לזניה כשרה לפסח – חלבית וקלה להכנה
04.04.20 / 21:41
מתכון מצוין לחובבי הלזניה - בפסח המצות מתחפשות לדפי לזניה, בשילוב עם גבינות ורוטב עגבניות, זו ארוחה מקורית ונהדרת לילדים וגם למבוגרים.
מצרכים
- 6-8 מצות
לרוטב עגבניות:
- 500 גרם עגבניות מרוסקות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- כפית וחצי סוכר
- 1/2 כוס מים רותחים
- מלח ופלפל לפי הטעם
לגבינות:
- 250 גרם קוטג’ או גבינה לבנה
- 250 גרם גבינה צהובה מגוררת (או פתיתי גבינה צהובה)
- 100 גרם גבינה מלוחה מגוררת (בולגרית, פטה, צפתית וכו’..
איך מכינים?
- בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב.
- בקערה שנייה מערבבים את כל הגבינות.
- משמנים תבנית פיירקס ויוצקים לתוכה כף מרוטב הלזניה, מורחים על חלקה התחתון של התבנית.
- שוברים את המצות לחצאים ומרטיבים בהרבה מים, מניחים בערימה בין 2 מגבות ומחכים כ-10 דקות לריכוך המצות.
- מסדרים שכבת מצות, מעל יוצקים שכבת רוטב עגבניות (כשליש מכמות הרוטב) ומעליה שכבת גבינות (כשליש מכמות הגבינות).
- ממשיכים לעוד 2 שכבות כך: שכבת מצות >> שכבת רוטב >> שכבת גבינות >> שכבת תוספות. שכבת מצות >> שכבת רוטב >> שכבת גבינות. אנחנו מצפים לקבלת 3 שכבות של מצות ולסיים עם שכבת הגבינות (שימו לב – כמות השכבות יכולה להשתנות בהתאם לגודל התבנית, לכן, בחרו בתבנית קטנה).
- מחממים תנור ל-200 מעלות ועוטפים את התבנית בנייר כסף.
- אופים את הלזניה במשך 40 דקות, מסירים את נייר הכסף וממשיכים באפייה של כ-10 דקות נוספות, שימו לב ללזניה וודאו שהשכבה העליונה לא נשרפת.
- מוציאים, מצננים לפחות 10 דקות, חותכים ומגישים.
- מצננים מעט את הלזניה לטמפרטורת החדר ובעזרת סכין חדה חותכים לריבועים בגודל הרצוי.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]