פגיעה נפשית בעקבות תאונת דרכים קטלנית עם אמבולנס
14.07.20 / 21:29
עובד מד"א שנפגע בתאונת דרכים ביום בעת שנסע באמבולנס, הגיש תביעה נגד חברת הביטוח של האמבולנס.
כתוצאה מהתאונה הוא נפגע וחברתו שעבדה איתו באותה משמרת נהרגה.
מקרה זה, מסביר עורך דין לתאונות דרכים רונן פרידמן, ממחיש בצורה הטובה ביותר את החשיבות של תיעוד רפואי בתביעות בגין תאונות דרכים ובמיוחד תיעוד במקרה של טענה לפגיעה נפשית, שכן בהיעדר תיעוד כזה, ידי בית המשפט "כבולות" ואין לו אפשרות לפסוק פיצויים, גם אם מדובר במקרה טרגי של מוות בתאונת דרכים.
פציעת התובע:
התובע פונה לחדר מיון בעת התאונה. בחדר מיון אובחנו שפשוף במצח, המטומה מימין לעין ימין. כמו כן נמצאה נפיחות ורגישות מעל שורש כף יד ימין, ושפשופים באצבעות משמאל. מלבד ממצאים אלה, היו כל הבדיקות, וכן הצילומים תקינים. לתובע הומלץ לפנות למרפאת "טראומה" עקב תגובתו למות חברתו בתאונה.
כמו כן הופנה התובע למעקב רופא מטפל. הוא פנה התובע לחדר מיון, מאחר והופיע דימום בלחמית. התובע עבר בדיקת עיניים מקיפה ולא נמצאו ממצאים כלשהם.
בשלב מאוחר יותר הוא פנה התובע לחדר מיון והתלונן כל כאבים בכף יד ימין. נמצאה נפיחות ללא מגבלת תנועה.
מדובר בתאונה שהיא גם "תאונת עבודה" על פי האמור בחוק הביטוח הלאומי.
הפגיעה הנפשית:
התובע טען כי נפגע נפשית כתוצאה מהתאונה, אולם לא המציא מסמכים כלשהם בעניין זה. התובע טען כי טופל על ידי פסיכולוג. התובע העיד כי פגש את הפסיכולוג במשרד הבטחון מאחר וחברתו החיילת נהרגה, והוא נזקק לטיפול נפשי עקב כך. בהמשך, נפגש עם הפסיכולוג לטיפולים באופן פרטי. הוא שילם לפסיכולוג במזומן. אין לתובע קבלות, או מסמכים כלשהם מפגישות אלה.
העדות בבית המשפט:
התובע העיד, ומעדותו עלה כי זכרונו באשר לאירועים לאחר התאונה קלוש ביותר. הוא אינו זוכר את ימי העדרותו מעבודתו, כך גם לא הציג מסמכים בעניין זה.
בנסיבות אלה, בית המשפט לא מצא מקום למנות מומחים רפואיים.
התובע העיד כי נפגע בגבו וצווארו – אולם לא היתה לכך תמיכה בתעודות חדר המיון.
הכרעת בית המשפט:
בית המשפט ציין כי יש לזכור כי מדובר בתאונת עבודה, התובע קיבל תעודה ראשונה לנפגעי עבודה, ויכול היה לקבל את הוצאותיו, לרבות טיפולים נפשיים מהמוסד לביטוח לאומי.
התובע לא זכר אם פנה לקבל דמי פגיעה, אם שולמו דמי פגיעה, או לא שולמו.
סופו של דבר, מלבד כאב וסבל, לא הוכיח התובע כי הוא זכאי לסכום כלשהו.
באשר לכאב וסבל – בית המשפט לא התייחס לפגיעות הנפשיות הנטענות, בהעדר ראיה רפואית כלשהי. יש להתייחס לפגיעות התובע עצמו, כפי שתוארו לעיל.
לאור כל האמור, בית המשפט פסק לתובע פיצויים עבור פגיעתו הפיזית בלבד מבלי לפצות אותו על הפגיעה הנפשית שטען שננגרמה לו בשל מות חברתו בתאונה, בצירוף שכר טרחת עורך דין ומע"מ והוצאות המשפט.
עו"ד רונן פרידמן מתמחה בתביעות נזיקין הינו יוזם פרויקט "האנציקלופדיה המשפטית", כותב מאמרים משפטיים ותקצירים מפסיקת בתי המשפט בישראל.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]