יוזמה בימי קורונה: הדפסת מסכות מגן גם מהבית!
06.04.20 / 17:13
עשרות ישראלים בעלי מדפסות תלת מימד בבית, נרתמו למאבק בנגיף הקורונה כשהם מדפיסים מסיכות מיגון אותן הם תורמים לצוותים רפואיים, בתי אבות, עיריות ועובדים חיוניים. סטודנט במכללת סמי שמעון שמרכז את הפרויקט בדרום אמר ל'באר שבע נט': "כלי מדהים שמסייע במאבק בקורונה"
כחלק מהמאבק בנגיף הקורונה, קמות יוזמות מקסימות של אזרחי ישראל במטרה לסייע. עשרות ישראלים בעלי מדפסות תלת מימד בבית, נרתמו למאבק ויצאו ביוזמה חשובה כשהם מדפיסים מסיכות מיגון להתגוננות אותן הם תורמים לצוותים הרפואיים, בתי אבות, עיריות ועובדים חיוניים במשק. "מדובר בפרויקט ארצי גדול, אני מדפיס מסכות מגן בבית ותורם אותן לעובדים החיוניים שצריכים, המדפסת אצלי עובדת 24 שעות ביממה", סיפר ל'באר שבע נט' ארן איבגי, סטודנט ב-SCE הלומד שנה ד' במחלקה להנדסת מכונות בקמפוס באר שבע, שנרתם לרכז את הפעילות הדרומית של הפרויקט.
"המדפסות זה תחביב של לא מעט אנשים בארץ, זו דרך לסייע במשבר הקורונה", סיפר ל'באר שבע נט' הראל רביד, אחד ממנהלי המיזם בארץ. מדובר בעצם בהתארגנות עצמאית של אנשים המחזיקים ברשותם מדפסות תלת-ממד, אשר מייצרים מסכות עשויות שקפים למניעת התזה. מסכות אלו נחבשות מעל מסכות הפנים המוכרות, ומספקות הגנה נוספת וחשובה מפני נוזלים המועברים בעיטוש ושיעול. המיזם '3d printing vs covid19' פועל גם ברחבי העולם, בארץ הוא מופעל גם על ידי קבוצת Masks4Docs, אשר חבריה גייסו מכללות ומוסדות חינוך ריקים והביאו אליהם מדפסות מתרומות, "הם פתחו סוג של מפעלי מסכות ומתרכזים בהכנת מסכות לצוותים הרפואיים", מוסיף הראל.
הראל וארן מסבירים שהם מדפיסים מודל של מסיכות המגן מפלסטיק ושקף וזקוקים לעוד תרומות של שקפים וחומר גלם להמשך הכנת הציוד המגן. "אנחנו עושים הכל בהתנדבות ותרומה, רובנו משקיעים מכיסנו הפרטי, היום הזמנתי מדפסת נוספת כדי להגביר את הייצור... בעצם כל מי שיש לו מדפסת תלת מימד ביתית יכול להצטרף ולסייע, אנחנו עובדים יחד בשיתוף פעלה, קולקטיב שהצטרף למאבק בקורונה. אנחנו עובדים בליווי צמוד של משרד הבריאות ומשרד הביטחון", אומר הראל. הם מציינים כי ברגע שהמסכות מוכנות, מתנדבי עמותת 'ידידים' מגיעים לבתים, אוספים את מסכות המיגון ומביאים אותם לשלושה מוקדים בארץ שם מחטאים ואורזים את הציוד ומעבירים אותו הלאה למי שצריך.
ארן החזיק עד עתה בביתו מדפסת תלת-ממד בעלת כושר ייצור של כ-40 מסכות ביום. כדי להגביר את קצב הייצור הוא רכש מדפסת נוספת ויוכל להדפיס מעתה כ-100 מסכות ביום. צוותים של עובדי עיריית באר שבע ובית האבות דורות בעיר העתיקה כבר נהנו ממשלוחי מסכות, ואתמול (שני) התבצעה גולת הכותרת של הפעילות המבורכת של ארן עד כה – מסכות רבות הועברו לשימוש הצוותים הרפואיים של בית החולים סורוקה, שם זקוקים לעוד אלפי מסכות.
"באזור באר שבע סיפקתי עשרות מסכות לעובדי עירייה חיוניים ולבית החולים, יש עדיין חוסרים רבים גם כאן ובכל הארץ, אנחנו מנסים לעבוד מהר וביעילות ולסייע במה שאנחנו יכולים", אומר ארן, "כל העובדים החיוניים והצוותים הרפואיים שמקבלים את ציוד המיגון שמחים על העזרה ואנחנו שמחים לסייע ולקחת חלק". חשוב לחברי הקבוצה שמסכות המיגון שהם מכינים ישרתו את האנשים שזקוקים להגנה, אלה שאין להם ברירה לעמוד מול חולי קורונה מתוקף תפקידם או אנשים שנותנים שירות, "אנחנו משתדלים להגיע לכולם, נמשיך לסייע במאבק בקורונה", מסכם הראל.
המכללה להנדסה SCE על שם סמי שמעון שמחה להעביר לארן כמה ק"ג של חומר גלם PLA, שיספיקו לייצור של מאות מסכות; ומזמינה אתכם לפנות אליו בטלפון 050-2556429 עם כל רעיון לסיוע – מדפסת תלת-ממד ביתית, חומרי גלם, שקפים (מסוג A4 בעובי 150-200 מיקרון), ועוד.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]