה למוקד הציבור של חברת מטרופולין. לטענתה, הנציגה שענתה לה טענה בפניה כי בחברה מודעים לבעיה אך אינם יכולים לעשות כלום עד שמשרד התחבורה לא יוציא חוק או הוראה המתייחסת לנושא. "אותה נציגה אמרה לי שתעביר את תלונתי הלאה, אך שלצערה התלונה תתווסף לרשימת תלונות דומות שנותרו ללא מענה".

"וכך הלכה למעשה כספי הציבור שמממנים את התחבורה הציבורית מממנים גם שירות הובלה ומשלוחים עבור קהילה מסויימת, חינם אין כסף. זה עצוב ומתסכל, רצינו דמוקרטיה ושמירה על החוק וקיבלנו עסקנים, קומבינות וניצול ציני של המשאבים שלנו".

מדוע לא להוריד פשוט את החבילות באופן יזום באחת התחנות? על כך משיבה ג'וליה: "אני מעדיפה לשמור על החוק וגם לא לרדת לרמה נמוכה כזאת של זלזול. מכיוון שזאת בעיה מערכתית ולא נקודתית, זה צריך להיות מטופל מלמעלה".

אך מלבד זאת, קיים ההיבט הביטחוני והחשש שמפגעים פוטנציאליים עלולים לנצל את המצב בכדי להניח חומרי נפץ בתוך חבילה שתונח בתוך אוטובוס. אז מדוע לא להתקשר למשטרה ולדווח על חפץ חשוד? ג'וליה: "כאזרחית שומרת חוק הייתי מעדיפה שלא לבזבז זמן ומשאבים למשטרה על משהו שאני יודעת שלא מהווה איום בטחוני (במקרה הספציפי הזה, ראיתי את האנשים ומה הם שמו). בנוסף דיווח על חפץ חשוד עלול לעכב את הנהג ואת כל נוסעי האוטובוס ולכן זה לא בהכרח הפתרון האידיאלי".

"אבל כן, עלול להיווצר כאן איום בטחוני, ומפגע עלול לנצל את המצב הקיים בכדי לשים חומרי נפץ באוטובוס בתוך חבילה, הרי כבר היו מקרים כאלה במדינה ואין זה חריג במציאות בה אנו חיים. לכן, חברות האוטובוסים ובעיקר משרד התחבורה צריכים להוציא הוראה ברורה או חוק שיימגר את התופעה!".

תגובה רשמית מחברת מטרופולין לא נמסרה.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:ram@isnet.co.il 



 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות