ביום שלישי הקרוב תתרחש הפגנה מול עיריית באר שבע, והיא רלוונטית לכולנו
03.10.21 / 15:07
במשך תקופה ארוכה, אחת לשבוע, מגיעים כ-20 תושבי באר שבע לרחבת העירייה על מנת להפגין כנגד מה שהם מגדירים - "מציאות מעוותת ואכזרית". ותאמינו או לא, זה נוגע לכולנו.
כבר מזה זמן מה, שאחת לשבוע מגיעה אלישע - תושבת באר שבע, יחד עם עוד כ-20 פעילים ופעילות אל רחבת העירייה, שם הם מפגינים כנגד ההקצאה הנמוכה של עיריית באר שבע מתוך התקציב השנתי למען סירוס ועיקור חתולי הרחוב בעיר.
250,000 - זה המספר המשוער של חתולי הרחוב בעיר לפי השירות הוטרינרי של עיריית באר שבע. כמה מהם מסורסים בשנה? ובכן, מעט מידי. רק כ-2,500 חתולים עוברים טיפולי סירוס ועיקור, אחוז אחד בלבד מהכמות הכללית. לטענת המפגינים, סירוס ועיקור חתולי הרחוב משמעותי מאד למניעת ההתרבות ההולכת והגוברת של התופעה. "כשהם מתרבים הם סובלים יותר – מהרעבה, דריסות, התעללות וכד'" - כך מספרת לבאר שבע נט אחת מהפעילות המרכזיות.
וכך מידי שבוע הם מגיעים לבניין העירייה להשמיע את קולם, שלעיתים קרובות לא נשמע. אלישע, אחת מהפעילות המרכזיות בקבוצה, מוציאה קרוב ל1,000 שקל מכיסה הפרטי על מנת להאכיל את חתולי הרחוב בעיר ולדאוג למחייתם. לטענתה נושא הטיפול בחתולי הרחוב היא בעיה שצריכה להדאיג את כל תושבי העיר, ולאו דווקא את אוהבי החיות המושבעים - "אם העירייה משפרת את פני העיר סימן שיש תקציב לטפל גם בבני האדם וגם בבני החיים. גם אלו שלא אוהבים בעלי חיים טוענים שריבוי החתולים מפריע להם, ואנחנו אומרים – תסרסו ותעקרו וכמות חתולי הרחוב תרד – כזה פשוט".
אז כמה עולה בכלל סירוס ועיקור?
ובכן, היקף הטיפול מגיע עד כדי 150 ש"ח לחתול/ה. אלישע ושאר הפעילם מבקשים מעיריית באר שבע להגדיל את התקציב לכמות שתספיק לטיפול עבור כ-25,000 חתולי רחוב. לטענתם, במידה ותפעל העירייה לצמצם את התופעה, כפי שעשו בערים אחרות כמו - ראשל"צ, הוד השרון וכד', לא יצטרכו בעתיד להשקיע משאבים רבים בהסגרים וברופאים - "עיקור וסירוס ימנע הוצאות נוספות בעתיד, באופן חד משמעי. כרגע זה רק קצה הקרחון. אם היו מסרסים ומעקרים מזמן זה היה חוסך גם המון משאבים – תראו ברעננה, הוד השרון, ראשון לציון שכמות העיקורים והסירוסים שם ירדו לרמה כמעט אפסית, וזאת לאחר מבצע רחב היקף בגיבוי העיריות שלהם".
בהודעה שפרסמה קבוצת המפגינים, הם קוראים לעירייה לשנות מיד את אופן הטיפול בתופעה, ובנוסך לכך גם להגיע להפגנה על מנת לעזור במאבק:
"תושבים יקרים, המחלקה הוטרינרית בבאר שבע נותנת שירות בתת תפקוד. המחלקה אינה מתוקצבת כראוי לנוכח המציאות, וסובלת ממחסור בכח אדם, ציוד ומשאבים. כתוצאה מכך בעלי חיים בבאר שבע סובלים ומתים, ורווחת התושבים נפגעת גם היא. איכות חייהם של תושבים רבים נפגעת כי הנטל על טיפול והצלת בעלי החיים נופל על כתפיהם.
זה חייב להשתנות!
לא יתכן שמחלקה כל כך חשובה כמו המחלקה הוטרינרית שעוסקת בחיים ומוות, חמלה ומוסר, מניעת סבל, חזות העיר ורווחת בעלי החיים והתושבים תוזנח בצורה כל כך קשה. אנחנו רוצים להפסיק לראות חתולים וכלבים אומללים ברחובות, חולים, רזים וגוססים. אלה מחזות של מדינות עולם שלישי".
בהמשך ההודעה, פונים הפעילים ישירות לעירייה לבקשת עזרה - "אנחנו מבקשים מעיריית באר שבע לבנות תוכניות עבודה מסודרות ומתוקצבות שיכללו:
- עיקורים וסירוסים בהיקפים המתאימים שיפסיקו את מעגל הסבל של חתולי הרחוב, שמספרם יצא משליטה. כיום קצב ההמלטות כה גדול וחתולים רבים מולדים לסבל ומוות ברחובות העיר.
- טיפולים וטרינריים בחסות העירייה. כיום תושבים רבים הם אלה שמצילים בעלי חיים מכספם, ובעלי חיים רבים שמגיעים למחלקה מורדמים בהעדר משאבים לטפל בהם.
- אכיפה כנגד פגיעה והזנחה של בעלי חיים. הקמת יחידה עירונית בשילוב כח שיטור שיטפל בכל פניה ברצינות ומקצועיות.
- שילוב תכנים חינוכיים במוסדות החינוך על מנת שהדור הבא יהיה מודע לרווחתם וזכויותיהם של בעלי החיים.
המציאות המעוותת והאכזרית חייבת להיפסק. עיריית באר שבע, קחי אחריות על הנושא. תמכו בנושא ותעזרו להציל חיים ולשפר את חזות העיר ורווחת בעלי החיים והתושבים.
אנחנו מקיימים מחאה למען שינוי כל יום שלישי בבוקר בין השעות 08:00-09:00 מול בנין העיריה הצטרפו אלינו".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]