חממת הטכנולוגיה הישראלית שהקימה בנגב 8 חברות היי-טק ב-2022
07.01.23 / 17:41
חממת הטכנולוגיה InNegev הוקמה מתוך שיתוף פעולה היסטורי של המועצה האזורית בני שמעון, סודה-סטרים, נטפים וקיבוץ חצרים, מפעלי ראבאל ודולב, מכללת סמי שמעון, אונ’ בן גוריון וקרן ההשקעות אלפא קפיטל. החממה שהוקמה על מנת לעודד הקמת סטראפ-אפים שמחויבים וקשורים למרחב הנגב, החלה בפעילותה לאחר שב-2019 זכתה בהשקעה של 80 מיליון ש"ח ממשרד החדשנות.
במהלך שנת 2022 InNegev הצליחה להפתיע, החממה השלימה הקמת 8 חברות הייטק שונות שיצאו בחלקן ממחקרי האקדמיות באוניברסיטת בן גוריון בנגב וסמי שמעון, בהשקעות של מיליוני ש"ח המחויבות ומעוגנות לאזורנו. נכון להיום, תעשיית ההייטק באזור מוערכת בכ-3% מכלל תעשיית ההייטק בישראל, אבל צוות החממה פועל להביא חברות עתירות ידע לנגב שיגדילו את הנתון הזה כך שיהפוך לעוגן כלכלי משמעותי.
מתוך הפעילות של החממה התפתחו שיתופי פעולה משמעותיים כמו הקמת פורומים מקצועיים בתחומי ה- ClimateTech בהובלת סמנכ"לית לשעבר ברשות לחדשנות הגב' קרינה רובינשטיין ובתחומי הFood Tech בראשו עומד איתי דאנה, מבכירי התעשייה בישראל. כל זאת כחלק מהמאמץ המתמשך, יחד עם כלל העמותות והארגונים הפועלים בדרום לפתח חדשנות שתייצר מציאות חדשה, בכל הנוגע ליזמות טכנולוגית והבאת הקטר הכלכלי של ההייטק לדרום. לצד זאת, מוסדות ורשויות רבות הצטרפו לאקוסיסטם הדרומי ויחד עם חממת InNegev הוקם הסכם מסגרת עם המכון הוולקני להקמת מיזמים מבוססי מחקר, נרקם שיתוף פעולה עם מערך החדשנות של השב"כ, נבנה שיתוף ידע ותוכניות פעולה עם מרכז החדשנות של סורוקה וכמובן פעילות רבה עם עיריות מועצות ורשויות מקומיות.
אין ספק כי יצירת תשתית רחבה ועמוקה להמשך ההשקעות ויצירת סטרטאפים וחברות בנות קיימא, היא מפתח לחיזוק האזור כולו. חברות אלה, המוקמות היום כסטרטאפים מבטיחים, יהפכו לכאורה למעסיקים מצוינים בטווחי השכר הגבוה בנגב ויתנו מענה, בין היתר, גם למאות צעירות וצעירים תושבי הדרום שיוכלו למצוא משרות יוקרתיות גם פה, במגרש הביתי. למרות זאת, רוב תעשיית ההיטק הישראלית ממשיכה להשיאר באזורי המרכז ובאר שבע טרם הוכיחה שהיא יכולה לקיים תעשיית הייטק משגשגת לאורך זמן. הגורמים שייקבעו את העתיד של ההייטק בנגב ככל הנראה יהיו האיכות של כוח האדם והטבות המס שמספקות הרשויות הארציות והמקומיות.
למרות הקשיים ואולי אף בגללם, מי שמתעקש לשמור על אופטימיות בנוגע לתעשיית ההייטק המקומית הוא לא אחר מאשר ארנון קולמבוס, מנכ"ל חממתInNegev שכתב כך: "השנה החולפת נתנה לנו עוד אלף סיבות להאמין שהנגב עוד יפרח גם בתחומי התעשייה הטכנולוגית. זו תשתית שתהווה בסיס לתוכניות העבודה ושיתופי הפעולה בשנת העבודה 2023.
בנוסף קולמובוס בחר לאחל בנימה אישית הצלחה לעצמו ולפועלים בתחום, הוא בהחלט איננו היחיד שרואה בפיתוח הייטק בנגב כשליחות של ממש: "עבורי, מדובר בשנת העשייה הראשונה שלי כמנכ"ל חממת InNegev , זוהי זכות אדירה להוביל תהליכי עומק במרחב ולשתף פעולה עם שותפינו באקוסיסטם, רשות החדשנות, משקיעים וכמובן היזמים האמיצים והשאפתנים שממשיכים את רוח החלוציות ובניית הארץ. עם תחילת השנה האזרחית החדשה, צוות ההנהלה של InNegev ואני מצפים להמשיך לגדול ולטפח את הנגב, ולפעול בכל יום לממש את החלום שלנו. כמו שאמר שמעון פרס: Dream Big”
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]