הדו"ח שאמור להדאיג את כולנו: כשליש מהילדים בישראל חיים באי ביטחון תזונתי
20.12.23 / 10:58
כך עולה מדו"ח של ארגון ''לתת'' שפורסם השנה, ונוגע כמובן גם להשלכותיה של מלחמת ''חרבות ברזל''. בבאר שבע, אלפי תושבים נתמכי רווחה ונראה שהעתיד אינו מזהיר במיוחד
המהדורה ה-21 במספר של דו"ח העוני האלטרנטיבי של ארגון ''לתת'' פורסם השבוע, ולפיו עולה תמונת מצב מדאיגה המשקפת את המגמות העדכניות ביותר בנושא עוני ואי-ביטחון תזונתי בישראל של 2023.
בארגון מדגישים, כי ה''דו"ח מהווה כלי אלטרנטיבי להיכרות והבנה של תופעת העוני. בשונה מדו"חות סטטיסטיים רשמיים, הוא משקף את הפן האנושי של העוני, באמצעות ראייה רחבה וניתוח מעמיק של מגמות מחד, ומתן ביטוי לקולם של האנשים והמשפחות המקבלות סיוע והעמותות התומכות בהם, מאידך''.
עוד צויין, כי חלקו הארי של הדו"ח נכתב לפני פרוץ המלחמה, וכולל פרקים המתארים את הקשיים בהם נתונים נתמכי הסיוע (משפחות ופרטים המקבלים סיוע מהעמותות השותפות של לתת), לרבות הנתמכים הקשישים, והוויתורים המשמעותיים אותם הם נאלצים לעשות בהיבטים שונים בחייהם, הקשורים לביטחון תזונתי, חינוך, בריאות, תעסוקה, דיור, עוני אנרגטי והיכולת להתמודד עם יוקר המחיה.
כאמור, 709,500 (22%) משפחות בישראל חיות באי-ביטחון תזונתי, מתוכן 332,175 (10.3%) באי-ביטחון תזונתי חמור. יותר משליש (36.1%) מהילדים בישראל נמצאים באי-ביטחון תזונתי. בנוסף, 78.7% מנתמכי הסיוע העידו כי האוכל שקנו לא הספיק ולא היה להם די כסף כדי לקנות יותר, בהשוואה ל-16.2% מהאוכלוסייה הכללית.
בארגון מדווחים כי יותר ממחצית (56.7%) מנתמכי הסיוע מציינים כי מגבלה בריאותית מונעת מהם לעבוד או לשפר את מצבם התעסוקתי, במידה רבה או רבה מאוד, ומדאיג מכך, הינה העובדה ש-43.2% מנתמכי הסיוע אינם מכירים כלל את זכויותיהם או מכירים אותן במידה מועטה.
כאן בבירת הנגב המצב גם אינו מזהיר, שכן כ-11,000 משפחות בעיר נמתכות בידי מחלקת הרווחה בעיריית באר שבע. על פי הנתונים העולים מהדו"ח של ארגון ''לתת'', נראה שאם לא יהיה שינוי משמעותי - מספר זה רק יילך וייגדל עם השנים.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]