אלו הם מקבלי תואר דוקטור לאות כבוד מטעם האוניברסיטה

$(function(){setImageBanner('1fb4512d-4dd4-4e7e-9a7c-42d0d64bf8d2','/dyncontent/2022/9/29/6d85e308-fcfa-410d-ae1c-105b97c61e18.jpg',15320,'מכללת השף אייטם',525,78,false,33969,'Image','');})

חוקרת ארגוני טרור, רבה רפורמית, פילנתרופ המקדם שיח באמצעות ספורט, מדען, יזם טכנולוגי וגם סופר רב פעלים בין מקבלי תואר דוקטור לשם כבוד מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, במסגרת מושב חבר הנאמנים ה-52

קרדיט צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

תואר דוקטור לאות כבוד מוענק כאות הוקרה על הישגים בתחום המדע, תרומה מיוחדת לחברה או על פעילות פילנתרופית יוצאת דופן על ידי הסנאט והוועד המנהל של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

"האוניברסיטה שלנו נושאת בגאווה את שמו של דוד בן גוריון", אמר בטקס נשיא אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, פרופ' דניאל חיימוביץ, "מדי יום אנו שואפים לעמוד בסטנדרטים שהציב האיש הגדול הזה, לדבוק בערכיו ולממש את החזון שלו. אנו, השואפים לשמור על ערכיו, מאמינים שהכל אפשרי ופועלים בנחישות ליצירת מציאות חדשה. אנו מעניקים את תארי הכבוד לאנשים הנושאים את המאפיינים אותם אנו רוצים להעניק כהשראה לתלמידינו וכמודל לחיקוי עבור קהילת המדענים, החוקרים והתומכים שלנו. אנשים שעבורם מצוינות היא ערך מולד".

 

מקבלי תואר דוקטור לאות כבוד לשנת תשפ"ב הם: 

דויד גרוסמן- מחשובי הסופרים העבריים בני-זמננו, יוצר רב-השפעה, המראה בספריו עד כמה התקווה, הכאב, הצער והאהבה משותפים לכל בני האדם באשר הם. איש רוח, שבאהבתו לחברה הישראלית ולמילה העברית מאיר באומץ שסעים וניגודים שהם חלק ממורכבותה של ההוויה הישראלית ופועל במסירות למען דו-קיום, שלום ולכינונה של חברה ערכית וטובה יותר.

 דויד גרוסמן. קרדיט צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

פרופ‘ לואיז ריצ‘רדסון- מדענית העומדת בראש אוניברסיטת אוקספורד, בת-סמכא בחקר ארגוני טרור, מדיניות הגנה וביטחון בינלאומי, שבמחקריה הניחה יסודות מהותיים להבנת מנגנוני הטרור בעולם, היחסים הבינלאומיים והתהליכים הגלובליים המעצבים את מציאות חיינו. תורמת מזמנה וממרצה גם לארגונים ללא מטרת רווח ולאות כבוד על פועלה המתמשך למניעת מלחמה ולמען שלום לטובת כל בני האדם.

 פרופ‘ לואיז ריצ‘רדסון. קרדיט צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

הרבה דניס ליז אגר- מנהיגה רבת-השפעה בקהילה היהודית הבינלאומית, הפועלת למען צדק חברתי. רבה נועזת ופורצת דרך, שהייתה חברת הקהילה הגאה המוצהרת הראשונה וכיהנה כנשיאת האיגוד CCAR המאגד יותר מ-2300 רבנים רפורמים. הייתה האישה הראשונה שנבחרה לנשיאת מועצת המנהלים של הרבנים בדרום קליפורניה, המייצגת את כל זרמי היהדות. ציונית מסורה המקדישה את מיטב מרצה לקידום טובתה של מדינת ישראל ולאות כבוד על חוש הצדק והאחריות שהנחו את דרכה להיאבק ללא חת באפליה ובהדרה מכל סוג, ועל מחויבותה העזה לקידום הסובלנות והשוויון בין כל בני האדם באשר הם.

 הרבה דניס ליז אגר. קרדיט צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

סילבן אדמס- איש עסקים רב-פעלים ונדיב-לב, שהביא את ניסיונו העסקי ואת כישוריו אל שדה המעורבות החברתית, תמך מהותית בקשת רחבה של פרויקטים בתחומי מדע ורפואה, טכנולוגיה וחדשנות, חינוך ותרבות, לרבות הקמת בתי חולים וקידום פרויקט.SpaceIL שגריר מסור של מדינת ישראל החותר באופן מתמיד לקירוב לבבות ולהשכנת שלום וכבוד הדדי בין כל בני האדם באמצעות הספורט.

 סילבן אדמס. קרדיט צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

סינדי ומקס מינצברג- יזמים נמרצים ואנשי עסקים מצוינים, כל אחד ואחת בתחומם שהשכילו לפתח תחומי התמחות חדשים ומרתקים מתוך סקרנותם העזה ותשוקתם לחיים מלאי עשייה. ציונים נלהבים, חברים מעורבים ומשפיעים בקהילה היהודית בקנדה, התומכים במסירות בחינוך ובהשכלה הגבוהה בארצם ובישראל. מתוך הערכה על מחויבותם העזה לפיתוח הנגב בפרט ובמדינת ישראל בכלל, ולהעשרת חייהם ורוחם של כל תושביה.

 סינדי ומקס מינצברג. קרדיט צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

פרופ‘ נחום זוננברג- מדען מחונן שפרץ את גבולות הידע בביוכימיה ובמיקרוביולוגיה, חלוץ בתחומו, אשר בחשיפתו את הקשר שבין תהליכי תרגום חלבונים לבין זיכרון וגמישות מערכת העצבים, ייסד תחום חדש בנוירוביולוגיה והניח תשתית רבת-ערך להבנה מעמיקה של אוטיזם, תסמונת האיקס השביר ותהליכי למידה וזיכרון ובכך פתח את הדרך לפיתוח טיפולים במחלת הסרטן. בהוקרת תודה לאיש שהעמיד דורות של סטודנטים וחוקרים צעירים ממשיכי דרך ולאות כבוד על פועלו לקידום המחקר המדעי בישראל ועל מחויבותו להרחבת גבולות הידע למען רווחתם ובריאותם של בני-אדם בעולם כולו.

 פרופ‘ נחום זוננברג.  קרדיט צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

טימותאוס הוטגס- איש עסקים, יזם בעל חזון, העומד בראש אחת מחברות התקשורת הגדולות בעולם. תומך ומקדם השקעות חשובות בתשתית הדיגיטלית, בחדשנות ובשיתופי פעולה שהובילו בין השאר לכינון מרכז המצוינות למחקר ופיתוח של החברה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. לאות כבוד על מסירותו העמוקה לקידום החינוך, המדע, הדיגיטציה וההשכלה הטכנולוגית בארצו וברחבי העולם.

 טימותאוס הוטגס.  קרדיט צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

אות הנשיא על תרומה משמעותית לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב מוענק להרולד פייזנר לאות הוקרה על תמיכתה רבת-שנים ועל פעילותו כנשיא ארגון שוחרי אוניברסיטת בן-גוריון בבריטניה מאז 1997. לאות כבוד על השותפות למשימת האוניברסיטה בקידום הנגב, למען עתידה של מדינת ישראל ושל האנושות כולה.

הרולד פייזנר.  קרדיט צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('060b8fe3-212c-41db-b414-9050573c73b9','/dyncontent/2024/12/15/9d8d2386-821e-41e6-8d2c-0cea317f3fe9.jpg',18362,'קפאסה 0924 אייטם',525,78,true,33971,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('060b8fe3-212c-41db-b414-9050573c73b9','/dyncontent/2024/12/16/5c5d8b83-5020-4fcc-ac7e-f28cfb249867.jpg',18815,'שפרה 1224 אייטם',525,78,true,33971,'Image','');},7]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה