התעשייה נכנסת למתכונת קורונה
16.03.20 / 10:00
״המשק הישראלי נמצא באחד האתגרים הגדולים בתולדותיו" לאור זאת הוחלט כי התאחדות התעשיינים ומשרד הבריאות, סיכמו על שורת המלצות למפעלים במטרה לאפשר למפעלים להמשיך פעילות תחת הקורונה
התפשטות נגיף הקורונה בעולם ובישראל מהווה אתגר משמעותי לכלכלה העולמית, לשרשרת האספקה ולרציפות הייצור במפעלים. הנחיות משרד הבריאות והרשויות למניעת ההתפשטות בישראל, על אף נחיצותן וחשיבותן לבריאות הציבור שאינן מוטלות בספק, מעמידות מפעלים בפני אתגר גדול לא פחות של שימור יכולות הייצור והאספקה למשק תוך מניעת התפשטות הנגיף בקרב עובדי המפעלים.
לכן, משרד הבריאות והתאחדות התעשיינים סיכמו על שורת המלצות למפעלים להמשך פעילות תחת הקורונה ומניעת הידבקות בין העובדים. עמידה בהמלצות אלה תאפשר למשרד הבריאות לבודד קבוצה קטנה של עובדים במקרה הצורך. בין ההמלצות: הפרדה בין עובדים קריטיים באותו תפקיד, ביטול גורף של טיסות לחו״ל, ביטול ביקורים של גורמי חוץ במפעלים ועוד.
נשיא התאחדות התעשיינים, ד״ר רון תומר אמר: ״המשק הישראלי נמצא באחד האתגרים הגדולים בתולדותיו. אני שמח שבעת הזו הממשלה פתחה ערוצי הדברות מקצועיים עם התעשייה הישראלית ונבטיח ביחד את המשך הפעילות התעשייתית ואת המשך הספקת המוצרים למשק הישראלי. נאפשר לתעשייה הישראלית להמשיך לפעול בתנאים שהוסכמו עם משרד הבריאות ונבטיח שמנוע הצמיחה של המשק ימשיך לפעול גם לאחר המשבר ולסייע ביציאה ממנו״.
בהתאם לכך, התאחדות התעשיינים הפיצה למפעלים השונים קובץ המלצות מיוחד שגובש יחד עם משרד הבריאות ומטרתו להבטיח את המשך הייצור הרציף גם במקרה של החמרת ההנחיות לשמירה על בריאות הציבור וצורך לבודד עובדים במפעל. ההמלצות כוללות צעדים שמטרתם היא להקטין את החשיפה של העובדים אחד לשני וכך במקרה הצורך, ניתן יהיה לבודד קבוצה קטנה מאוד של עובדים שבאה במגע עם חולה. רשימת ההמלצות מפורטות בסוף ההודעה.
בין הצעדים המפורטים במסמך:
צעדים למניעת התפשטות הנגיף במפעל:
- חידוד הנחיות שמירה על היגיינה אישית במפעל, הדרכת העובדים והעלאת תדירות הניקיונות
- הצבת עמדות חיטוי ידיים ברחבי המפעל
- צמצום ישיבות מרובות משתתפים למינימום הנדרש ו/או מעבר לישיבות דיגיטליות (סקייפ, זום, טימס וכו')
- ביטול ביקורי חוץ לא הכרחיים במפעל; החתמת מבקרים וקבלנים קבועים על הצהרת בריאות
- ביטול טיסות גורף
- הפרדה בין עובדי מטה לייצור בפעילויות שונות
- חלוקת צוותים קריטיים לתת קבוצות
- שמירה על מרחק 2 מ' בין העובדים בקווי היצור ככל שניתן
- הימנעות מהתכנסות עובדים לא הכרחית
- עבודה בצוותים קבועים ככל הניתן
- הפסקות/ארוחת צהרים בקבוצות קטנות וקבועות ושמירה על מרחקי 2 מ' בין שולחנות בחדר האוכל
- חיטוי עמדות העבודה ומוקדי התכנסות בין משמרות
- הימנעות מחפיפה בין עובדי המשמרות
- הרחבת אפשרויות העסקה מרחוק
- התאמת סידורי הסעה: הקטנת מספר עובדים בהסעות, פתיחת חלונות, הגעה ברכב פרטי, או אחר
צעדים להבטחת המשכיות עסקית:
- הגדרת פעילויות הליבה ההכרחיות להמשך רציפות עסקית בשרשרת האספקה
- אבחון עובדים קריטיים במחלקות בדגש על פעילויות הליבה
- הפרדה בין עובדים קריטיים בתפקיד זהה
- הרחבת אפשרויות ההעסקה מרחוק ומעבר יזום לעבודה מרחוק ככל שניתן
- היערכות אמצעי ציוד מגן לעובדים (מסיכת פנים, ראש וגוף) ומוצרי חיטוי לעובדים ומשטחים
- הקמת חדר בידוד במפעל
- בחינת מקורות ומלאי חומרי הגלם, איתור ספקים חלופיים, ניתור ומעקב אחרי אתגרים בשילוח ושינוע
- הערכות לתסריטי קיצון: סגר על אזור המפעל, היעדרות מסיבית של עובדים כתוצאה מבידוד או מחלה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]