האם באמת אפשר לקרוא מחשבות?




תוהים האם באמת אפשר לקרוא מחשבות? אם כן, אתם ממש לא היחידים, שכן מדובר בתופעה שמעוררת לא מעט תהיות, המתמקדות בנקודה אחת בלבד: האם זה אפשרי, כן או לא? ובכן, בעוד שלאף אחד אין באמת את היכולת לחדור למוחו של אדם אחר, יש לא מעט טכניקות שמאפשרות "לקרוא מחשבות" ואפילו לנבא את מחשבותיהם של אחרים, ובאופן מדויק ביותר. איך בדיוק זה קורה? על כך, לפניכם.

Image by freepik

קריאה קרה – איך היא קשורה לעניין
טלפתיה היא למעשה קריאת מחשבות, שכאמור, לא באמת אפשרית, אך יכולה להתבסס על כמה טכניקות מתוחכמות שעוזרות ב"קריאת" מחשבות ושימוש ברמזים. אחת מהן, ואולי המרכזית ביותר, היא קריאה קרה, שבמסגרתה ניתן לגלות על אדם מסוים פרטים רבים, על ידי תצפית מהירה ומדויקת מאד. למשל, אפשר ללמוד עליו לפי הלבוש, לפי שפת הגוף שלו, לפי גילו המשוער ואפילו לפי סממנים נוספים, כמו טבעת נישואין למשל, מה שיכול לספק לא מעט מידע עליו. באמצעות קריאה זו יכול המנטליסט "לנחש" מידע מהיר ונכון, שנדמה כאילו נקלט באותו הרגע ממוחו של האדם העומד מולו.

 

שפת גוף – להבין טוב יותר
שפת הגוף שלנו, כידוע, מספקת לא מידע עלינו, שעובר באופן שאיננו רצוני. התנועות וכל המחוות שאנו עושים מספרות סיפור עלינו, הן מבחינה רגשית והן מבחינה מחשבתית. רבים מהמנטליסטים, ובייחוד המיומנים שבהם, יודעים לזהות את שפת הגוף של האדם העומד מולם, כולל שינויים קטנטנים וכמעט לא מורגשים בהבעות הפנים, בתנועות העיניים ובתנוחות הגוף. הם בוחנים כיצד הוא מגיב לרעיונות מסוימים או למילים כלשהן, ובהתאם לתגובה מעלים נקודות מסוימות, שנראה כאילו היו טלפתיה, או קריאת מחשבות.


מניפולציה פסיכולוגית – להוביל מחשבות
דובר על כך לא מעט, ואכן, מניפולציות פסיכולוגיות בהחלט יכולות להוביל אותנו לחשוב מחשבות מסוימות, ומבלי שנשים לב לכך. מנטליסטים רבים משתמשים בטכניקה זו כדי להוביל, למעשה, את האדם מולם לחשוב מחשבה מסוימת, מה שיוצר אשליה של קריאת מחשבות, בין אם באמצעות רמזים מילוליים ובין אם בלא מילוליים. בפועל, הם מנחים את אותו אדם או את הקהל, באופן סמוי לרוב, לחשוב על מחשבה כלשהי, תוך שהם מספרים סיפור שמעורר אסוציאציות כלשהן, או מילים מסוימות, שמעלות אצל רבים מאתנו תחושה ומחשבה מאד מאד מסוימת.

 

סטטיסטיקה – הסתברויות שונות
הסטטיסטיקה, או ההסתברויות, הן למעשה חלק בלתי נפרד מהתנהלותו של כל מנטליסט "קורא מחשבות" והן אמצעי להצליח להגיע לניחושים מדויקים בתוך פרק זמן קצר. למשל, ישנם מאפיינים מסוימים לקבוצות גיל שונות, ישנן בחירות שמשותפות לאנשים שגרים במקום מסוים או עובדים במקום כלשהו. מאפיינים משותפים אלה, כחלק מהסטטיסטיקה, עוזרת "לנחש" מחשבות שנראות כאילו קראו אותן.

הטיות קוגניטיביות ואפקט ברנום – לשכנע את המשוכנעים
שתי דרכים נוספות, הנחשבות אף הן לכמעין מניפולציה של טלפתיה הן אפקט ברום והטיות קוגניטיביות. אפקט ברום מתייחס לכך שאנשים נוטים לייחס לעצמם תיאורים כלליים ופשטניים ולחשוב שהם מאפיינים אותם במדויק, גם אם בפועל הדבר הוא לא כך. באופן הזה, יכול המנטליטס לגרום לאדם מולו להאמין באותם מסרים ולחשוב שהוא עצמו חשב עליהם. בנוסף, גם הטיות קוגניטיביות הן כלי לעשות זאת, למשל הטיית האישוש. במקרה כזה אנו נוטים לזכור מידע מסוים באופן סובייקטיבי לגמרי, שלעיתים רחוק מאד מהמציאות. כאשר מנטליסטים מנצלים נטייה זו הם גורמים לקהל להאמין למעשה ביכולת על טבעית, בטלפתיה, מה שלמעשה קורה בגלל מניפולציות שונות ושימוש בכלים פסיכולוגיים, שעושים בדיוק את זה. 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה