תביעה נגד סורוקה: לא טיפלו כראוי וגרמו למותו של אחד החולים

$(function(){setImageBanner('009cf3f1-7fd4-499c-b844-35309ca79bd4','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,36411,'Image','');})

חולה בשנות ה-50 לחייו שאושפז בבית החולים סורוקה עם שברים בגולגולת שוחרר ומצבו הידרדר, עד שלאחרונה נפטר. כעת, בית החולים סורוקה נתבע בגין רשלנות רפואית, שלטענת עורכי הדין טיפול לקוי גרם למותו של החולה. סורוקה "המנוח קיבל טיפול ראוי".

בית החולים סורוקה נתבע בטענה כי גרמו למותו של חולה סכיזופרני שאושפז בבית החולים. בתביעה שהוגשה באמצעות עורכי הדין דורי כספי וליהי רוכמן ממשרד כספי סרור ושות' נטען כי בית החולים והמרכז לבריאות הנפש נהגו ברשלנות רפואית בכך לא התייחסו באופן הולם למצבו של החולה, מה שהוביל לאיחור משמעותי באבחון מצבו הרפואי וטיפול בדימום מוחי חריף.

מ', חולה סכיזופרני בשנות ה-50 לחייו שטופל במרכז לבריאות הנפש, נחבל קשות בראשו כתוצאה מנפילה והופנה לבית החולים סורוקה שם אובחן כסובל משברים קשים בגולגולת ומבלבול, אך שוחרר, למרות שתקנות משרד הבריאות מחייבות את אשפוזו להשגחה.

-

לאחר ששוחרר הושב מ' למרכז לבריאות הנפש, שם נאזק בחדר המרופד מתוך מחשבה של הצוות הרפואי כי התנהגותו נובעת ממחלתו הנפשית. לטענת עורכי דינו, גם כאשר חלה הידרדרות ברורה בהכרתו עד כדי מצב שאיבד שליטה על סוגריו, הוא נותר ללא כל התייחסות רפואית ראויה.

נמצא במצב קריטי אחרי 18 שעות

מ' שכב חסר אונים במשך 18 שעות ארוכות וקריטיות, אחריהן הוזעק עבורו צוות של מד"א שמצא אותו חסר הכרה ובמצב קריטי. מ' הובהל לבית החולים סורוקה כשהוא מורדם ומונשם, שם אובחן כסובל מדימום חריף במוחו. מ' הוכנס לניתוח מיידי ובהמשך עבר שני ניתוחים נוספים.

לאחר חמישה חודשי אשפוז וניסיון שיקום כושל הועבר מ' למוסד סיעודי, כשהוא מרותק לכיסא גלגלים וסובל מהפרעה קשה בזיכרון, חוסר התמצאות, ולא שולט על צרכיו. לאחרונה, מצבו של מ' הדרדר והוא נפטר בהיותו בן  52 בלבד.

מומחה רפואי בתחום הנוירוכירורגיה מטעם התביעה קבע בחוות דעת אשר הוגשה לביהמ"ש כי נוכח מצבו של מ', ובהתאם להנחיות משרד הבריאות, הייתה חובה על ביה"ח להותיר אותו באשפוז להשגחה, שאז ניתן היה לאתר מוקדם הרבה יותר את הדימום המוחי ולהגיב באופן הולם, עוד טרם היווצרותה של פגיעה מוחית קשה על רקע לחץ הדימום על המוח.

עוד קבע המומחה כי צוות המוסד לבריאות הנפש כשל מלהבין את מצבו הקריטי של מ' ופעל בניגוד להוראתו של רופא המוסד להפנות את מ' לחדר המיון ככל שיחולו שינויים במצבו ההכרתי. בהתאם לקביעת המומחה, הצוות במוסד גרם לעיכוב של למעלה מ 12 שעות באבחון הדימום.

עו"ד דורי כספי מטעם התביעה ציין כי: "לצערנו, זהו אינו המקרה הראשון בו משרדנו נתקל ברופאים המתקבעים על ההנחה ה"נוחה" כי מצבו של מטופל קשור לרקעו הנפשי, מבלי לבצע בירור רפואי מתחייב. במקרה שלפנינו, מצטיירת תמונה טראגית של טיפול רשלני באדם הלוקה בנפשו, אשר חרף סימנים ברורים להתדרדרות נוירולוגית לאחר חבלת ראש, כשלו רופאיו ומטפליו בפירוש התסמינים ובביצוע הבירור המתחייב, וגרמו לאיחור קשה, הרה אסון, באבחנה ובטיפול הניתוחי הדרוש".

-

בהתאם לכתבי ההגנה שהוגשו, קופ"ח כללית טענה, בין היתר, כי "התובע קיבל מהנתבעת את הטיפול הטוב, הנכון ההולם והמתאים ביותר בנסיבות העניין ובהתאם לפרקטיקה הנוהגת והמקובלת".

בכללית טענו כי נקטו "באמצעי הזהירות המקובלים ו/או הסבירים בטיפול בתובע ובין היתר בדיקות קליניות ובדיקות הדמיה, תוך שימוש במיומנות סבירה ובסטנדרט רפואי סביר ללא סטייה מהפרקטיקה הנכונה לכל אורך הטיפול הרפואי, הכל בהתחשב במצבו הרפואי באותה עת".  עוד ציינו כי מ' "שוחרר למוסד מסודר אשר בו יש לו טיפול וליווי ולא שוחרר לביתו". בכללית הכחישו את חוות דעת של המומחה על כל חלקיה ממצאיה ומסקנותיה.

מבית החולים סורוקה נמסר בתגובה: "המנוח קיבל את הטיפול הראוי בבית החולים בהתאם למצבו הרפואי. נגיב כמקובל כחלק מההליך המשפטי. אנו משתתפים בצער המשפחה".

כאמור, עורכי הדין דורי כספי וליהי רוכמן הגישו תביעה נגד סורוקה לבית משפט השלום בתל אביב בגין מותו של מ', כאבו וסבלו, הוצאות רפואיות ושיקומיות ועוד. פיצויים שעשויים להגיע בסמכות בית משפט השלום עד 2.5 מיליון שקלים.

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('f0806baa-40bd-4373-b70c-c0367fe3393d','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,36412,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה