צל"ש השבוע: מתנדב עמותת עמך צביקה טרבלסי
11.04.18 / 14:07
הוא מתנדב כבר כמעט עשור עם ניצולי שואה ומלווה אותם מידי שבוע. לכבוד יום הזיכרון לשואה ולגבורה, הכירו את צביקה טרבלסי מעמותת עמך שתמיד שם בשביל הניצולים.
תושבי באר שבע ידועים בנתינה ובעזרה לזולת המאפיינת אותם, והפעם אנחנו רוצים לפרגן להם. מידי שבוע נחלק את 'צל"ש השבוע' לאחד מהתושבים שראוי לפרגון על העשייה החברתית שלו ומעשיו הטובים כלפי אחרים. השבוע, כשאנו מציינים את יום הזיכרון לשואה ולגבורה, אנו רוצים להוקיר את צביקה טרבלסי, מתנדב עמותת עמך באר שבע שמלווה ניצולי שואה כבר שנים רבות. ניצולי השואה הם חלק בלתי נפרד מהמדינה והמורשת שלנו, לכן כל כך חשוב ללוות אותם לאורך שנותיהם האחרונות ולהיות שם עבורם.
צביקה טרבלסי ליווה לאורך שנות ההתנדבות שלו בעמותת עמך שלושה ניצולי שואה מבאר שבע ולהבים, כשהוא מבקר אותם מידי שבוע והופך אותם לחלק מהמשפחה שלו. צביקה החל ללוות ניצולי שואה אחרי שהכיר את פעילותה של עמותת עמך. זהו המרכז הישראלי לתמיכה נפשית וחברתית בניצולי שואה ובני משפחותיהם. עמותת עמך וקמה בשנת 1987 על ידי ניצולי שואה ואנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש על מנת להעניק טיפול נפשי, תמיכתי וחבתי לניצולי שואה ובני משפחותיהם, כשהם הקימו רשת של מועדונים חברתיים שיקומיים, מקיימים טיפולי בית ומדריכים מתנדבים המהווים אוזן קשבת. "שמעתי על העמותה כשעשו ערב השקה של הפעילות לפני 8-9 שנים ואמרתי לעצמי שזו הזדמנות לתת לקהילה. לא ציפיתי שתהיה לי כזו חוויה מדהימה", מספר צביקה. צביקה הוא תושב גבעות בר, נשוי ואב לארבעה ילדים. הוא עובד כמנהל אדמיניסטרטיבי בקופת חולים כללית כבר 17 שנה, מנחה סדנאות גמילה מעישון, שדרן בתחנת רדיו מקומית ומתנדב כבר כמעט עשור בעמותת עמך באר שבע.
עשו היסטוריה
שלושת ניצולי השואה שליווה צביקה עד עכשיו נפטרו בשיבה טובה. הראשון שליווה כשהחל להתנדב בעמותה היה ישראל שילת, תושב באר שבע ששירת באצ"ל והיה סגן ראש עיריית באר שבע. "הוא היה אדם מאוד מיוחד ודמות מרכזית במדינה. נפגשתי איתו מידי שבוע במשך כמעט ארבע שנים גם עם הילדים שלי. זו הייתה זכות גדולה להיפגש עם ישראל. היינו לומדים יחד את פרשת השבוע והיה בינינו חיבור מצוין", נזכר צביקה. ניצול השואה השני אותו ליווה היה יהושוע שאף בא לבקר אותו בביתו. "הוא היה ניצול שואה במחתרת הפולנית. בן אדם מאוד חכם, היה לי עונג גדול להיפגש איתו מידי שבוע. הוא נפטר בגיל 94, היה לנו קשר מיוחד מאוד", צביקה מספר. אחרי שיהושוע נפטר צביקה החל ללוות את יצחק, אשר נפטר רק לפני שבועיים. הוא היה ניצול שואה מרומניה ואדם מאוד חכם עם אהבה להיסטוריה, מספר צביקה. "היינו לומדים יחד המון דברים, היה לו רקע היסטורי ולאומי עמוק, אפילו היינו מחליפים בנינו ספרים...", הוא נזכר.
לכל אחד מניצולי השואה הללו יש סיפור שלם והיסטוריה מעניינת שחשוב להיחשף אליה ולשמר אותה. מדובר באנשים גדולים שהשפיעו רבות על המדינה ועל האנשים סביבם. "הייתה לי הזכות לפגוש אנשים מאוד גדולים מבחינת הנפש ומבחינת התרומה שלהם, שלצערי היא נשכחת באיזשהו מקום. אלו אנשים שבאמת בנו והקימו פה את המדינה וחשוב להיות שם עבורם. למדתי המון בכל מפגש והרגשתי שדרכם אני נוגע בהיסטוריה. קשה לאבד אנשים קרובים אחרי שאתה מכיר ומלווה אותם לאורך שנים", אומר צביקה. במפגשים הללו עם ניצולי השואה היה חשוב לצביקה להביא גם את ילדיו, לחבר גם אותם לאנשים ולהעביר להם את הערכים שלו. "מאוד חשוב לי להעביר את זה להם, זה יסוד מאוד מהותי בכל מה שקורה עם העם שלנו. היסוד הזה של לבוא לתת ולקבל, זה מאוד מחבר. הרבה יותר מלתת אני קיבלתי המון מכל המפגשים הללו", אומר צביקה.
מה אתה חושב על העשייה של עמותת עמך?
"זו עמותה מדהימה ויוזמה מאוד מיוחדת, נחוצה והכרחית. העמותה תורמת המון לקירוב לבבות בעם, כשאתה פוגש ניצול שואה מרומניה ומפולין ואתה מדבר איתם, אתה רואה שההבדלים הם לא כאלה גדולים, למרות שכל אחד הגיע ממקום אחר. בסך הכל הזהות היהודית זה הדבר שמגדיר אותנו וגם במפגשים היינו מדברים המון על מה שמחבר אותנו כמו ערכים ומסורת... זה משהו שאני ממליץ בשביל הנפש לכל בן אדם שיכול למצוא את הזמן לזה. זו חוויה מאוד מיוחדת".
במיוחד בימים האלה חשוב לזכור את אותם ניצולים ואת ההיסטוריה של העם שלנו. אך עוד יותר חשוב לעשות את זה לאורך כל השנה, כמו שצביקה ורבים אחרים כמוהו עושים. "אני לא רואה בזה התנדבות, אלא מתנה מאוד גדולה שקיבלתי וזכות גדולה להיות עם אנשים שנתנו ותרמו וגם ללמוד מהם. קיבלתי הרבה יותר ממה שנתתי אז כל מי שיכול לבוא ולעזור יקבל גם הוא הרבה יותר. הכתבה הזאת מוקדשת לזכרם של ניצולי השואה שנפטרו באשר הם", מסכם צביקה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]