באר שבעיות מצלמות בימי הקורונה
26.04.20 / 03:50
ביוזמה מיוחדת של המשרד לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי בעיריית באר שבע, נוצרה תערוכה וירטואלית "באר שבעיות מצלמות בימי הקורונה". צפו בתוצרים >>>
בתערוכת הצילום הוירטואלית שמוצגת באתר ייחודי שהוקם ביוזמת המשרד לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי בעיריית באר שבע מוצגות תמונות המשקפות את נקודת מבטן של תושבות העיר באר שבע בעת הזו.
את התערוכה יזמה ואוצרת ד"ר שלומית ליר, חוקרת מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ומנכ"לית 'פועלות ברשת' לקידום נשים במדיה הדיגיטלית בשיתוף היועצת למעמד האישה ושיוויון מגדרי בעיריית באר שבע, ורד ששון.
התערוכה מבקשת להעניק מקום לנקודת מבטן של נשות באר שבע ולהעביר את האמירה שלהן וחוויות חייהן בתקופה מורכבת זו.
ד"ר שלומית ליר, מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, אוצרת ויוזמת התערוכה אמרה: "התערוכה ביקשה לתת מקום לנקודת מבטן הייחודית של נשים בארשבעיות על חייהן בימי קורונה. בקול הקורא שהוצאנו ביקשנו מנשים תושבות העיר לצלם את עצמן, את הבית, את הנוף מהחלון, את בני ובנות המשפחה, או את מקום העבודה, באופן שמשקף את מחשבותיהן ותחושותיהן על המצב.
היה חשוב לי כאוצרת לתת במה לקולות נשים ולאפשר לעולמות בהם הן חיות לקבל מקום על במה וירטואלית. התערוכה מאפשרת לכנס יחדיו, לחלל מקוון אחד, צילומים באיכות שונה, ממיקומים שונים, שכל אחד מהם מספר סיפור – של מקום, של עיר ושל חוויית חיים בתקופה לא פשוטה. מתוך התמונות ניתן ללמוד על ההתמודדות עם הילדים, הגעגועים של סבתא לנכדים כמו בצילום "הלול הריק" של אלין חביב, על הערגה לחוץ, כמו בצילום של מזל טהר "העולם שמחוץ לבית" המציג את ילדתה המציצה מבעד לחלון לגן שבחוץ. צילומים נוספים מציגים מקומות עבודה שהתרוקנו, רחובות שוממים וטבע המתועד בחצר הבית או מבעד לחלון. כל זאת, באופן המשקף את הקושי לצד היופי, האתגר לצד היכולת ליצור ממנו מבע אמנותי באמצעות מלאכת הצילום – המהווה, יותר מציור, את אחת האמנויות הנקשרת לנשים, בהיותה מודרנית ונגישה יותר".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]