בהצלחה: פרופ' דניאל חיימוביץ יחל בכהונתו כנשיא אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
25.12.18 / 12:41
הנשיא הנבחר של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, פרופ' דניאל חיימוביץ, ייכנס לתפקידו ביום שלישי הבא, ה-1.1.2019, במקומה של הנשיאה היוצאת של האוניברסיטה, פרופ' רבקה כרמי, לאחר שהשלימה 3 קדנציות בתפקיד (12 שנים). פרופ' חיימוביץ יהיה הנשיא השביעי של האוניברסיטה
פרופ' חיימוביץ, יליד מדינת פנסילבניה ארה"ב, למד בארה"ב באוניברסיטת קולומביה ובארץ באוניברסיטה העברית בירושלים, שם קיבל את הדוקטורט שלו בגנטיקה. כחבר סגל אקדמי באוניברסיטת תל-אביב, זכה במלגת אלון היוקרתית המוענקת לחוקרים צעירים מצטיינים על ידי המועצה להשכלה גבוהה.
במהלך הקריירה המדעית שלו, פרסם פרופ' חיימוביץ מאמרים בתחומי חקר הביולוגיה ההתפתחותית, ביולוגיה חישובית ומדעי הצמח וכן ייסד את התוכנית לאבטחת מזון באוניברסיטת תל-אביב. פרופ' חיימוביץ הוא מחברו של ספר המדע הפופולארי: "צמח: מה הוא יודע", שיצא לאור ב-2012, תורגם ל-18 שפות, וזכה לחשיפה עולמית. בשנים האחרונות שימש כדיקאן הפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת תל אביב. הוא מוכר כפעיל ציבורי בינלאומי לקידום המחקר במדעי הצמח ותרומתו להאכלת אוכלוסיית העולם ההולכת וגדלה, וחבר מערכת של כמה מכתבי העת המדעיים החשובים בתחומו.
"לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב יש ייעוד שונה מן הייעוד של כל אוניברסיטה אחרת בארץ", אומר פרופ' חיימוביץ, "עליה לשאוף למצוינות מחקרית מבלי לגרוע מכושר השפעתה על הסביבה הגיאוגרפית שבה היא נמצאת, תוך כדי איתור הפוטנציאל המקומי ומימושו. יש לנו נכס אדיר בדמותם של הסטודנטים הלומדים אצלנו. אני מצפה לשיתוף פעולה פורה איתם. בכוחות משותפים נמשיך להיות נבחרת מנצחת".
פרופ' חיימוביץ מדגיש כי אוניברסיטת בן-גוריון בנגב נמצאת היום בעמדה ייחודית לתפיסת תפקיד מוביל ברמה הלאומית והבינלאומית. "האוניברסיטה כוללת זה מכבר תחומים אקדמיים מגוונים לאחר שפיתחה את תחום מדעי הטבע, מדעי הרוח והחברה והתוכניות המקצועיות כאחד, והצליחה למשוך חוקרים מצוינים על מנת להתחיל בה את הקריירה האקדמית שלהם. הקמפוס המודרני, שצפוי להתרחב לקמפוס הצפוני, ביחד עם פארק ההיי-טק החדש, פותחים הזדמנויות לחדשנות ולאינטראקציה עם חברות, שבעבר ניתן היה רק לחלום עליהן".
פרופ' חיימוביץ הוסיף על חזונו: "מיקוד במצוינות וחדשנות בשלושת עמודי התווך המגדירים את הווית אוניברסיטת בן-גוריון: מחקר, אקדמיה ומעורבות חברתית. שלושת עמודי התווך הללו חייבים להיות מושפעים מהייעוד של האוניברסיטה, אשר לתפיסתי, טבוע בשמה".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]