ממגבלה להזדמנות: פצועי המלחמה פורצים דרך בעולם הטכנולוגיה



בכפר השיקומי "עדי נגב – נחלת ערן" הסתיימה תכנית יזמות ייחודית לפצועי מלחמת חרבות ברזל, שבמסגרתה פיתחו פתרונות טכנולוגיים לאתגרים שיקומיים

קרדיט צילום: עדי נגב-נחלת ערן

תכנית ההכשרה החדשנית "ממגבלה להזדמנות", שנערכה כחלק ממיזם השיקום "מסתערים על החיים", הסתיימה השבוע בכפר השיקומי "עדי נגב – נחלת ערן" באירוע מיוחד בו הציגו המשתתפים – חיילים ואנשי כוחות הביטחון שנפצעו במהלך מלחמת חרבות ברזל – את המיזמים שגיבשו במהלכה. התכנית הייחודית העניקה לפצועים כלים מקצועיים, ליווי של מנטורים מתחומי הטכנולוגיה, הרפואה והעסקים, וסדנאות שפתחו עבורם אפיקי קריירה חדשים, תוך שהם ממנפים את אתגרי השיקום שלהם לכדי יוזמות טכנולוגיות פורצות דרך.

בין המיזמים שהוצגו:

  • NextFit – מערכת לייצור פרוטזות מבוססת מידול תלת-ממדי וסנסורים, שפותחה על ידי ברוך כהן, רבש"צ קיבוץ מגן שנפצע קשות ב-7 באוקטובר.

  • SMART EYE – משקפיים חכמות להרחבת שדה ראייה עבור אנשים עם "ראיית צינור", פרי פיתוחם של שחר שלום בוצ'חק וחברו ש'.

  • Fearless Motion – סימולטור שיקומי מבוסס פעילות ספורטיבית לאנשים עם מוגבלות, שיזם רון עשוש.

  • CONSTRUCTMASTER – אפליקציית בינה מלאכותית לפיקוח וניהול פרויקטים בתחום הבנייה, פרי פיתוחו של עידן עוז, לוחם מילואים שנפצע ברצועת עזה.

לדברי יוסי שביט, מנהל מרכז החדשנות ב"עדי נגב": "יצרנו תכנית שאין כמוה בארץ, שמעניקה לפצועים לא רק תקווה – אלא גם כלים מעשיים לבנות עתיד חדש". נטע כסלו, מנהלת תכנית השיקום הוסיפה: "המשתתפים עברו מסע מרגש – מהכאב האישי ליוזמות שיכולות להשפיע על חייהם של רבים".

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:ram@isnet.co.il 



 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות