אוכלוסיות נזקקות לומדות לבשל בריא בבאר שבע

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('10335f81-8e55-400f-86df-60f86023e6ea','/dyncontent/2024/11/19/14a5e5fe-3cf1-446d-9997-4119afaf9b5b.jpg',18723,'פיצה ק 1124 אייטם',525,78,true,33743,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('10335f81-8e55-400f-86df-60f86023e6ea','/dyncontent/2024/11/6/254bd038-88a9-40b2-a1b6-279fd196209f.jpg',18667,'צרפתי אייטם כתבה 2',525,78,true,33743,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('10335f81-8e55-400f-86df-60f86023e6ea','/dyncontent/2024/11/21/a958bcda-98b6-4123-9c72-c37d94dfc83d.jpg',18730,'טנא 1124 מעברון עליון',525,78,true,33743,'Image','');},12]]);})

ארגון 'לקט ישראל' מגביר בימים אלו את מספר הסדנאות לחינוך לתזונה נכונה המועברות על ידו לאוכלוסיות נזקקות בכל רחבי הארץ, כך שעד סוף 2016 מספרן צפוי להגיע ל 60 – עלייה של 200% בהשוואה לשנה שעברה.

הסיבה להגדלת מספר הסדנאות, הנו עלייה חדה בביקוש לסדנאות אלו מצד אוכלוסיית היעד. זאת בשל הגברת השיח הציבורי בשבועות האחרונים סביב שינוי הרגלי התזונה של הציבור הישראלי, בדגש על הפחתת שימוש בסוכר ומלח, הכנסת מוצרים לא בריאים לפיקוח, שינויים בהרכב מוצרים מעובדים, ועוד.

מתנדבי עמותת באר שובע בסדנת התזונה הבריאה. צילום מאגר לקט ישראל

הסדנה בבאר שובע מורכבת מ-4 מפגשים שבועיים, כאשר לכל מפגש יש נושא: ארוחת בוקר בריאה, ממתקים וחטיפים ועוד. במפגש הראשון, שנערך בנושא ארוחת בוקר, נלמדה הדרך הבריאה והחסכונית ביותר להרכיב ארוחת בוקר מאוזנת, המספקת את כל הרכיבים התזונתיים הדרושים על מנת לפתוח את היום בצורה הטובה ביותר.

בסדנה השתתפו 15 איש, כולם מב"ש, מתנדבים של באר שובע וסועדים בעמותה. לדברי ארז נגאוקר, מנהל באר שובע, כל המשתתפים העידו, לאחר המפגש הראשון, על חוויה גדולה ועל כך שלמדו רבות על אורח חיים בריא. 

דנה איבנובסקי התזונאית, בבאר שובע. צילום: מאגר לקט ישראל

סמדר הוד עובדיה, התזונאית הראשית של ארגון לקט ישראל, שיזמה ומובילה את המהלך מספרת כיצד נוצרה היוזמה: "בביקורי הרבים בשטח, בעמותות המחלקות מזון המקבלות גם מלקט ישראל עודפי מזון, ראיתי לא מעט מוצרי בסיס המצויים בסלי המזון דוגמת סוכר ושמן, כמו גם בקבוקי שתייה קלה עתירי סוכר בהם קולה ומיצים ממותקים.

המודעות בקרב האוכלוסיות הנזקקות כיום לנזקים הבריאותיים מצריכת מזונות אלה היא נמוכה, ולכן הדרישה למוצרים הלא בריאים מגיעה מלמטה, כשהעמותות מנסות לרצות את הנתמכים על ידן. מטרתנו היא לשנות את דפוסי הצריכה של מקבלי סלי המזון וליצור אצלם דרישה למזונות בריאים ומזינים יותר שיהוו תחליף למשקאות ממותקים ומוצרי בסיס חסרי ערכים תזונתיים".

משתתפי הסדנה. מימין בחולצת פסים-דנה איבנובסקי התזונאית. משמאל, עומד-ארז נגאוקר מנהל באר שובע

ביולי מתכוננת בעמותה סדנה דומה, שתיערך בפני נשים יהודיות ובדואיות - מב"ש ורהט, וכאמור עוד עשרות סדנאות בנושא מתקיימות ברחבי הארץ בימים אלו.

המפגשים פתוחים לקהל הרחב וניתנים חינם.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('a6676404-aad0-4d4a-bed5-605cb2ab3269','/dyncontent/2024/11/10/a49f1879-d056-42f8-9e00-419d14036c36.gif',18685,'סמי 1124 אייטם',525,78,true,33745,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('a6676404-aad0-4d4a-bed5-605cb2ab3269','/dyncontent/2024/11/6/daddbb05-61ab-48fc-86e2-4a2e9775ed76.jpg',18665,'צרפתי אייטם כתבה ',525,78,true,33745,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('a6676404-aad0-4d4a-bed5-605cb2ab3269','/dyncontent/2024/11/21/a958bcda-98b6-4123-9c72-c37d94dfc83d.jpg',18730,'טנא 1124 מעברון עליון',525,78,true,33745,'Image','');},12]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה