''זהו אתגר חיי": האיש שמאחורי קמפיין התרומות ל"כותל הדרומי" בראיון מיוחד

$(function(){setImageBanner('3de69b42-a365-4e17-8386-97b3a5e912a6','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,32653,'Image','');})

יאיר שושן מוכר ברחבי העיר בתור איש בעל לב ענק, שעוזר לכל מי שהוא רק יכול. בחודשים האחרונים, הוא שם את העשייה החברתית מעט בצד, ופינה את כל זמנו למען גיוס כספים לצורך בנייתו של בית הכנסת הגדול בדרום ואחד הגדולים בארץ - "הכותל הדרומי". ליווינו אותו בכתבה מיוחדת, בשביל לבדוק איך נראה יום בחיי האיש של הרב בצרי מאחורי הקלעים וכיצד מגייסים של 20 מיליון ש"ח?

יאיר שושן. קרדיט - יח"צ

יאיר שושן הוא איש של עשייה. נראה שאין איש בבאר שבע שלא מזהה את פרצופו, המתנוסס בגאווה על שלטי החוצות שמפרסמים את הארגון החשוב שהוא עומד בראשו – "ארגון נאיר". הארגון, שביסס עצמו כאחד החשובים בעיר, פועל רבות למען אלו שקולם לא נשמע, אלו שצריכים את עזרתו יותר מכל.

אבל לצד העשייה בארגון, שושן בן ה-38, נשוי פלוס אחת – לא יודע שובע. גם בתור נער צעיר, אשר התחבר לרב בנימין בצרי ז"ל, שושן לא עצר את העשייה לרגע. אז מה הפלא שעכשיו הוא אמון על תפעולו של אחד ממיזמי הגיוס הגדולים שנראו בישראל? כשבאמתחתו עשרות מתנדבים ומערך שלם של טלפנים ומגייסים, הצליח שושן עד כה לגייס כבר 15 מיליון ₪ (מתוך 20) שנועדו לבניית בית הכנסת הגדול בדרום, החזון של הרב בצרי ז"ל – ''הכותל הדרומי''.

אנחנו פוגשים אותו שהוא בשיאו של קמפיין הגיוס, בין טלפונים שהוא מבצע למשקיעים ועד הליכה פיזית לשטח, לבדוק שהכל מתנהל כשורה. בעד הרב בצרי ז"ל ובנו, הרב יוסף חיים בצרי הם הפנים של הפרויקט העצום, שושן הוא זה שמוציא אותו הלכה למעשה והכל בשקט נפשי וחיוביות, שהיא לטענתו המפתח לעשייה משותפת.

מתי התחברת לראשונה למוסדות של הרב בצרי?

''באזור שנת 2010 התחלתי לעבוד בישיבה כאחראי תפעול. התפקיד שלי בזמנו היה לבנות מערכים לגיוס תרומות. עם הזמן, החיבור שלי עם המשפחה והמקום גדל, ולאט לאט העשייה גם הפכה לציבורית. כאמור, לפני שלוש שנים החלטנו להקים את ארגון נאיר, בשביל לקחת את העשייה מהפן המגזרי בלבד ולהביא אותה לכלל הציבור. רצינו לחזק את הרעיון, שכל המהות של התורה הוא החסד והדאגה למען האחר''.

כאמור, על הרעיון שעומד מאחורי ''הכותל הדרומי" הרחבנו בכתבה נוספת שפורסמה ממש לאחרונה, במסגרתה ראיינו בבאר שבע נט באופן בלעדי את הרב יוסף חיים בצרי, בנו של הרב בנימין וממשיך דרכו וחזונו. יאיר, אשר נחשב לאחד האנשים המקורבים לרב, החל כמעט באופן טבעי לקחת חלק גם בגיוס התרומות הראשוני עבור הקמת היסוד למרכז הדתי - ''הצטרפתי לפרויקט לפני 8 שנים, כשעוד לא היה לו שם. רק לפני שלוש שנים נולד באמת השם ''הכותל הדרומי''. אז גם הצלחנו לגייס כ-5 מיליון שקל עבור ''השלד'' של בית הכנסת. שלוש שנים עברו והבנייה נמצאת בעיצומה''.

קרדיט - יאיר שושן

שושן, שכפי שכבר אמרנו - מרבה לבקר בשטח ולראות שהכל עובד כשורה, עומל ללא הפסקה על גיוסם של חמישה מיליון שקלים נוספים. מטלה קשה לכשעצמה, אבל כשאתה מגייס כבר 15 מיליון ש"ח, אתה מסתכל על הדברים אחרת. שושן משתף, כי מבחינת מוסדות בית יוסף וזה העומד בראשם, האמון שניתן בו מלא לגמרי: ''הרב תמיד אמר לי, שהוא לא יוצא לפרויקט אם אני לא מתגייס לדבר. תמיד הייתי ממוקד במשהו אחר, בעשייה אחרת, והרב ידע לבוא ולומר – תגיד לי מתי אתה יכול לפנות את כל הזמן שלך. ובאמת בחודשים האחרונים אני נותן את כל זמני למען הפרויקט''.

מאיפה בכלל אתה מוצא את הכוחות לגייס כל כך הרבה כסף?

''מחוויות קודמות שהיו לי, בתוספת עזרה מהקדוש ברוך הוא. שני אלו מנווטים אותי לעבר עתיד טוב יותר. חשוד לציין משהו, בשיא הצניעות אני אומר זאת - האמונה בעצמך גם היא חשובה. כל אדם שלוקח על עצמו משימה כזאת, צריך לדעת ולהכיר בכך שנדרשות ממך להציג יכולות מסוימות מאד בשביל להרים את מיזם שכזה. אני יודע שיש לי כוח מסוים, ועליי להשתמש בו. צריך להבין, בסופו של דבר אין פה קמפיין אגרסיבי של תרומות. יש פה רצון אמיתי של אנשים להיות חלק ממשהו גדול, והם עושים את זה באהבה גדולה ומתוך חיבור לדת ולאמונה. אני אישית מאמין בזה מאד, ואני ידעתי שגם הולך להיות לנו ממש קשה. אבל אחרי שאתה בכיוון הנכון, אתה גם יכול לייצר תכנית אסטרטגית נכונה. חלוקת היעדים והמשימה בכל שלב בקמפיין היא לא פשוטה בכלל''.

מהי חלוקת התפקידים למעשה? יש פה לוגיסטיקה חסרת תקדים.

''כאמור, הפרויקט מחולק להגדרת תפקידים – אני עובד עם משרד פרסום נהדר, שמתרגם את המסרים שלנו ומביא אותם למדיה ולרשתות החברתיות. מה גם שאחד התלמידים של הרב למד גם עיצוב גרפי והוא עוזר לנו. יש לנו את שאר התלמידים, שדואגים פה באופן יום יומי לטיפול בנושאים שוטפים. המון שותפים נרתמים ועוזרים, כי מדובר פה במיזם לא פשוט בכלל. יש אפילו מטה נשים שדאג לעשות טלפונים לנשים ברחבי העיר''.

קרדיט - יאיר שושן

איך נראה הלו"ז שלכם?

''הלוז שלנו מטורף – אני מתחיל אותו משעה 8 בבוקר, ומסיים אותו ב-2 בלילה. העבודה מאד משולבת וכורכת בתוכה המון היבטים שונים, וזה לא קל בכלל. אבל אנחנו שומרים תמיד על אווירה טובה, כי אחרת תתחיל שחיקה שתפגע בנו קשות. דברים לא תמיד הולכים בקלות, וצריך להבין שאלו החיים. גם הישיבה נדבקה בנושא – בבוקר, לאחר שמסיימים להתפלל, השיח עובר למה קורה ומה צריך להיות''.

ספר לנו מאיפה מגיע הרעיון השיווקי ללבנת הזהב שמשגע את העיר?

''לבנת הזהב היא הצעה של אחד התלמידים המבריקים שלנו, שחשב על הרעיון הכל כך פשוט אבל גאוני הזה שאומר – מעבר למה שאנחנו מקבלים, אנחנו גם ניתן. חשבנו לנצל את בית הכנסת שצפוי להיבנות בקומה השנייה, ולקשט את הקיר עם שמם של כל אלו שתרמו מכספם. הרב בצרי ז"ל חשב על השם לבנת הזהב, מתוך הרעיון שמבחוץ יראו את בית הכנסת המואר. מה גם שעד כה תרמו כבר 2,500 אנשים, מתוך 3,500 שאמורים לקחת חלק''.

זהו המיזם הכי גדול שלקחת על עצמך אי פעם לא? תקן אותי אם אני טועה.

"אתה צודק. זה אתגר חיי, ובספק אם ייצא לי לעשות משהו בסדר גודל כזה – הפוטנציאל שיש פה, והצורך של התושבים למשהו מהסוג הזה הוא משהו שלא הכרתי. נכון, בחגים אנחנו מגייסים בארגון 'נאיר' עבור האזרחים קרוב לרבע מיליון שקל. זה הרבה, אבל בסדר גודל כזה אף פעם לא היה. אני חייב לומר לך, שזה פתח לי את התיאבון למיזמים אחרים. כשאני רואה מה אפשר לעשות בעזרת חיבור נכון ויצירת אווירה טובה עם שותפים שונים, זה גורם לי רק לחשוב לאן אפשר להגיע. אני כבר הבנתי, שמציאת אנשים עם מכנה משותף, יכולה לתרום רבות גם לעשייה החברתית בעיר''.

קרדיט - יאיר שושן

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('78e5caca-05d0-4ecf-81a7-1eeae686971f','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,32654,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה