מערכת שפותחה על ידי סטודנטים תשמש בית ספר לילדים עם שיתוק מוחין

$(function(){setImageBanner('622c5c5e-a0b7-4dd9-906e-385a031a06dd','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33969,'Image','');})

בשבוע בו מציינים את היום הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלויות – אפליקציה חדשה מ-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון תעזור לאנשים עם שיתוק מוחין לתקשר עם הסביבה. האפליקציה, שפותחה על ידי שני סטודנטים מהמחלקה להנדסת תוכנה במכללה, תעזור למפשחות ולמטפלים לדעת מה המשתמש רוצה. הסטודנטים שפיתחו את המערכת יתקינו אותה בשבועות הקרובים בבית ספר לילדים עם שיתוק מוחין בחולון

השבוע, ביום שני 3.12, יציינו בכל העולם את היום הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלויות. מטרת היום היא לקדם הבנה ותמיכה באנשים עם מוגבלות. גם ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון בבאר שבע מתייחסים לבעיות השונות בהם נתקלים אנשים עם מוגבלויות, החברה והמטפלים, ומנסים לרתום את המדע, הטכנולוגיה וההנדסה לצורך מציאת פתרונות לבעיות אלו.

 אושרת ומאור מסבירים לחיה על המערכת. קרדיט יוסי בראומן

בכנס הפרויקטים האחרון שהתקריים במכללת SCE הציגו אושרת יוסף ומאור כהן, שני סטודנטים מהמחלקה להנדסת תוכנה, פתרון ישים ופשוט לבעיית התקשורת עם אנשים עם שיתוק מוחין. לרוב אנשים הסובלים משיתוק מוחין אינם יכולים לתקשר עם הסביבה ומתקשים להסביר את רצונם. הסטודנטים, יחד עם המרצה חבצלת כהן מהמכללה, שליוותה אותם במהלך העבודה, פיתחו מערכת היושבת על מסך עם אפליקציה מותאמת. המערכת עוקבת באמצעות מצלמה אחר תנועות העיניים של המשתמש ויודעת להציג על המסך את הנקודה עליה הוא מסתכל. על המסך מוצגת האפליקציה המותאמת המציגה למשתמש רצונות שונים כמו לדוגמה – אוכל, שירותים, מקלחת וכדומה. המשתמש מסתכל על המשבצת הרצויה וכך המערכת יודעת להעביר למטפל או למשפחה מה המשתמש רוצה.

הפרויקט של מאור כהן ואושרת יוסף נעשה בשיתוף פעולה עם חיה, ילדה הסובלת מבעיות מוחין, ויחד עם המטפל שלה, רפאל, שניסו את המערכת בפגישות ביניהם. אושרת יוסף ומאור כהן, הסטודנטים המפתחים, סיפרו כיצד הגיעו לעבוד על המערכת: "בתהליך המחשבה על פרויקט הגמר נפגשנו עם עמותה העובדת בשיתוף פעולה עם המכללה, עמותת TOM (Tikun Olam Makers). העמותה מפגישה בין אנשים עם מוגבלויות ומהנדסים ויחד מחפשים פתרונות לבעיות שונות. כך הגענו לחיה, תלמידה בת 17  מבית הספר הרצפלד לילדים עם מוגבלויות בחולון. אמרו לנו שחיה נולדה עם שיתוק מוחין ומעולם לא הצליחה לתקשר עם אף אחד. התקשורת איתה נעשתה באמצעות המטפל שלה, רפאל, ששואל שאלות כלליות והיא עונה באמצעות תנועות קטנות, כמעט בלתי נראות, בפנים".

אושרת יוסף ומאור כהן. קרדיט יוסי בראומן

תהליך יצירת המערכת, לפי יוסף וכהן, כלל למידה רבה על עולם שיתוק המוחין: "בהתחלה רצינו לבנות לה לוח תקשורת ממוקד מבט כדי שתוכל להזיז את הסמן על המחשב דרך האישונים. גילינו שלמטופלים רבים בספקטרום הזה של השיתוק מוחין יש תנועה רבה ולא רצונית של האישונים בעיניים. הבנו שמערכות מבוססות מבט לא רלוונטיות פה. בגלל זה החלטנו לפתח מערכת שמזהה גם את האישונים ועוד נקודות מפתח בפנים, כמו האף. כך המערכת מזהה כיוון מבט ויודעת להתעלם מתנועות שונות של האישונים כמו מבט למעלה, פזילה וכדומה, ומתמקדת בכיוון אליו המטופל רוצה."

חבצלת כהן, מרצה במחלקה להנדסת תוכנה במכללת SCE סיפרה: "במהלך ההנחיה של הפרוייקט התרשמתי לטובה מרמת המוטיבציה של מאור ואושרת להצליח בפרוייקט. העבודה על מוצר שיסייע להקל בחיי היומיום של ילדה, שהם זכו להכיר, הניעה אותם להשלים את הפרוייקט בצורה הטובה ביותר. אושרת ומאור השקיעו זמן רב ומחשבה רבה ביצירת מוצר שיתאים לילדה תוך עבודה צמודה עם הצוות שמלווה אותה. אנו תמיד שמחים לראות שהסטודנטים מיישמים את הידע שרכשו לטובת החברה".

לסיכום מסרו הסטודנטים כי בימים אלו, כחלק משיתוף הפעולה בין המכללה ועמותת TOM, הם מתקינים בבית הספר בחולון את המערכת על טאבלטים כדי לעזור לילדים הסובלים משיתוק מוחין לתקשר עם הסביבה. "שנינו מאוד מחוברים לנושא של תרומה לקהילה ובמיוחד לאוכלוסיה עם מוגבלויות. מסיבה זו אנו שמחים שניתנה לנו האופציה להשתמש בידע שצברנןו במכללה כדי לקדם פתרון טכנולוגי, יעיל ונוח לסובלים משיתוק מוחין וכמובן למשפחותיהם".

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('555244e3-a9df-4c25-8805-ff01d3d6178f','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33971,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה