שדרגו את תפוחי האדמה ושימו אותם על מקל
24.06.21 / 10:49
האם חשבתם פעם שאפשר לאכול פתוח אדמה על מקל? פינוק נפלא לימי הקיץ סביב הבריכה, בפיקניק או מסביב למדורה. וקבלו טוויסט מגניב לתפוח האדמה :
רכיבים:
גבינת פרמז'ן -
3 כפות (מגוררת) פירורי לחם -
2 כפות פפריקה -
2 כפיות פלפל שחור -
קורט תפוחי אדמה -
6 (שטופים עם קליפה) שמן זית -
2-3 כפות מלח גס -
מעט לקישוט פטרוזיליה -
מעט לקישוט (קצוץ) אופן הכנת המתכון לתפוח אדמה מתובל על מקל: חממו תנור אפייה לחום של 180 מעלות. ערבבו בקערה את הפרמז'ן, פירורי הלחם, הפפריקה והפלפל, והניחו בצד.
נעצו שיפוד במרכז תפוח האדמה כפי שמוצג בסרטון. חתכו את תפוח האדמה בעודו על השיפוד בצורה ספירלית, הקפידו לחתוך עד לעובי השיפוד עצמו. הפרידו בין פרוסות תפוחי האדמה, כך שתהיה לכם ספירלת תפוח אדמה על השיפוד. הברישו שמן זית על תפוח האדמה.
כדי לא ללכלך את המשטח שעליו אתם עובדים, מומלץ לשפוך שמן לקערה, ולמרוח את תפוח האדמה מעליה – כך טיפות השמן יטפטפו הישר לתוכה.
פזרו על כל תפוח האדמה את תערובת הפרמז'ן, כשמומלץ לעשות זאת מעל הקערה שבה היא נמצאת.
נערו בעדינות שאריות של התערובת, כדי שתפוח האדמה לא יהיה מתובל מדי.
הניחו נייר אפייה מעל תבנית אפייה, ומקמו מעליו את תפוח האדמה המוכן. הכינו 5 תפוחי אדמה נוספים, והניחו גם אותם בתבנית.
הכניסו את התבנית לתנור המחומם ל-25 דקות או עד שהצד העליון של תפוחי האדמה משחים. הוציאו את התבנית, הפכו את תפוחי האדמה והחזירו אותם לתנור ל-15 דקות נוספות, או עד שהצד העליון שלהם משחים. העבירו את תפוחי האדמה המוכנים לצלחות, פזרו מעליהם מעט מלח גס ופטרוזיליה לקישוט והגישו לשולחן.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]