שיתוף פעולה ישראל ארה"ב
19.03.20 / 11:00
מאגד משותף של ישראל-ארה"ב לפיתוח טכנולוגיות חדשות לפתרון אתגרים גלובליים בתחום המים. התכנית הבין-לאומית תפעל בתקציב כולל של 21.4 מיליון דולר
BGU Technologies חברת הטכנולוגיות של אוניברסיטת בןגוריון, ואוניברסיטת נורת'ווסטרן (Northwestern University) הודיעו היום על השקת מאגד משותף של ישראל-ארה"ב בהובלת שתי האוניברסיטאות לפיתוח טכנולוגיות חדשות לפתרון אתגרים גלובליים בתחום המים.
התכנית הבינלאומית ורב-מוסדית, ששמה CoWERC (מרכז למחקר שיתופי של מים ואנרגיה), תפעל בתקציב כולל של 21.4 מיליון דולר, שכולל 9.2 מיליון דולר כמענק לאורך 5 שנים ממשרד האנרגיה האמריקני ומשרד האנרגיה הישראלי ומהרשות לחדשנות. CoWERC הוא חלק מתכנית המרכז האמריקני-ישראלי לאנרגיה בניהולה של קרן בירד, הקרן הדו-לאומית למחקר ולפיתוח תעשייתיים ישראל-ארה"ב.
הקבוצה תפעל בממשק שבין מים ואנרגיה, כדי לפתח ולמסחר טכנולוגיות בשלושה תחומים: שיפור באספקת מים עם חסכון באנרגיה, מיחזור יעיל של שפכים, האנרגיה והנוטריאנטים האצורים בהם, ואופטימיזציה של השימוש בטכנולוגיות שיפותחו בראייה מערכתית. כל הפרויקטים של CoWERC הם דו-לאומיים וכוללים אוניברסיטאות, מעבדה לאומית אמריקאית ושותפים תעשייתיים. תהליך פיתוח הטכנולוגיות יקודם עד לניסויי פיילוט במתקני טיפול במים ושפכים הן בישראל והן בארה"ב. לאחר הוכחת ההיתכנות, הטכנולוגיות החדשות יוכלו פוטנציאלית להיות מיושמות ברחבי העולם.
עמית גרוס, פרופסור למדעי הסביבה והמים במכון בלאושטיין לחקר המדבר ומנהל מכון צוקרברג לחקר המים באוניברסיטת בן גוריון, אמר, "אנחנו נרגשים להשיק עם שותפינו את היוזמה הדו-לאומית הייחודית הזאת בתחום המים והאנרגיה. אוניברסיטת בן גוריון מובילה בפיתוח טכנולוגיות להתפלת מים, ולכן יש בכוחנו לעזור במחקר ובפתרון חלק מהאתגרים הגלובליים המשמעותיים ביותר בתחום המים".
משה הרצברג, פרופסור להנדסה סביבתית במכון צוקרברג לחקר המים, אמר, "מעניין ששפכים עירוניים מכילים יותר אנרגיה מאשר הכמות הנדרשת לטיהורם. מטרתנו לנצל אנרגיה זו, כמו גם נוטריאנטים לשימוש כדשן, ולמחזר את המים המטופלים".
אהרון פקמן, פרופסור להנדסה אזרחית וסביבתית בבית הספר להנדסה ומדע שימושי ע"ש מק'קורמיק, ומנהל המרכז לחקר המים באוניברסיטת נורת'ווסטרן, אמר, "מים ואנרגיה שלובים זה בזה באופן הדוק: טיהור והובלת מים הם שימושים מרכזיים באנרגיה, בעוד שמים הם גורם חיוני בייצור אנרגיה. CoWERC יאפשר לנו לפתח טכנולוגיות חדשות שיפחיתו את כמות האנרגיה הדרושה להתפלת מים, ישפרו את תפוקת המים והאנרגיה ויתמכו במיחזור בטוח של מים".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]