ההנדסה שמאחורי הבירה – על בירה
04.11.18 / 13:30
השבוע התקיימה ההרצאה הראשונה לשנת הלימודים החדשה של פרויקט "מהנדסים על הבר" של SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון וחברת כיל. ההרצאה התקיימה בפאב "ביאליק 26" בבאר שבע מפי ד"ר אושרה ספיר, מרצה במחלקה להנדסה כימית במכללה. ד"ר ספיר סיפרה לקהל שהגיע על ההנדסה והכימיה מאחורי המשקה האהוב – הבירה
כמאה סטודנטים ואורחים הגיעו השבוע להרצאה בנושא ההנדסה שמאחורי הבירה בפאב ביאליק 26 בשכונה ב' בבאר שבע. ההרצאה התקיימה במסגרת פרויקט "מהנדסים על הבר" של אגודת הסטודנטים ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון וחברת כיל, כחלק מהקשר של החברה לקהילה. את ההרצאה העבירה ד"ר אושרה ספיר, מרצה במכללה במחלקה להנדסה כימית.
בהרצאה סיפרה ד"ר ספיר על מקור הבירה והתפקיד החשוב שלה בתרבויות עתיקות כמו הוויקינגים, תהליך הייצור של הבירה וכיצד הכל מתחבר להנדסה כימית. בנוסף, התייחסה ד"ר ספיר גם למעמד הבירה בעולם הבריאות, המגדר וכמובן המדע.
"נהניתי מהערב ומההזדמנות המאוד מיוחדת לייצר את האינטימיות מעבר לקירות הקמפוס" סיפרה ד"ר אושרה ספיר. "אנשים זרמו פנימה והמקום היה מלא עד אפס מקום. הגיעו סטודנטים שלי, אישית, החל משנה א' שלומדים איתי שבועיים ועד לבוגרים שבימים אלה עובדים על הדוקטורט שלהם. היה מרשים ומחמם את הלב. אני מאמינה שיש משהו מאוד מיוחד בבילוי ערב עם המרצים על בירה, תרתי משמע. התחושה שמרצים הם בני אדם ויכולים לשתות ולבלות גורמת לקשר מאוד מיוחד עם הסטודנטים. מעבר לכך אני שמחה על ההזדמנות להראות שהמדע לא שייך רק לאקדמיה אלא יכול להיות מונגש לכולם בצורה מושכת, מעניינת ומתובלת. אנשים נהנו מההרצאה ומהאווירה ולשמחתי נשאר הרבה טעם של עוד".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]