סדר פסח – גם בסמארטפון
19.04.16 / 17:33
יוסי בהר, מאמן טכנולוגי לחברות ולאנשי עסקים, בטור אישי יסביר לנו איך לפנק את המכשיר הסלולרי שלנו לקראת חג הפסח
תקופת האביב בה חל חג הפסח מסמנת עבור רובנו תקופה של פריחה והתחדשות. חג זה מזוהה יותר מכל עם ניקיונות מסיביים לטיהור ולסידור מחדש של הסביבה הפיזית בה אנו חיים. אז למה לפסוח על הסמרטפונים? עשו מקום לטיפים הטכנולוגיים עפ"י רוח החג.
"כנגד 4 אפליקציות דיבר המשתמש:
בבואנו לסדר ולארגן מחדש אנו מחויבים לפנות מקום לדברים החדשים. בכדי שנוכל לעשות זאת בדרך הנכונה ביותר, אמליץ להשתמש באפליקציית Ccleaner, הנחשבת לאחת מתוכנות הניקוי הטובות ביותר. התוכנה מאפשרת להאיץ את פעילות המכשיר ואף להסיר אפליקציות שאינן נמצאות עוד בשימוש. התוכנה תפנה לכם מקום במכשיר, כך שתוכלו לצלם כאוות נפשכם את מטעמי החג. יחד עם תוכנת הניקוי ולפני הורדת אפליקציות חדשות מומלץ להצטייד במיגון, כדוגמת Skycure הישראלית אשר תזהיר אתכם מפני אפליקציות זדוניות.
אפליקציה נוספת שתביא לסדר מופתי במכשיר הנייד Google Photos. הממשק נוגע בעקב אכילס של כל אחד מאיתנו- התמונות שבמובייל. רוב לקוחותיי מבקשים עזרה לסידור התמונות וברגע שהם מורידים את האפליקציה הכול קורה מעצמו: הממשק מגבה ושומר את התמונות בענן ואף מקטלג את התמונות לפי מיקום, פרצופים, תאריכים ועוד. כך, שלמעשה נוצרים לכם תתי אלבומים בנייד לפי נושאים מוגדרים.
אפליקציה נוספת מבית גוגל, שהפעם תעשה לכם סדר במחשבות- Google Keep. מדובר בפלטפורמה נוחה ופשוטה ל"זריקת" המחשבות שלכם. עד כמה פשוטה? אתם יכולים לצלם את המחשבות ולשתף עם חברים. מי ממכם שידיו תפוסות, יוכל להקליט את שם המסמך והממשק יקליד הכל בעצמו. הממשק מאפשר לכם לפנות ולמקד את המחשבות בראש מבלי חשש שמחשבות קודמות יאבדו להם, הרי הכל מגובה. לכם נותר רק לזכור שהשתמשתם בממשק.
לצד כל אלה, אני לא שולל את הגרסא הידנית: תפסו פינה טובה ושקטה בבית ועברו על כל האפליקציות שלכם. הבינו במה אתם משתמשים ומה נחוץ לכם. אני סבור כי תמצאו אפליקציות דומות בתכליתן ואולי אפילו תתקלו בכל מיני אפליקציות שהורדתם והבטחתם לעצמכם "אני אבדוק אותה אח"כ". חברים, זה הזמן להיות סלקטור במסיבת האפליקציות שיצרתם. קיימו טקס ניפוי קצר והישארו עם מסכים מסודרים שיתרמו ליעילות היום יומית שלכם.
לא לפסוח על המכשיר עצמו:
אז נכון שאי אפשר לדבר על סמארטפון מבלי להתייחס לאפליקציות, אך יש גם מה לעשות עם המכשיר עצמו. לא די בסדר פנימי- ניקיון פיזי של המכשיר הוא הכרחי. קחו מטלית לחה, לא רטובה, הוציאו את המכשיר מהמגן ועברו בזהירות על החלקים המותרים. מומלץ לבצע על בסיס חודשי ובכך למנוע העברת חיידקים המגיעים מהפעולות היומיומיות שלנו. חוקרים בריטיים מצאו כי במשטח של טלפון נייד קיימים כ-25 אלף בקטריות על כל אינץ מרובע, כמות העולה על הצטברות הבקטריות הנמצאות על אסלה של שירותים ציבוריים.
ואסיים בשני טריקים מגניבים ושימושיים איתם תוכלו להשוויץ בחג: הראשון, לבעלי האנדרואיד, קשור לתמונה המושלמת. בכדי לצלם את תמונת הסלפי המושלמת הגו את המילה "Smile" בעת הצילום. השני, לבעלי האייפון, קשור להעברת התמונות. רובנו רוצים להעביר את התמונות הנמצאות על גבי הנייד שלנו מבלי לפגוע באיכותן. כל שאתם צריכים לעשות הוא לגלל את המסך מעלה, להתחבר לבלוטוס וללחוץ על הכפתור "AirDrop". לאחר הלחיצה יופיעו משתמשים קרובים להם תוכלו להעביר את כל התמונות בגודלן המקורי.
אני מזמין אתכם להוציא את עצמכם 'מעבדות לחירות', ליהנות מהחופש שעולם הדיגיטל מציע ובעזרת הטיפים הללו, תראו שהכול יהיה "בסדר".
חג שמח
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:ram@isnet.co.il