חוץ מכדורגל: משלחת אוהדים מבאר שבע חיזקה את הקשרים עם מינכן
03.04.25 / 13:45

משלחת מיוחדת של אוהדי ואוהדות הפועל באר שבע יצאה למינכן במסגרת פרויקט שותפות בין שתי הערים, במטרה לחזק את הקשרים התרבותיים והקהילתיים בין ישראל וגרמניה דרך אהבת הכדורגל

משלחת ייחודית מטעם עיריית באר שבע, שכללה אוהדים ואוהדות של הפועל באר שבע, נבחרה לייצג את העיר במסגרת שותפות ערים תאומות עם מינכן. המשלחת, ששהתה בעיר במשך שבוע, שילבה ביקורים באתרי ספורט מרכזיים, פגישות עם שותפים מקומיים ואירועים שנועדו להדק את הקשרים בין הקהילות דרך ערכים של ספורט, תרבות ושיתוף פעולה.
המשלחת התארחה במשחק של באיירן מינכן מול סט. פאולי באצטדיון אליאנס ארנה, השתתפה בסיור בקמפוס מחלקת הנוער של המועדון ואף קיימה משחק משותף. בנוסף, המשתתפים ביקרו במתקן האימונים של הקבוצה הבוגרת, שם נחשפו לשיטות האימון המתקדמות של אחד ממועדוני הכדורגל המובילים בעולם.
מעבר לחוויות הספורטיביות, המשלחת סיירה באתרים היסטוריים במינכן, כולל הכפר האולימפי והאנדרטה לזכר הספורטאים שנרצחו בטבח מינכן 1972. כמו כן, המשתתפים ביקרו במחנה הריכוז דכאו, שם הדליקו נר לזכר קורבנות השואה וקראו להשבת כל החטופים הישראלים שעדיין מוחזקים בעזה.

במהלך הביקור נפגשו חברי המשלחת עם הקונסולית הישראלית במינכן וצוותה, וכן עם ראש עיריית מינכן, דיטר רייטר, שקיבל אותם באירוע רשמי בבניין העירייה. באירוע, הציגה המשלחת מצגת שסיכמה את חוויות הביקור, וזכתה לתמיכה חמה מצד שותפיה הגרמנים.
גלית חן, מנהלת מחלקת הספורט בעיריית באר שבע, ציינה כי "הספורט והפעילות הגופנית מחברים בין אנשים ומהווים תשתית מרכזית לחוסן קהילתי, חברתי, חינוכי ותרבותי. מטרת הפרויקט היא לבנות גשרים בין תרבויות דרך אהבת הכדורגל".
עידן "ג'ונם" כהן, אחד ממובילי היוזמה, הוסיף: "לייצג את הפועל באר שבע ואת ישראל במינכן זו חוויה מדהימה. אחרי חודשים של תכנון, ראיונות ומפגשי הכנה, זכינו לצאת למסע שלא נשכח".

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:ram@isnet.co.il
