פיקוח כשרות אלטרנטיבית? עכשיו גם בבאר שבע  

$(function(){setImageBanner('244acf90-5fc5-44ed-a782-722733cf5bed','/dyncontent/2024/11/6/254bd038-88a9-40b2-a1b6-279fd196209f.jpg',18667,'צרפתי אייטם כתבה 2',525,78,false,39323,'Image','');})

מסוף שנת 2017 אושר בבג"צ כי מסעדות ורשתות מזון יוכלו לבחור משגיחים שאינם שייכים לרבנות הראשית, בארגון חותם לא אהבו זאת והחליטו להכריז מלחמה על כל מי שיחליטו להשתמש בשירותים של השגחות אחרות. המסעדות הבאר שבעיות שהחליטו להביא משגיחים חיצוניים מגיבות. צהר: "שמחים על התרחבות מערך הכשרות שלנו"

שנים רבות מי שנתנה את הכשרות לרשתות המזון והמסעדות השונות היא הרבנות הראשית, אך בספטמבר אשתקד אישרו בבג"ץ כי בתי עסק שאינם מעוניינים בשירותים של הרבנות הראשית, רשאים לפרט את אופן הקפדתם על הכנת המזון כל עוד לא ישתמשו במילה "כשר". לאחר אישור זה החלו לפעול ארגונים שונים בניהם: צהר, השגחה פרטית ועוד, המספקים שירות מקיף הכולל ביקורות, הסברים, משגיחים ומעבר במסלול המקובל בכדי לוודא כי המקום מתנהל על פי הכללים הנדרשים.

אך בארגון הרבני חותם לא אוהבים את השינוי ועל כן מכריזים מלחמה על רשתות שבוחרות לנתק עצמן מהרבנות הראשית ולקבל שירותי השגחה מארגונים אחרים. בין המסעדות הבאר שבעיות שעברו להשגחה שונה וחוו התקפה: הודו הקטנה, פסטה בסטה ועוד.

אנשי ארגון חותם מפרסמים בימים אלו ברשתות החברתיות סרטונים בנושא בהם נאמר: "הכשרות האלטרנטיבית מרגילה את הציבור שיש דבר כזה כשר שהוא לא רבנות, מרגע זה ואילך כל בעל עסק יכול להדפיס תעודה "מאולתרת" יצירתית יותר או פחות, בידיעה שהיכולת של הצרכן להבחין בין הכשרויות נמוכה". עוד טענו: "צריך לדעת שמאחורי היוזמות האלו מסתתרת מגמה מסוכנת של החלשת הזהות היהודית של מדינת ישראל".  

אך בארגון צהר לא ממהרים להיבהל מהמתקפה ומסבירים: "אנו שמחים מאוד שהציבור הרחב עומד לצדנו. אנחנו מקבלים פניות רבות מדי יום מבעלי עסקים המבקשים לשמוע על המיזם ולהצטרף. מטרתנו היא להרחיב את ציבור אוכלי הכשרות בישראל, ולא להילחם בארגונים כאלה ואחרים".

כמו כן ארגון צהר מציג בשקיפות מלאה מסמך בו מציינים את העקרונות ההלכתיים ומבנה מערכת הכשרות לפיהם פועל הארגון. מהמסך עולה כי: "חלק מן החזון ההלכתי והציבורי של ועד הכשרות הוא להעניק מצד אחד כשרות שדורשת מן המשגיח ומבית העסק שתחת השגחתנו את כל ההקפדות והדרישות הנהוגות בישראל מדור דור כמקובל אצל הפוסקים".

בין העקרונות של ארגון צהר ניתן למצוא: "שקיפות מלאה בנהלים ובסטנדרטים של הכשרות. הן כלפי הציבור והן כלפי בעלי העסקים, ניתוק יחסי משגיח מושגח מבחינת תשלומים, שימוש ככל האפשר באמצעים טכנולוגיים על מנת לקבל שליטה מלאה על ההשגחה ועל מנת להוזיל ככל הניתן את שירותי הכשרות".  

בעל העסק הראשון בבאר שבע שהחליט להשתמש בשירות פיקוח המזון של צהר

בעל העסק הראשון בבאר שבע שהחליט להשתמש בשירות פיקוח המזון של צהר הוא חיים אטיאס מפיצה מחמצת שמספר : "אני שמח לקבל שירות מצהר, אני נדהם על כך שצהר צריכה להחזיק את הקיום מיזם הכשרות ולהתפתל במילים על מנת לתת שירות טוב וכשר לבעלי העסקים". עוד אמר: "החוק האלוקי לא שייך לרבנות בלבד זה שבג"צ נתן לרבנות סמכות בלעדית להשתמש במילה כשרות היא אבסורד".

הרב רפי פוירשטיין יו"ר (עמית) רבני צהר: "אנו שמחים על התרחבות של מערך פיקוח המזון של צהר ומקווים להמשיך ולהגדיל את הכשרות בבירת הנגב בפרט ובדרום בכלל".

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('a87f0fd6-8c15-4be9-a0e6-3ebca812caec','/dyncontent/2024/11/6/daddbb05-61ab-48fc-86e2-4a2e9775ed76.jpg',18665,'צרפתי אייטם כתבה ',525,78,true,39325,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('a87f0fd6-8c15-4be9-a0e6-3ebca812caec','/dyncontent/2024/11/10/a49f1879-d056-42f8-9e00-419d14036c36.gif',18685,'סמי 1124 אייטם',525,78,true,39325,'Image','');},7]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה