סוף לסאגה: הסטודנט עמית סלומון יצא זכאי

$(function(){setImageBanner('54d191d6-f635-43bc-b2ea-2b600566d99f','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33969,'Image','');})

הסטודנט הפעיל חברתי-סביבתי, עמית סלומון, יצא זכאי בדיון המשמעתי שהתקיים בעניינו באוניברסיטת בן גוריון. עמית הואשם בין היתר בתקיפת עובד האוניברסיטה והיה חשש משמעותי לסילוקו, כעת הוא יכול לחזור לחייך

כבר כמה חודשים שאנו מלווים את הסטודנט עמית סלומון במאבקו למען חופש הביטוי וכנגד האישומים שהועלו נגדו על ידי אוניברסיטת בן גוריון. ביום חמישי האחרון התקיים הדיון המשמעתי בעניינו על ידי וועדת המשמעת, דיון שנמשך כשלוש שעות, ובסופו עמית יצא זכאי מכל האישומים שיוחסו לו. את עמית ליוו עשרות פעילים סביבתיים מכל הארץ, חבריו למגמה ירוקה ואנשים שתמכו בו והגיעו גם הם לדיון כדי להביע את תמיכתם. "בשבילי זה היה מאוד מרגש כי הגיעו הרבה פעילים וחברים שמכירים אותי לתמוך בי. זו הייתה תחושת הקלה כשזה נגמר", אומר עמית סלומון.

כזכור, בחודש נובמבר האחרון התקיים באוניברסיטה כנס "חברה וכלכלה" של ועידת The Marker, בחסות חברת 'כימיקלים לישראל', כיל. בעקבות החסות שניתנה לכנס על ידי כיל, פעילי מגמה ירוקה וגופים נוספים יצאו בהפגנה, מחוץ לכותלי האוניברסיטה, חילקו מדבקות ופלאיירים לסטודנטים. הפעילים רצו לעורר בין היתר את המודעות לזיהום שהיה בנחל אשלים לפני מספר חודשים, אשר לטענתם קרה בעקבות חומצה רעילה שנשפכה ממפעל "רותם אמפרט" בבעלות כיל. לאחר מכן, הפעילים נכנסו לכנס במטרה להביע את דעתם אל מול אשר גרינבאום, מ"מ מנכ"ל כיל, באמצעות מיצג אומנותי בו הסטודנט עמית מחופש ליעל ומעוניין להעניק לו את 'פרס המזהם הגדול של הנגב'. בעקבות מעשה זה של עמית הוציאו אותו עובדי הביטחון במהירות מהאולם, החזיקו אותו בצמוד לקיר ואף חיפשו בתיקו האישי ללא אישור.

ככה התחיל סיפורו של עמית

הסטודנטים והמרצים יצאו להפגין במשותף כדי לתמוך בעמית סולומון

עמית הוא לא היחיד

בעקבות המקרים הללו זומן עמית לדין משמעתי תוך שהוא מואשם בשלושה סעיפים: פגיעה בכבוד האוניברסיטה, התנהגות שאינה הולמת סטודנט ותקיפת עובד אוניברסיטה, הסעיף שעלול לגרום לסילוקו. עמית טען לאורך כל הדרך כי כלל לא התנהג באלימות כלפי עובדי הביטחון ונלחם למען זיכויו. המקרה הוביל מאות סטודנטים, מרצים ופעילים חברתיים בחודש מאי להפגנה גדולה בה הם הביעו הזדהות וסולידריות עם עמית, כשהם קוראים לבטל את האישומים נגדו. כמו כן, ביקשו המפגינים מהאוניברסיטה לאפשר את חופש הביטוי והמחאה ולא לדכאה כפי שקרה, לטענתם, במקרה של עמית ובמקרים נוספים.

עמית סולומון. צילום: מגמה ירוקה

הדיון עצמו התנהל בצורה של משפט, בה המזכיר האקדמי זימן את העדים של התביעה, שכללו בעיקר עובדי הביטחון של האוניברסיטה. את עמית ייצג הפרופ' תימור מלמד ולצידו התייצבה יו"ר אגודת הסטודנטים, עדי אהרוני. "אנחנו זימנו עדים, פעילים חברתיים, שהיו בקהל באותו אירוע ויכלו להעיד שלא פעלתי בצורה אלימה", מספר עמית. הוא אומר שהדיון נסוב סביב חופש הביטוי, "השאלה העקרונית הייתה האם וועדת המשמעת תאפשר לסטודנטים שרוצים למחות נגד עוולה סביבתית באמת למחות בצורה מסודרת ולא אלימה באוניברסיטה. חשוב שהאוניברסיטה תראה שסטודנטים שפועלים מתוך אכפתיות זה משהו שצריך לטפח", מסביר עמית. בסופו של דבר החליטו בוועדה לטובתו והוא יצא זכאי מכל האישומים. "גם בנאום המסכם שלהם הם אמרו שלהתחפש ליעל זה לא פשע ולהעניק פרס 'המזהם הגדול של הנגב' למנכ"ל כיל זה לא פשע", מוסיף עמית.

איך התחושות עכשיו אחרי שזה נגמר?

"תחושה של הקלה, שמח שזה מאחורי. כל המקרה הזה היה חלק מהתהליך שהאוניברסיטה עוברת לטובת היכולת של סטודנטים להראות שהם יכולים לבטא את הדברים שחשובים להם. אני עכשיו חוזר למקום הטבעי שלי, שאני לא אהיה בפרונט, אלא הנושאים למענם אני נאבק. אני ופעילים אחרי במגמה ירוקה ושותפים לדרך נמשיך להיאבק נגד עוולות וגופים מזהמים, נלחמים למען מה שאנחנו מאמינים בו. הרגשתי את התמיכה של כולם לאורך כל הדרך, זה חימם את הלב. זה מאוד עוזר לדעת שאתה לא לבד בהליך כזה שנמשך חודשים רבים. היו הרבה אנשים שתמכו בי וחשוב לי להגיד להם תודה רבה על כל התמיכה".

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('ab61175e-a64f-44b9-b370-09055b1d8e33','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33971,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה