תרפיה בין הדפים: הסטודנטיות שיצרו ספרי ילדים להתמודדות עם מציאות המלחמה



מהכיתה לאתר שזמין לכל בית בישראל: סטודנטים וסטודנטיות בקורס 'פסיכולוגיה התפתחותית' באוניברסיטת בן-גוריון בנגב יצרו מיזם יוצא דופן – 42 ספרי ילדים שנכתבו במטרה לסייע בהתמודדות עם טראומות המלחמה, השכול והחרדה. התוצאה: אתר חינמי ונגיש שמציע נחמה, הבנה וכלים רגשיים – בשפה שילדים יכולים להכיל.

שני דעבול ומעין בן נון. קרדיט: צילום פרטי
שני דעבול ומעין בן נון. קרדיט: צילום פרטי
המלחמה שפקדה את ישראל ב-7.10 לא הותירה כמעט אף משפחה ללא צלקת – בין אם מדובר בפציעה, פוסט-טראומה, פינוי מהבית, אזעקות חוזרות או שכול כבד. על רקע המציאות הזו, קם בקמפוס של אוניברסיטת בן-גוריון מיזם שלוקח את הכאב – והופך אותו לספר.

הפרויקט, שזכה לשם "הסיפור החברתי", נולד כעבודת גמר של סטודנטים בשנה ג' מהמחלקה לפסיכולוגיה, והפך ליוזמה חינוכית-רגשית שפתוחה לקהל הרחב. מאחורי המיזם עומדים המרצה עמית דהרי וד"ר נועה צביאלי, ולצדם הסטודנטיות שני דעבול ומעין בן נון, שהקימו פלטפורמה אינטרנטית המאפשרת לכל אחד להוריד את הסיפורים – ללא תשלום.

אחד הסיפורים הבולטים בפרויקט הוא "האחות הגיבורה של גל", שנכתב על ידי שני דעבול ותמר ארז, לזכרה של מפקדת התצפיתניות שיר אילת ז"ל, שנהרגה במוצב נחל עוז. הסיפור נוגע בעדינות ובאומץ בנושא השכול, ומאפשר לילדים – ולמבוגרים – לגעת בכאב מתוך שיח פתוח ואמפתי. "היה חשש לגעת בנושא כל כך טעון, אבל הבנו שדווקא בגלל זה – חשוב לדבר עליו," סיפרה תמר. "אולי הקריאה תעניק נחמה ואפילו כלי רגשי לעבור את זה יחד."

פרופ' חיים וייס, ראש המחלקה לספרות באוניברסיטה, סייע בפרויקט והדגיש את ערכו הספרותי והרגשי: "מדובר בז'אנר מכוון מטרה – ספרים שמסייעים לעיבוד רגשי דרך סיפור. הם טובים, מדויקים ונוגעים."

אתר "הסיפור החברתי" מציע גישה לספרים בפורמט דיגיטלי – לכל מי שמחפש כלים להתמודד עם מציאות שמילים רגילות כבר לא מצליחות לתאר. ובימים שבהם ילדים מחפשים ביטחון – המילים הופכות למרפא.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:ram@isnet.co.il 



 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות