הביס המושלם: עוגיות תמרים לשבירת הצום
24.09.23 / 11:54
השפית השוקולטיירית מורן טביב-זדה מהפטיסרי Tres Jolie (טרה ז׳ולי) משתפת במתכון לעוגיות תמרים מושלמות. כאלה שהכי יתאימו לצד כוס התה של צאת צום כיפור.
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח
14 גרם אבקת אפייה
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
12 גרם סוכר
120 גרם מים
50 גרם שמן
3 גרם מלח
מצרכים למילוי:
500 גרם ממרח תמרים
10 גרם אבקת קינמון
8 גרם אבקת הל
5 גרם מי ורדים
100 גרם אגוזי מלך גרוסים גס
100 גרם קוקוס טחון
לאחר האפייה- אבקת סוכר
אופן הכנה:
מלית – מערבבים הכל יחד.
לבצק - בקערת המיקסר עם וו גיטרה- קמח, חמאה וסוכר ומעבדים לקבלת בצק פירורי
מוסיפים את השמן והמים ומעבדים עד לקבלת בצק הומוגני.
נחלק את הבצק ל5 כדורים שווים , נשטח של כדור בצק למלבן בעובי של כ1 ס"מ נניילן בניילון נצמד ונעביר לקירור לפחות לשעה. (אפשרי להכין יום מראש ולקרר לילה במקרר)
על משטח נרדד כל מלבן לעובי של כ-3-4 מ"מ , נמרח שכבת ממרח של כ-2 מ"מ ונפזר מעליה קוקוס ואגוזי מלך, נגלגל את הרולדה שלנו- לא מהודק מדיי על מנת שלא יקרע לנו הבצק באפייה.
נניח את הרולדות שלנו על נייר אפייה , בעזרת סכין נחתוך ונסמן חריצים ברולדה שלנו במרווחים של כ-3 ס"מ – לא נחתוך עד הסוף , זה רק על מנת שיהיה נוח לחתוך את העוגיות לאחר האפייה מבלי לפגוע בבצק האפוי.
נחמם תנור ל175 מעלות , ונאפה את הרולדות 30-40 דקות עד לצבע זהוב ויפה. נקרר את הרולדות נפזר מלמעלה אבקת אפייה ונשלים את החיתוך.
צום קל וגמר חתימה טובה!
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]