למה כדאי לנו לתרגל הודיה?



בעבר עולם הפסיכולוגיה עסק בעיקר בגורמים אשר יכולים להוביל להפתחות של הפרעות נפשיות כאלו ואחרות ולסיבות בגינן אנשים מרגישים כי הם מתעקבים בחייהם באופן זה או אחר. אבל היום אנחנו מבינים כי ישנן טכניקות אשר יכולות ללמד אותנו מה עושים דווקא האנשים המצליחים בעולם. ההיגיון פשוט. אנחנו יכולים לאמץ הרגלים וטכניקות של מי שהצליחו באופן יוצא דופן וכך, אנחנו יכולים ללמוד מה אנחנו צריכים לעשות כדי להגיע לאותה התוצאה. לעולם המחקר החדש הזה אנחנו קוראים בשם: פסיכולוגיה חיובית. בשנים האחרונות אנחנו לומדים יותר ויותר על הקשר שבין הכרת תודה עמוקה ובין פיתוח יכולות והישגים יוצאי דופן. רוצים להבין יותר? המאמר הזה מיועד עבורכם.

Image by rawpixel.com on Freepik

כמה מילים על המוח האנושי

המוח האנושי עוצב לאורך מליוני שנים בגונגלים כאשר האדם עוד לא ידע לדבר, אלא חי כמו כל חיה אחרת בטבע. באותן שנים, המוח האנושי למד לזהות סכנות ולהשמר מפניהן. מחקרים מוכיחים כי הטבע האנושי הוא קודם כל לחשוב על האופציה הגרועה ביותר האפשרית. הסיבה לזה, כך אומרים המומחים, היא שהמוח האנושי כאמור, נוצר כדי לזהות סכנות כאלו ואחרות. אחד המחקרים למשל מראה כי בין רבע שעה לעשרים דקות מהרגע שאנחנו קמים בבוקר, המוח מפריש את הורמון הקורטיזול, הורמון הלחץ, בכמות גבוהה יותר באופן יחסי. הסיבה לכך היא שאנחנו, בתור אנשים קדמונים, היינו צריכים לזהות ברגע הראשון בו אנחנו קמים, האם יש סכנה בסביבה הקרובה שלנו. מה שדרש מאיתנו להיות דרוכים. הורמון הלחץ הזה מופרש גם היום, בימים בהם אנחנו לא צריכים לחשוש מאיזה נמר שיתקרב אל המחנה וכן הלאה. זו רק דוגמא אחת מיני רבות לאופן בו בצורה לא מודעת, אנחנו בוחרים בדרך כלל להסתכל על השלילי. מה שעבד לנו בגונגל לא בהיכרח יעבוד לנו עכשיו. הכרת תודה מוכרת בתור טכניקה פשוטה, אשר יכולה לשנות את החיים של רבים מאיתנו ממש מהקצה אל הקצה.

אז למה הטכניקה הזו חשובה כל כך

ידוע כי הכרת תודה משמעותית עבור תהליכים של הגשמה עצמית, זאת מכמה סיבות מרכזיות:

  1. הכרת תודה משפרת את המדדים שלנו: במישור הבריאותי, כאשר אנחנו מכירים תודה, המוח מפריש הורמונים כמו אוקסיטוצין, דופמין וכן הלאה. כל החומרים הללו עוזרים למוח להתאזן ולמעשה, מאפשרים לגוף להרפות. הרפיה של הגוף, היא זו שמונעת התפחות של מחלות כמו עליה בלחץ הדם, מחלות הקשורות בלב וכן הלאה. הגשמה עצמית כמובן לא יכולה להתרחש כל עוד אנחנו לא מרגישים טוב.
  2. אנחנו כך משפרים את היחסים שלנו עם הסביבה הקרובה: כל מי שנמצא בזוגיות מכיר את תנועת המטוטלת הזו. בקלות, אנחנו יכולים ליפול עם בני הזוג שלנו למסכת של האשמות ולתחושה כי דווקא בצד השני לא רואים אותנו באמת. אבל אם נעצור שניה ונחשוב מה טוב אצל הפרטנרים שלנו, נראה כי ברגע אפשר לעצור את הריב ואנחנו כבר רואים את האנשים שאנחנו אוהבים באור אחר. מיותר לציין כי מערכת היחסים כולה נראית אחרת מאותו רגע ואילך.
  3. אתם תשפרו את הערך העצמי שלכם בעיני עצמכם: ביטחון עצמי הוא אחד המפתחות לאושר אמיתי. הגשמה עצמית והיכולת שלכם להתקבל למשרה עליה אתם חולמים או להתקדם בכל תחום בחיים, כל אלו תלויים בביטחון העצמי שלכם. כלומר, אם תצליחו לשפר אותו, אתם תמצאו כי אתם כבר הופכים למי שיכולים להגשים את החלומות שלהם בגדול.

אז איך עושים את זה הלכה למעשה?

תרגול הכרת תודה הוא תרגול פשוט שלא דורש יותר מדי, אבל כן מומלץ לחזור עליו בכל יום מחדש. בשלב הראשון, אתם יכולים לקחת מחברת ועט או להגיד את המילים לעצמכם. איך שתרצו. תמצאו זמן קבוע לתרגול, בבוקר או בערב, מתי שמתאים לכם. בהתחלה, אתם יכולים לחשוב על שלושה דברים שאתם מוכירים עליהם תודה. אלו יכולים להיות שלושה דברים אקראיים ום אתם צריכים קצת הכוונה, אתם יכולים לבחור להגיד תודה על משהו בעצמכם , משהו במשהו אחר קרוב אליכם ומשהו שיש לכם בחיים. בהמשך, אתם יכולים להרחיב את התרגיל ולנהל כמו רישום על עוד ועוד דברים שאתם מוכירים עליהם תודה. אתם תראו איך בתוך חודש, אם תתרגלו באופן יומי, תמצאו את עצמכם בעולם חדש של הגשמה אחרת. חושבים ומדברים אחרת מהאופן בו דיברתם בעבר.

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה