מה עובר על בני הנוער ביישוב היוקרתי? ''יכול להסתיים לא טוב בכלל''
01.12.24 / 08:36
טל שדה, סגנו של ראש מועצת עומר - חשף בפוסט נוקב בדף הפייסבוק של המועצה כי לאחרונה נרשמה עלייה במקרים בהם בני נוער מהיישוב נתפסו שותים אלכוהול וצורכים גז קצפות: ''חשוב שתכירו, שתהיו עירניים כי כמו שאומרים, זה קורה במשפחות הכי טובות וזה יכול להסתיים לא טוב בכלל''
השפעות התקופה הלחוצה או שעמום? לאחרונה נרשמה עלייה במקרים המתועדים בהם בני נוער מהיישוב עומר נתפסו צורכים אלכוהול או אף גרוע מכך, כאשר לאחרונה נמצא מיכל של גז קצפות במקום בו שהו מספר דקות לפני כן חבורה של תושבי היישוב - כך מדווח בסוף השבוע סגן ראש המועצה, טל שדה, שבפוסט נוקב בפייסבוק פנה להורי היישוב וביקש מהם להגביר מצידם את הפיקוח.
''השבוע התקיימה ישיבת הועדה הישובית למיגור תופעות האלימות, האלכוהול והסמים. התלבטנו ארוכות כיצד לתקשר את תוכן הישיבה כמו אם ואיך לתקשר את הסרטונים אליהם נחשפו חלק מחברי הועדה בשבועות האחרונים ובהם, נערות ונערים, בני הישוב, שיכורים ברחובות עד כדי אובדן התמצאות בסיסית'', כתב שדה וחשף כי ''מדובר בילדים, בילדות בגילאים צעירים. מאוד צעירים. מדובר במשקאות אלכוהולים "כבדים" ובכמויות שיפילו לקרשים אנשים בוגרים, אז ילדים - בוודאי''.
''החלק המדאיג יותר הוא שהאירועים שאליהם נחשפנו לא התקיימו בהכרח במסיבות מאורגנות שבהן עוד ניתן לשלוט על הסיטואציה במידת מה עם נוכחות של מבוגר. מדובר במפגשים בבתים, כשההורים ככל הנראה נעדרו מהבית והילדים כנראה רוכשים אלכוהול ככל הנראה דרך בגירים. אני מניח כי ההורים לא ידעו, ואם היו יודעים, מן הסתם לא היו מאפשרים לעולם מציאות בה הילד או הילדה שלהם או מי מהחברים, יוצאים מביתם שיכורים כלוט''.
בנוסף וכפי שנכתב לעיל, חשף שדה כי לא רק אלכוהול מעורב בפעילות בני הנוער אלא גם סמים מסוגים שונים: ''לצערי, לא על שתייה לבד נדבר פה. רק אמש זיהו מצלמות האבטחה קבוצת צעירים באחת מפינות הישוב כשהם עוסקים בשאיפת גז מטשטש כדי "לתפוס ראש". הצעירים ברחו והשאירו את מיכל הגז כראיה מדאיג. חשוב שתכירו, שתהיו עירניים כי כמו שאומרים, זה קורה במשפחות הכי טובות וזה יכול להסתיים לא טוב בכלל''.
''זה הזמן לציין כי סיירת ההורים שלנו המונה עשרות תושבות ותושבים מתנדבים, מסיירת באופן שגרתי בסופי השבוע ותמשיך להפגין נוכחות בפארקים, בגני השעשועים ובהתקהלויות ברחבי הישוב. כועדה, אנו פועלים למתן של פתרונות יחד עם צוותי החינוך ועם המחלקות השונות במועצה ובתמיכה מלאה של ראש המועצה למיגור התופעות תוך הליך מלמד, אחראי ומקיף. אבל - בכל הקשור לנעשה בבתים, זו האחריות שלנו, כהורים, כקהילה. אל תגידו "אין סיכוי שזה הילד שלי" משום שכל אחד מאיתנו עשוי להיות מופתע. שלרגע לא יובן אחרת - יש לנו אחלה של נוער! נוער שמתנסה, שבודק גבולות, נוער סקרן. לרוב, זה לגיטימי וזה חלק מתהליך ההתבגרות, כולנו היינו שם. אבל...חשוב שנצייר להם את הגבולות, את המותר והאסור בכל שלב בהתבגרות, את האמונה שלנו בשיקול דעתם ואת העובדה שאחרי שדיברנו איתם על הסכנות הטמונות בפעולות כאלו ואחרות - חשוב שנזכיר להם שאנחנו בעיקר סומכים עליהם ביכולת שלהם, לא להזיק לעצמם בגלל לחץ חברתי. הערב ובכלל, דברו איתם, תשאלו את הילדים, לאן הם יוצאים, מה הם עושים ובעיקר, תראו איך הם חוזרים הביתה''.
בתוך כך, הפרסום עצמו זכה לתגובות זועמות מצד אחד שכן הורים מהיישוב טענו כי על המועצה לפקח על הנושא בצורה מיטיבה יותר, בעוד אחרים חיזקו את שדה וקראו להורים להעלות את המודעות לנושא בתוך ביתם: ''אוי ואבוי להורים שאומרים "זה לא הילד שלי'', אל תעצמו עיניים, אל תגידו אצלי זה לא יקרה'', כתבה אחת התושבות בעוד תושב אחר הוסיף ''הזדעזעתי לקרוא. הרבה פעמים זה שילוב של השפעה חברתית והרצון לצאת ממסגרות ולכן חשוב החינוך מבית ובעיקר במסגרות החינוך''.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]