משתלבים בפארק ההייטק כבר במהלך הלימודים
05.08.20 / 02:03
הכירו את התכנית הייחודית לשילוב סטודנטים בהייטק בפארק גב ים נגב, בשיתוף המרכז לפיתוח קריירה והמחלקה להנדסת תוכנה באוניברסיטת בן גוריון וארגון אלומה
הנהלת פארק ההייטק גב-ים נגב בבאר שבע, השיקה לאחרונה תכנית התמחות ראשונה מסוגה בשיתוף המרכז לפיתוח קריירה והמחלקה להנדסת תוכנה באוניברסיטת בן גוריון וארגון אלומה. מטרת התכנית לשלב סטודנטים ממקצועות ההנדסה מאזור באר שבע והנגב במרכזי הפיתוח והסטארטאפים שקמו בפארק ההיי-טק גב-ים נגב.
מחזור הפיילוט הראשון של תכנית Starship - תכנית ההתמחות הייחודית והראשונה מסוגה שהושקה בתחילת הסמסטר האקדמי (במרץ האחרון) עומדת להסתיים. במסגרתה, כ-30 סטודנטים מצטיינים עברו התמחות בשלל חברות הייטק מהמובילות בעולם היושבות בפארק ההייטק גב-ים נגב בבאר שבע. בין החברות שמשתתפות בתכנית אפשר למנות את:Mellanox , Taboola ,Playtika, ,Allscripts ,Elbit Systems מערך הסייבר הלאומי, RAD, AudioCodes ועוד רבות אחרות. בתום ההתמחות, החברות יבחרו האם לגייס את הסטודנט כעובד מן המניין.
הצורך ביצירת תכנית ההתמחות הייחודית מגיע מהקושי שיש לבוגרי מוסדות אקדמאיים טריים להשתלב בעבודה בחברות הייטק או סטארטאפים. לרוב, בשל חוסר ניסיון וחוסר היכרות עם סביבות הפיתוח בתעשייה. במסגרת תכנית Starship לסטודנטים, ניתנת ההזדמנות להתמחות בחברות הייטק מובילות בליווי מנטור מצוות הפיתוח של החברה ולהיחשף לאופי העבודה. בעיקר, לצבור ניסיון במגוון תחומים ואלו החברות מצידן יכולות להכיר טוב יותר את המתמחים ויכולותיהם - ולסייע להם להגדיל את סיכוייהם בתעשייה. הקרבה הפיזית בין פארק ההיי-טק לקמפוס אונ' בן-גוריון (5 ד' הליכה) והעובדה שהאוניברסיטה היא אחת המייסדות של הפארק מהווה יתרון גדול עבור החברות בפארק המחפשות הון אנושי איכותי.
לראיה, עוד טרם סיום המחזור הראשון של התכנית, גויס אחד המתמחים על ידי אחת החברות החונכות ומספר חברות נוספות מביעות עניין בגיוס המתמחים עם סיום המחזור. ייחודה של התכנית בעובדה שהחברות אינן נדרשות לשאת בעלויות הכרוכות בהכשרת המתמחים. התכנית מציעה פתרונות לחסמים בירוקרטיים כגון ביטוח המתמחה, אי התקיימותם של יחסי עובד מעביד ופתרון פשוט נושא הקניין רוחני אשר מוסדרים במסגרת התכנית ושייכים לחברה באופן מלא. לאור ההצלחה הגדולה של המחזור הראשון של התכנית, הנהלת הפארק והשותפים לתכנית עובדים כעת על הכפלת מספר המשתתפים בשנה האקדמית הקרובה.
פארק ההיי-טק גב-ים נגב, שוקד בשנים האחרונות על בניית קהילה ואקוסיסטם טכנולוגי הכולל שילוב של חברות סטארט-אפ, חממות, חברות הייטק ישראליות וחברות רב לאומיות מובילות. הפארק מאפשר לתושבי הנגב, לסטודנטים ולבוגרי אוניברסיטת בן-גוריון הזדמנות להשתלב בחברות קטנות וגדולות שהקימו מרכזי פיתוח בפארק. בין החברות ששותפות להתמחות אפשר למנות את ,Mellanox Taboola ,Playtika, RAD ,Allscripts, Elbit systems ועוד רבות כמו גם חברות סטארטאפ שזוכות לנגישות למועמדים כשרוניים.
לאור משבר הקורונה, בימים אלה התכנית מתאפשרת גם בעבודה מרחוק. הליווי של הסטודנט על ידי מנטור במהלך ההתמחות מתאפשר באמצעות אמצעי תקשורת מרחוק דוגמת Zoom. בנוסף, מלבד לחלק ההתמחות עצמה, התוכנית משלבת גם מפגשי מיטאפ ייעודיים, בהם כל המתמחים בתוכנית פוגשים מידי שבוע נציגי תעשייה מאחת מהחברות בפארק ושומעים מהם על הדרך בה המתודות המקצועיות באות לידי ביטוי בעבודה היומיומית בתעשייה. כמו כן הסטודנטים נחשפים לתכני פיתוח קריירה ומיומנויות שונות של המרכז לפיתוח קריירה באוניברסיטת בן-גוריון שיסייעו להם בסיום התוכנית להיכנס לעולם התעסוקה מוכנים ומנוסים יותר. גם מפגשים אלו מתקיימים כיום בזום.
רועי צוובנר, מנכ"ל פארק הייטק גב-ים נגב אמר: "החזון הגדול של הפארק בבניית אקוסיסטם טכנולוגי בדרום, לא מסתיים רק בקהילה וחיבורים בין חברות, אלא גם בפיתוח אזורי של העיר והנגב וביצירת הזדמנויות לתושבי האזור לבסס את מרכז חייהם כאן עם סיום הלימודים. אנחנו מכירים את הקושי של בוגרי אוניברסיטאות ואקדמיה להשתלב בעבודה מיד עם סיום התואר בשל חוסר ניסיון, ותכנית ההתמחות שלנו נועדה בין היתר על מנת לגשר על הפער הזה. חברות ההייטק הן הכי מרוצות מהחיבור הזה, היות והתכנית מאפשרת לחברות להבין את היכולות של הסטודנטים ולהכירם לאורך תקופת ההתמחות – מעין ראיון עבודה שנמשך סמסטר שלם וכולם מרוויחים מהתהליך".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]