מחמם ומנחם: מרק עגבניות עם פסטו
25.01.21 / 23:45
מרחק טעים במיוחד שיחמם לכם את הימים הקרים, מרק עגבניות צלויות ופסטו סמיך מרק שהוא ארוחה שלמה בצלחת
רכיבים למרק:
2 ק"ג עגבניות בשלות
2 בצלים
2 שיני שום
100 מ"ל שמן זית כתית מעולה
מלח
פלפל
לפסטו:
100 גרם בזיליקום טרי
פרמזן מגורר 150 גרם
2 שיני שום
150 מ"ל שמן זית כתית מעולה
80 גרם צנוברים
מלח
לקישוט: פרוסות לחם מוצרלה מגוררת
הוראות הכנה:
שוטפים את העגבניות, חוצים לשניים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר שומן. קולפים את הבצלים, חותכים לרבעים, קולפים את השום ומניחים גם אותם על המגש לצד העגבניות. מוסיפים מלח ופלפל וזולפים שמן זית, מפזרים כמה עלי בזיליקום טרי ואופים ב 180 - 200 מעלות בין 30-40 דקות או עד שהירקות צלויים היטב. מוציאים, טוחנים הכל יחד עם המיצים ששוחררו ושומרים בצד.
להכנת הפסטו יש לשטוף היטב את הבזיליקום ולייבש אותו היטב. צולים את הצנוברים במחבת ללא שמן עד להזהבה, מוסיפים לקערה יחד עם לשים יחד עם הפרמזן, בזיליקום, מלח, שום קלוף וחצי מכמות השמן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שארית השמן ומסיימים את הערבוב.
מניחים סיר על האש אליו שופכים את העגבניות המרוסקות ושתי כפות פסטו ומוסיפים מים לפי הטעם. עדיף להוסיף לאט לאט עד לקבלת המרקם הרצוי. לקבלת מרקם מרק סמיך ועשיר מומלץ להוסיף מעט מים בלבד. מחממים עד לרתיחה, משאירים כמה דקות ומגישים.
ניתן לאפות פרוסות לחם דקות עם מוצרלה מגוררת עד להמסה ולהגיש לצד המרק ולהוסיף פסטו כנגיעה במרכז המנה לפני ההגשה.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]